Talen

Opstarten vanaf een extern USB-opslagapparaat (Intel-Macs)

Lees hier hoe u een Intel-Mac opstart vanaf een extern USB-opslagapparaat, zoals een externe USB-harde schijf. Dit kunt u doen wanneer u bepaalde problemen oplost of voor andere doeleinden.

Intel-Macs ondersteunen het opstarten vanaf het volume van een extern USB-opslagapparaat dat:

• Is geformatteerd met een GUID-partitietype
  • Een installatie van Mac OS X 10.4.5 of hoger, of Mac OS X 10.5 of hoger bevat die compatibel is met (of werd meegeleverd met) de Mac waarop het USB-apparaat is aangesloten. Opmerking: u mag geen versie van Mac OS X gebruiken die ouder is dan de versie die bij de Mac is geleverd.

Als u wilt opstarten vanaf een USB-opslagapparaat dat aan bovenstaande vereisten voldoet, sluit u het apparaat aan en vervolgens selecteert u het in de voorkeuren voor Opstartschijf. Of sluit u het apparaat aan, herstart u de computer en houdt u onmiddellijk de Option-toets ingedrukt om Opstartbeheer te openen.

Opmerkingen:

• Afhankelijk van de voedingsvereisten van het USB-opslagapparaat is het misschien nodig om het apparaat aan te sluiten op een externe voeding.
  • Als u een MacBook of MacBook Pro gebruikt, probeert u een andere USB-poort te gebruiken als u niet kunt opstarten vanaf het externe USB-opslagapparaat.
  • Als u een MacBook Air gebruikt, kan de computer automatisch worden uitgezet als voorzorgsmaatregel wanneer een defect USB-apparaat wordt aangesloten of wanneer de USB-poort van de MacBook Air zelf beschadigd is.
  • Als u Boot Camp gebruikt, kunt u mogelijk niet starten in ondersteunde versies van Microsoft Windows XP- of Windows Vista-besturingssystemen die zijn geïnstalleerd op een externe USB-harde schijf.

Aanvullende informatie

Als u een externe USB-hub met meerdere aangesloten USB-apparaten gebruikt, wordt het externe USB-opslagapparaat vanaf waar u wilt opstarten mogelijk niet herkend of moet u mogelijk het USB-opslagapparaat rechtstreeks aansluiten op een van de USB-poorten van de computer.  Sommige toetsenborden met ingebouwde USB-poorten leveren onvoldoende stroom voor sommige externe USB-harde schijven.

Tip: als een USB-apparaat niet werkt, probeert u deze stappen voor probleemoplossing.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 8-aug-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 8-aug-2013
  • Artikel: HT1948
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)