Talen

iTunes en andere softwareonderdelen verwijderen en opnieuw installeren in Windows XP

Lees hier hoe u iTunes en bijbehorende softwareonderdelen verwijdert in Windows XP.

In uitzonderlijke gevallen kan het nodig zijn om iTunes en de bijbehorende softwareonderdelen te verwijderen voordat u iTunes opnieuw installeert. Als u in AppleCare, een artikel of een waarschuwingsbericht wordt opgedragen iTunes opnieuw te installeren, kunt u dit doen door de onderstaande stappen te volgen. Afhankelijk van het systeem kan het uitvoeren van deze stappen even duren.

Als u Windows Vista, Windows 7 of Windows 8 gebruikt, raadpleegt u iTunes en andere softwareonderdelen verwijderen en opnieuw installeren in Windows Vista, Windows 7 of Windows 8.

Media die u hebt aangeschaft in de iTunes Store of nummers die u hebt geïmporteerd vanaf cd's worden standaard bewaard in de map Mijn muziek. Deze worden niet gewist wanneer u iTunes verwijdert. Hoewel het hoogst onwaarschijnlijk is dat u gegevens uit de iTunes-bibliotheek verliest wanneer u de onderstaande stappen uitvoert, zorgt u er eerst voor dat u een reservekopie van de iTunes-bibliotheek hebt. Raadpleeg iTunes: een reservekopie van uw iTunes-bibliotheek maken door deze te kopiëren naar een externe harde schijf voor meer informatie.

Als u problemen ondervindt bij de installatie van iTunes, probeert u de opties in Problemen bij de installatie van iTunes voor Windows.

Als u tijdens de installatie fouten over ontoegankelijke registersleutels hebt ontvangen, probeert u de stappen in Het bericht 'Kon sleutel niet openen' bij de installatie van iTunes, QuickTime of Apple-onderdelen voor Windows.

Stappen

1. Verwijder iTunes en alle bijbehorende onderdelen in het Configuratiescherm.

Gebruik het Configuratiescherm om iTunes en bijbehorende softwareonderdelen te verwijderen in de volgende volgorde. Start de computer vervolgens opnieuw op:

Verwijder deze onderdelen niet in een andere volgorde en verwijder ze allemaal. Als u dit niet doet, kan dit ongewenste gevolgen hebben.

Deze onderdelen verwijderen:

1. iTunes
    2. Apple Software Update
    3. Apple Mobile Device Support
    4. Bonjour
    5. Apple Application Support
    6. Sluit de volgende programma's af als deze zijn geopend:
      • iTunes

• Apple Software Update
    7. Kies Start > Configuratiescherm.
    8. Kies 'Software' in het Configuratiescherm.
    9. Selecteer 'iTunes' in de lijst van momenteel geïnstalleerde programma's. Klik op 'Verwijderen'.
    10. Kies 'Ja' als u wordt gevraagd of u iTunes wilt verwijderen.
    11. Start wanneer de verwijdering is voltooid de computer niet opnieuw op als u hierom wordt gevraagd.
    12. Verwijder andere eventuele vermeldingen van iTunes in de lijst door de stappen 4 t/m 6 te herhalen.
    13. Verwijder met behulp van stappen 4 t/m 6 ook het volgende:
      • Apple Software Update
      • Apple Mobile Device Support
      • Bonjour
      • Apple Application Support
    14. Start de computer opnieuw op.

2. Zorg ervoor dat iTunes en de bijbehorende onderdelen volledig zijn verwijderd.

Als u iTunes en de bijbehorende onderdelen verwijdert in het Configuratiescherm, worden in de meeste gevallen alle ondersteunde bestanden verwijderd die tot deze programma's behoren. In zeldzame gevallen worden niet alle bestanden verwijderd. Na het volgen van de bovenstaande stappen controleert u of de volgende bestanden en mappen zijn verwijderd. Als ze niet zijn verwijderd, verwijdert u ze.

• C:\Program Files\Bonjour\
    • C:\Program Files\Common Files\Apple\Mobile Device Support
    • C:\Program Files\Common Files\Apple\Apple Application Support
    • C:\Program Files\Common Files\Apple\CoreFP
    • C:\Program Files\iTunes\
    • C:\Program Files\iPod\
      Volg {deze extra stappen als u het bericht 'Kan iPodService.exe niet verwijderen: het is door iemand anders of door een programma in gebruik' ziet.

Deze bestanden verwijderen:

1. Kies Start > Deze computer.
    2. Open Lokaal station (C:) in Computer of het station waarop de programma's zijn geïnstalleerd.
    3. Open de map Program Files.
    4. Klik met de rechtermuisknop op de map Bonjour (indien deze voorkomt). Selecteer 'Verwijderen' in het snelmenu. Kies 'Ja' wanneer u wordt gevraagd het verwijderen van deze map te bevestigen.
    5. Klik met de rechtermuisknop op de map iPod (indien deze voorkomt). Selecteer 'Verwijderen' in het snelmenu. Kies 'Ja' wanneer u wordt gevraagd het verwijderen van deze map te bevestigen.
      Volg deze extra stappen als u het bericht 'Kan iPodService.exe niet verwijderen: het is door iemand anders of door een programma in gebruik' ziet.
    6. Klik met de rechtermuisknop op de map iTunes (indien deze voorkomt). Selecteer 'Verwijderen' in het snelmenu. Kies 'Ja' wanneer u wordt gevraagd het verwijderen van deze map te bevestigen.
    7. Open de map Common files.
    8. Open de map Apple.
    9. Klik met de rechtermuisknop op de map Mobile Device Support (indien deze voorkomt). Selecteer 'Verwijderen' in het snelmenu. Kies 'Ja' wanneer u wordt gevraagd dit te bevestigen.
    10. Klik met de rechtermuisknop op de map Apple Application Support (indien deze voorkomt). Selecteer 'Verwijderen' in het snelmenu. Kies 'Ja' wanneer u wordt gevraagd dit te bevestigen.
    11. Klik met de rechtermuisknop op de map Apple CoreFP (indien deze voorkomt). Selecteer 'Verwijderen' in het snelmenu. Kies 'Ja' wanneer u wordt gevraagd dit te bevestigen.
    12. Selecteer in het menu Start de optie 'Deze computer'.
    13. Open Lokaal station (C:) in Computer of het station waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd.
    14. Open de map Windows.
    15. Open de map System32.
    16. Klik met de rechtermuisknop op de prullenbak en kies 'Prullenbak leegmaken'.

3. Installeer iTunes en de bijbehorende onderdelen opnieuw.

Nadat u hebt gecontroleerd of iTunes volledig is verwijderd, start u de computer opnieuw op en installeert u de nieuwste versie van iTunes.

Als het probleem aanhoudt, zoekt u meer informatie op de pagina iTunes Support, inclusief hulp voor specifieke berichten.

Melding iPodService.exe

Volg deze stappen als het bericht 'Kan iPodService.exe niet verwijderen: het is door iemand anders of door een programma in gebruik' wordt weergegeven wanneer u de map iPod probeert te verwijderen.

1. Zorg ervoor dat iTunes en iPod Updater niet zijn geopend.
    2. Houd Ctrl-Alt-Delete ingedrukt.
    3. Selecteer 'Taakbeheer starten'.
    4. Klik op het tabblad 'Processen'.
    5. Zoek 'iPodService.exe' in de lijst.
    6. Klik op 'iPodService.exe' en kies 'Proces beëindigen'.
    7. Sluit Taakbeheer af.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 11-okt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 11-okt-2014
  • Artikel: HT1925
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)