Talen

iTunes en andere softwareonderdelen verwijderen en opnieuw installeren in Windows XP

Lees hier hoe u iTunes en bijbehorende softwareonderdelen verwijdert op een pc met Windows XP.

Voor Windows Vista of hoger volgt u deze stappen.

Alles weergeven | Alles verbergen

Overzicht

Het is misschien nodig om iTunes en alle bijbehorende softwareonderdelen op de computer te verwijderen voordat u iTunes opnieuw installeert. Voor de meeste technische problemen is iTunes opnieuw installeren een onnodige stap. Als u in AppleCare, een artikel of een waarschuwingsbericht wordt opgedragen iTunes opnieuw te installeren, kunt u dit doen door deze stappen te volgen.

Opmerkingen:

• Nummers die u hebt aangeschaft in de iTunes Store of hebt geïmporteerd vanaf cd's worden standaard bewaard in de map Mijn muziek en worden niet gewist wanneer u iTunes verwijdert. Hoewel u wellicht geen gegevens uit de iTunes-bibliotheek zult verliezen wanneer u deze stappen uitvoert, kunt u beter eerst een reservekopie van de iTunes-bibliotheek maken.
  • Afhankelijk van het systeem kan het uitvoeren van deze stappen veel tijd in beslag nemen.

Stappen

1. Verwijder iTunes en alle bijbehorende onderdelen in het Configuratiescherm

Gebruik het Configuratiescherm om iTunes en de bijbehorende softwareonderdelen te verwijderen in de volgende volgorde en start de computer opnieuw op:

1. iTunes
  2. Apple Software Update
  3. Apple Mobile Device Support
  4. Bonjour
  5. Apple Application Support

Belangrijk: deze onderdelen in een andere volgorde verwijderen of alleen bepaalde onderdelen verwijderen, kan ongewenste gevolgen hebben.

Volg deze stappen om deze onderdelen te verwijderen:

1. Sluit de volgende programma's af als deze zijn geopend:
    • iTunes

• Apple Software Update
  2. Kies Start > Configuratiescherm.
  3. Kies 'Software' in het Configuratiescherm.
  4. Selecteer 'iTunes' in de lijst van momenteel geïnstalleerde programma's en klik op 'Verwijderen'.
  5. Kies 'Ja' wanneer u wordt gevraagd of u iTunes wilt verwijderen.
  6. Start wanneer de verwijdering is voltooid de computer niet opnieuw op als u hierom wordt gevraagd.
  7. Verwijder ook andere eventuele vermeldingen van iTunes in 'Software' door stappen 4-6 te herhalen.
  8. Verwijder alle vermeldingen van deze programma's door stappen 4-6 opnieuw uit te voeren:
    1. iPod Updater
    2. Apple Software Update
    3. Apple Mobile Device Support
    4. Bonjour
    5. Apple Application Support
  9. Start de computer opnieuw op.

2. Zorg ervoor dat iTunes en de bijbehorende onderdelen volledig zijn verwijderd

Als u iTunes en de bijbehorende onderdelen verwijdert in het Configuratiescherm, worden doorgaans alle ondersteunde bestanden verwijderd. Na het volgen van de vorige stappen moet u bevestigen dat de volgende bestanden en mappen zijn verwijderd. Als ze niet zijn verwijderd, doet u dit nu:

• C:\Program Files\Bonjour\
  • C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support
  • C:\Program Files\Common Files\Apple\Apple Application Support
  • C:\Program Files\Common Files\Apple\CoreFP
  • C:\Program Files\iTunes\
  • C:\Program Files\iPod\
    Opmerking: volg de extra stappen aan het einde van dit artikel als u de waarschuwing 'Kan iPodService.exe niet verwijderen: het is door iemand anders of door een programma in gebruik' ontvangt wanneer u deze map probeert te verwijderen.

Als u niet zeker weet hoe u deze bestanden verwijdert, volgt u deze gedetailleerde stappen:

1. Kies Start > Deze computer.
  2. Open Lokaal station (C:) in Computer (of het station waarop de programma's zijn geïnstalleerd).
  3. Open de map Program Files.
  4. Klik met de rechtermuisknop op de map Bonjour (indien deze voorkomt) en selecteer 'Verwijderen' in het snelmenu. Kies 'Ja' wanneer u wordt gevraagd het verwijderen van deze map te bevestigen.
  5. Klik met de rechtermuisknop op de map iPod (indien deze voorkomt) en selecteer 'Verwijderen' in het snelmenu. Kies 'Ja' wanneer u wordt gevraagd het verwijderen van deze map te bevestigen.
    Opmerking
    : volg de extra stappen aan het einde van dit artikel als u de waarschuwing 'Kan iPodService.exe niet verwijderen: het is door iemand anders of door een programma in gebruik' ontvangt wanneer u deze map probeert te verwijderen.
  6. Klik met de rechtermuisknop op de map iTunes (indien deze voorkomt) en selecteer 'Verwijderen' in het snelmenu. Kies 'Ja' wanneer u wordt gevraagd het verwijderen van deze map te bevestigen.
  7. Open de map Common files.
  8. Open de map Apple.
  9. Klik met de rechtermuisknop op de map Mobile Device Support (indien deze voorkomt) en selecteer 'Verwijderen' in het snelmenu. Kies 'Ja' wanneer u wordt gevraagd dit te bevestigen.
  10. Klik met de rechtermuisknop op de map Apple Application Support (indien deze voorkomt) en selecteer 'Verwijderen' in het snelmenu. Kies 'Ja' wanneer u wordt gevraagd dit te bevestigen.
  11. Klik met de rechtermuisknop op de map Apple CoreFP (indien deze voorkomt) en selecteer 'Verwijderen' in het snelmenu. Kies 'Ja' wanneer u wordt gevraagd dit te bevestigen.
  12. Selecteer in het menu Start de optie 'Deze computer'.
  13. Open Lokaal station (C:) in Computer of het station waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd.
  14. Open de map Windows.
  15. Open de map System32.
  16. Klik met de rechtermuisknop op de prullenbak en kies 'Prullenbak leegmaken'.

3. Installeer iTunes en de bijbehorende onderdelen opnieuw

Nadat u hebt gecontroleerd of iTunes volledig is verwijderd, start u de computer opnieuw op en installeert u de nieuwste versie van iTunes.

Als het probleem dat u probeert op te lossen niet is verholpen na het uitvoeren van deze stappen, is het niet nodig om iTunes meerdere keren te verwijderen en opnieuw te installeren. U vindt mogelijk nuttige informatie op de iTunes Support-pagina, zoals stappen voor probleemoplossing bij specifieke waarschuwingsberichten.

Melding iPodService.exe

Volg deze stappen als het bericht 'Kan iPodService.exe niet verwijderen: het is door iemand anders of door een programma in gebruik' wordt weergegeven wanneer u de map iPod probeert te verwijderen.

1. Zorg ervoor dat iTunes en iPod Updater niet zijn geopend.
  2. Houd Ctrl-Alt-Delete ingedrukt.
  3. Selecteer 'Taakbeheer starten'.
  4. Klik op het tabblad 'Processen'.
  5. Zoek 'iPodService.exe' in de lijst.
  6. Klik op 'iPodService.exe' en kies 'Proces beëindigen'.
  7. Sluit Taakbeheer af.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 17-jul-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 17-jul-2014
  • Artikel: HT1925
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)