Språk

Ta bort och installera om iTunes och andra programvarukomponenter från Windows XP

Läs om hur du avinstallerar iTunes och associerade programkomponenter helt från Windows XP.

I vissa sällsynta fall kan du behöva ta bort iTunes och associerade programvarukomponenter innan du installerar om iTunes. Om du får anvisningar om att installera om iTunes från AppleCare, en artikel eller en varningsruta, kan du göra det genom att följa stegen nedan. De här stegen kan ta ett tag att slutföra, beroende på systemets utformning.

Om du kör Windows Vista, Windows 7 eller Windows 8 läser du Ta bort och installera om iTunes och andra programvarukomponenter för Windows Vista, Windows 7 och Windows 8.

Medier som du har köpt från iTunes Store eller låtar som du har importerat från CD-skivor sparas som standard i mappen Min musik. De tas inte bort när du tar bort iTunes. Även om det är högst osannolikt att du förlorar någon del av ditt iTunes-bibliotek när du följer stegen nedan bör du först se till att säkerhetskopiera iTunes-biblioteket. Mer information finns i iTunes: Säkerhetskopiera iTunes-biblioteket genom att kopiera till en extern hårddisk.

Om du har problem med att installera iTunes provar du alternativen som beskrivs i Problem med att installera iTunes för Windows.

Om du fick felmeddelanden angående otillgängliga registernycklar under installationen provar du stegen som beskrivs i Fel vid öppning av nyckel i installationsprogrammet för iTunes, QuickTime eller Apple-komponenter för Windows.

Steg

1. Avinstallera iTunes och tillhörande komponenter från Kontrollpanelen.

Gå till Kontrollpanelen och avinstallera iTunes och relaterade programvarukomponenter i följande ordning. Starta sedan om datorn:

Avinstallera inte de här komponenterna i någon annan ordning eller försök inte bara avinstallera en del av dem. Det kan påverka systemet på ett oförutsett sätt.

Så här tar du bort de här komponenterna:

1. iTunes
    2. Apple Programuppdatering
    3. Apple Mobile Device Support
    4. Bonjour
    5. Apple Application Support
    6. Avsluta följande program om de körs:
      • iTunes

• Apple Programuppdatering
    7. Välj Start > Kontrollpanelen.
    8. I Kontrollpanelen öppnar du alternativet Lägg till eller ta bort program.
    9. Markera iTunes i listan med installerade program. Klicka sedan på Ta bort.
    10. Klicka på Ja som svar på frågan om du vill ta bort iTunes.
    11. Starta inte om datorn när avinstallationen har slutförts, även om du ombeds att göra det.
    12. Om listan innehåller andra iTunes-poster tar du bort dem genom att upprepa stegen 4–6.
    13. Genom att använda stegen 4–6 tar du också bort alla instanser av:
      • Apple Programuppdatering
      • Apple Mobile Device Support
      • Bonjour
      • Apple Application Support
    14. Starta om datorn.

2. Kontrollera att iTunes och tillhörande komponenter har avinstallerats fullständigt.

Vanligtvis tas alla stödfiler för de här programmen bort samtidigt som du tar bort iTunes och komponenter relaterade till iTunes på Kontrollpanelen. I vissa sällsynta fall kan det hända att några filer blir kvar. Efter att du har genomfört stegen ovan kontrollerar du att följande filer och mappar har tagits bort. Om någon av dem kvarstår tar du bort dem.

• C:\Program Files\Bonjour\
    • C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support
    • C:\Program Files\Common Files\Apple\Apple Application Support
    • C:\Program Files\Common Files\Apple\CoreFP
    • C:\Program Files\iTunes\
    • C:\Program Files\iPod\
      Följ dessa ytterligare steg om meddelandet ”Det går inte att ta bort iPodService.exe eftersom filen används av en annan person eller ett annat program.” visas på skärmen.

Så här tar du bort de här filerna:

1. Välj Start > Den här datorn.
    2. Öppna den lokala disken (C:) som finns i Dator, eller den hårddisk där du har installerat dina program.
    3. Öppna mappen Program.
    4. Högerklicka på mappen Bonjour (om den finns). Välj Ta bort från snabbmenyn. Välj Ja när du blir ombedd att bekräfta borttagningen.
    5. Högerklicka på iPod-mappen (om den finns). Välj Ta bort från snabbmenyn. Välj Ja när du blir ombedd att bekräfta borttagningen.
      Följ dessa ytterligare steg om meddelandet ”Det går inte att ta bort iPodService.exe eftersom filen används av en annan person eller ett annat program.” visas.
    6. Högerklicka på iTunes-mappen (om den finns). Välj Ta bort från snabbmenyn. Välj Ja när du blir ombedd att bekräfta borttagningen.
    7. Öppna mappen Delade filer.
    8. Öppna Apple-mappen.
    9. Högerklicka på mappen Mobile Device Support (om den finns). Välj Ta bort från snabbmenyn. Välj Ja när du ombeds att bekräfta.
    10. Högerklicka på mappen Apple Application Support (om den finns). Välj Ta bort från snabbmenyn. Välj Ja när du ombeds att bekräfta.
    11. Högerklicka på mappen Apple CoreFP (om den finns). Välj Ta bort från snabbmenyn. Välj Ja när du ombeds att bekräfta.
    12. På Start-menyn väljer du Dator.
    13. Öppna den lokala disken (C) som finns under Dator eller den hårddisk där operativsystemet är installerat.
    14. Öppna mappen Windows.
    15. Öppna mappen System32.
    16. Högerklicka på papperskorgen och välj Töm papperskorg.

3. Installera om iTunes och relaterade programkomponenter.

När du har kontrollerat att iTunes är helt avinstallerat startar du om datorn och installerar den senaste versionen av iTunes.

Om problemet kvarstår letar du efter mer information på iTunes-supportsidan, där du också kan få hjälp med specifika meddelanden.

iPodService.exe-varning

Följ dessa steg om meddelandet ”Det går inte att ta bort iPodService.exe: Filen används av en annan person eller ett annat program” visas när du försöker ta bort iPod-mappen.

1. Kontrollera att iTunes och iPod-uppdateringsverktyget inte är öppna.
    2. Tryck på Ctrl+Alt+Delete på tangentbordet.
    3. Välj Starta Aktivitetshanteraren.
    4. Klicka på fliken Processer.
    5. Leta rätt på iPodService.exe i listan.
    6. Klicka på iPodService.exe och välj Avsluta process.
    7. Stäng Aktivitetshanteraren.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2014-okt-11