Språk

Ta bort och installera om iTunes och andra programvarukomponenter för Windows XP

Läs om hur du avinstallerar iTunes och andra nödvändiga programvarukomponenter helt från din Windows XP-dator.

För Windows Vista eller senare följer du de här instruktionerna.

Visa allt | Dölj allt

Översikt

Du kanske måste avsinstallera iTunes och tillhörande programvarukomponenter från datorn innan du installerar om iTunes. För de flesta tekniska problem är ominstallation av iTunes ett onödigt steg. Om du får anvisningar om att installera om iTunes från AppleCare, en artikel eller en varningsruta, kan du göra det genom att följa stegen här.

Anteckningar

• Produkter som du har köpt i iTunes Store eller låtar som du har importerat från CD-skivor, sparas i mappen Min musik och tas inte bort när du avinstallerar iTunes. Även om du med största sannolikhet inte förlorar något av innehållet i ditt iTunes-bibliotek när du följer de här stegen, är det en bra idé att säkerhetskopiera iTunes-biblioteket.
  • Beroende på vilket system du använder kan dessa steg ta en lång stund att genomföra.

Steg

1. Avinstallera iTunes och tillhörande komponenter från Kontrollpanelen

Använd Kontrollpanelen för att avinstallera iTunes och tillhörande programkomponenter i följande ordning och starta sedan om datorn:

1. iTunes
  2. Apple Software Update
  3. Apple Mobile Device Support
  4. Bonjour
  5. Apple Application Support (iTunes 9 eller senare)

Viktigt! Om du avinstallerar dessa komponenter i en annan ordning eller om du endast avinstallerar en del av dem, kan det leda till oönskade följder.

Du avinstallerar komponenterna genom att följa de här stegen:

1. Avsluta följande program om de körs:
    • iTunes

• Apple Software Update
  2. Välj Start > Kontrollpanel.
  3. I Kontrollpanelen öppnar du alternativet Lägg till eller ta bort program.
  4. Markera iTunes i listan över installerade program och klicka på Ta bort.
  5. Klicka på Ja som svar på frågan om du vill ta bort iTunes.
  6. När avinstallationen har slutförts så starta inte om datorn, även om du ombeds att göra det.
  7. Om det finns andra poster för iTunes i Lägg till eller ta bort program ska du ta bort även dem.
  8. Avinstallera alla instanser av följande program genom att upprepa steg 4–6:
    1. iPod Updater
    2. Apple Software Update
    3. Apple Mobile Device Support
    4. Bonjour
    5. Apple Application Support
  9. Starta om datorn.

2. Kontrollera att iTunes och tillhörande komponenter har avinstallerats fullständigt

Normalt tas alla stödfiler och relaterade komponenter bort när du avinstallerar iTunes och tillhörande komponenter via Kontrollpanelen. Efter att du har genomfört föregående steg bör du kontrollera att följande filer och mappar har tagits bort. Om någon av dem kvarstår ska du ta bort dem nu:

• C:\Program Files\Bonjour\
  • C:\Program Files\Common Files\Apple\
  • C:\Program Files\iTunes\
  • C:\Program Files\iPod\
    Obs!
    Följ de extra stegen i slutet av den här artikeln om du får meddelandet ”Det går inte att ta bort iPodService.exe eftersom filen används av en annan person eller ett annat program” när du försöker ta bort mappen.

Om du är osäker på hur man tar bort dessa filer kan du följa dessa detaljerade steg:

1. Välj Start > Den här datorn.
  2. Öppna Lokal disk (C). Den finns under Dator eller på den hårddisk där du har installerat dina program.
  3. Öppna mappen Program.
  4. Högerklicka på mappen Bonjour (om den finns) och markera Radera via genvägsmenyn. Välj alternativet Ja när du blir ombedd att bekräfta raderingen.
  5. Högerklicka på iPod-mappen (om den finns) och markera Radera i genvägsmenyn. Välj alternativet Ja när du blir ombedd att bekräfta raderingen.
    Obs!
    Följ de extra stegen i slutet av den här artikeln om du får meddelandet ”Det går inte att ta bort iPodService.exe eftersom filen används av en annan person eller ett annat program” när du försöker ta bort mappen.
  6. Högerklicka på iTunes-mappen (om den finns) och markera Radera i genvägsmenyn. Välj alternativet Ja när du blir ombedd att bekräfta raderingen.
  7. Öppna mappen Delade filer.
  8. Högerklicka på Apple-mappen (om den finns) och markera Radera i genvägsmenyn. Välj alternativet Ja när du blir ombedd att bekräfta raderingen.
  9. På Start-menyn väljer du Dator.
  10. Öppna Lokal disk (C), som finns under Dator eller på den hårddisk där operativsystemet är installerat.
  11. Öppna mappen Windows.
  12. Öppna mappen System32.
  13. Högerklicka på papperskorgen och välj Töm papperskorg.

3. Installera om iTunes och programmets relaterade komponenter

När du har kontrollerat att iTunes är helt avinstallerat startar du om datorn och installerar den senaste versionen av iTunes.

Om problemet som du felsöker inte åtgärdas efter att du följt dessa steg behöver du inte ta bort och installera om iTunes flera gånger. I stället kan du hitta nyttig information på iTunes supportsidor, till exempel tips om felsökning i anslutning till specifika meddelanden.

iPodService.exe-varning

Följ dessa steg om meddelandet ”Det går inte att ta bort iPodService.exe: Filen används av en annan person eller ett annat program” visas när du försöker radera iPod-mappen.

1. Kontrollera att iTunes och iPod-uppdateringsverktyget inte är öppna.
  2. Tryck på Ctrl+Alt+Delete på tangentbordet.
  3. Välj Öppna Aktivitetshanteraren.
  4. Klicka på fliken Processer.
  5. Leta rätt på iPodService.exe i listan.
  6. Klicka på iPodService.exe och välj Avsluta process.
  7. Stäng Aktivitetshanteraren.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2013-nov-18