Talen

Problemen bij de installatie van iTunes of QuickTime voor Windows

Als u problemen ondervindt bij de installatie van iTunes of QuickTime voor Windows, probeert u deze probleemoplossende stappen. Als het probleem niet wordt opgelost na het uitvoeren van een stap, gaat u verder met de volgende.

Alles weergeven | Alles verbergen

Algemene probleemoplossing voor installatie

1. Maak de map Temp leeg en start de computer opnieuw op.
  2. Windows XP

1. Kies Start > Deze computer (of dubbelklik op het bureaublad op Deze computer).
    2. Open in Deze computer of Computer de 'C:'-schijf.
    3. Open Documents and Settings.
    4. Open de map met uw gebruikersnaam.
    5. Open de map Local Settings.
      Opmerking:
      als u de map Local Settings niet ziet, moet u wellicht Windows configureren om verborgen bestanden en mappen weer te geven.
      1. Kies Extra > Mapopties.
      2. Klik op het tabblad 'Weergave'.
      3. Selecteer 'Verborgen bestanden en mappen weergeven' en klik op 'OK'.
    6. Klik met de rechtermuisknop op de map Temp en kies 'Verwijderen'.
    7. Klik op 'Ja' in het geopende dialoogvenster voor bevestiging.
    8. Sluit alle programma's als u de map Temp niet kunt verwijderen (in het bijzonder deze in het systeemvak van de taakbalk van Windows) en herhaal stappen 6 en 7.
      Opmerking: als u de map Temp nog altijd niet kunt verwijderen, opent u de map Temp en verwijdert u zoveel mogelijk onderdelen in deze map.
    9. Start de computer opnieuw op.

Windows Vista, Windows 7 en Windows 8

1. Windows Vista en Windows 7: kies Start > Computer.
      Windows 8:
      klik op 'Verkenner'.
    2. Open de 'C:'-schijf in Computer.
    3. Open de map Gebruikers.
    4. Open de map met uw gebruikersnaam.
    5. Open de map AppData.
      Opmerking:
      als u de map AppData niet ziet, moet u wellicht Windows configureren om verborgen bestanden en mappen weer te geven.
      Windows Vista en Windows 7:
      1. Kies Organiseren > Map- en zoekopties.
      2. Klik op het tabblad 'Weergave'.
      3. Selecteer 'Verborgen bestanden en mappen weergeven'. (In Windows 7 is deze optie 'Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven'.)
      4. Klik op OK.

Windows 8: kies Beeld > Verborgen items.

6. Dubbelklik op de map Local om deze te openen.
    7. Klik met de rechtermuisknop op de map Temp en kies 'Verwijderen'.
    8. Klik op 'Ja' in het geopende dialoogvenster.
    9. Sluit alle programma's als u de map Temp niet kunt verwijderen (in het bijzonder deze in het systeemvak van de taakbalk van Windows) en herhaal stappen 7 en 8.
      Opmerking: als u de map Temp nog altijd niet kunt verwijderen, opent u de map Temp en verwijdert u zoveel mogelijk onderdelen in deze map.
    10. Start de computer opnieuw op.
  3. Verwijder iTunes en de bijbehorende onderdelen volledig.
  4. Opmerkingen

• Nummers die u hebt aangeschaft in de iTunes Store of hebt geïmporteerd vanaf cd's worden standaard bewaard in de map Mijn muziek en worden niet gewist door het verwijderen van iTunes.
    • U moet iTunes wellicht meerdere keren verwijderen en opnieuw installeren als u deze stappen volgt. Het is belangrijk dat u iTunes en de bijbehorende onderdelen opnieuw verwijdert nadat u de map Temp hebt leeggemaakt.
  5. Installeer de nieuwste versie van iTunes.
  6. Nadat u de map Temp hebt leeggemaakt en iTunes en de bijbehorende onderdelen hebt verwijderd, kunt u de nieuwste versie van iTunes installeren.

Extra stappen voor probleemoplossing

Na het uitvoeren van elk van de onderstaande stappen moet u iTunes en de bijbehorende onderdelen verwijderen en iTunes opnieuw installeren om te bepalen of het probleem is opgelost.

1. Zorg ervoor dat u een beheerdersaccount hebt.
  2. Voor de installatie van iTunes of QuickTime moet u als beheerder zijn ingelogd bij de computer. Als u niet zeker weet of u een beheerdersaccount hebt, vindt u mogelijk het volgende Microsoft-artikel nuttig voor u: Windows 7: Hoe kan ik me aanmelden als administrator? Voor meer informatie kunt u ook de Help-documentatie van Microsoft raadplegen, contact opnemen met uw IT-afdeling of support.microsoft.com bezoeken.

3. Zorg ervoor dat de namen van mappen geen vreemde tekens bevatten.
  4. Als het iTunes-installatieprogramma (iTunesSetup) niet reageert, heeft de map waar het installatieprogramma is opgeslagen mogelijk vreemde tekens. Wijzig de naam van de map of verplaats het iTunes-installatieprogramma naar een andere locatie, zoals het bureaublad, alvorens het installatieprogramma te openen.

5. Zorg ervoor dat u de nieuwste Windows-updates hebt.
  6. Installeer de nieuwste Microsoft Windows-updates. Ga naar de pagina Microsoft Windows Update om de nieuwste updates te downloaden. iTunes voor Windows vereist Windows XP, Windows Vista, Windows 7 of Windows 8 met de nieuwste Service Pack.

7. Schakel conflicterende software uit.
  8. In Windows kunnen bepaalde achtergrondprocessen problemen veroorzaken voor andere programma's en processen. Deze conflicten kunnen verhinderen dat programma's, zoals iTunes, kunnen worden geïnstalleerd. U kunt conflicterende processen uitschakelen door de computer selectief op te starten met MSConfig:

Bepaalde beveiligingssoftware van andere leveranciers kan mogelijk niet worden uitgeschakeld met Selectief opstarten (MSConfig). Als u beveiligingssoftware hebt geïnstalleerd en problemen ondervindt bij de installatie van iTunes of QuickTime voor Windows, moet u tijdens het oplossen van problemen met de installatie wellicht de beveiligingssoftware uitschakelen of verwijderen.

Aanvullende informatie

Als u QuickTime wilt installeren of als iTunes wordt geïnstalleerd maar de installatie van QuickTime niet is voltooid, downloadt en installeert u de standalone versie van QuickTime. Zorg ervoor dat u de versie zonder iTunes downloadt.

Als de stappen in dit artikel niet mochten baten, kunt u mogelijk een oplossing voor het probleem vinden door te zoeken op de ondersteuningswebsite van Microsoft.

Belangrijk: de vermelding van websites en producten van derden is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat wij deze websites of producten goedkeuren of aanbevelen. Apple kan niet aansprakelijk worden gesteld voor de selectie, de prestaties of het gebruik van informatie of producten op websites van derden. Apple biedt deze vermeldingen alleen aan als dienst naar zijn gebruikers. Apple heeft de informatie op deze websites niet getest en geeft geen verklaring wat betreft de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze informatie. Er zijn risico’s verbonden aan het gebruik van informatie of producten die u op internet vindt, en Apple kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld. Houd er rekening mee dat websites van derden niet afhankelijk zijn van Apple en dat Apple geen enkele controle heeft over de inhoud van die websites. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 18-nov-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 18-nov-2013
  • Artikel: HT1926
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)