Talen

De betaalinformatie van een iTunes Store-account (Apple ID) wijzigen of verwijderen

Op een iPhone, iPad of iPod touch kunt u de betaalinformatie van de Apple ID wijzigen op de pagina Accountinformatie. Op een Mac of pc kunt u de betaalinformatie wijzigen in de iTunes Store.

Als u het creditcardnummer of factuuradres bijwerkt in de iTunes Store, werkt u ook die informatie bij in iCloud, de Apple Online Store, iPhoto en Aperture.

Als u de organisator van de familie bent, kunt u 'Geen' niet instellen als betaalwijze en moet u een creditcard of bankpas opgeven. Als 'Vraag om aankoop' is ingeschakeld, moet u een creditcard gebruiken als betaalwijze. Alleen de organisator van de familie kan de betaalinformatie van een familiegroep wijzigen. Als u de organisator niet bent, ziet u dit bericht: 'De betaalmethode voor uw familie wordt beheerd door [Apple ID]'.

De betaalinformatie wijzigen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik in het beginscherm op 'Instellingen'.
  2. Tik op 'iTunes en App Store'.
  3. Tik op uw Apple ID. (U moet wellicht inloggen met uw Apple ID.)
    iPhone-instellingen
  4. Tik op 'Toon Apple ID'.
    Dialoogvenster Apple ID
  5. Tik op 'Betaalinformatie'.
  6. Wijzig de informatie en tik op 'Gereed'.
    Nadat u de betaalinformatie hebt gewijzigd, plaatst de iTunes Store een autorisatiebedrag op uw creditcard.

De betaalinformatie wijzigen op een Mac of pc

1. Klik om uw account te openen in iTunes (u moet wellicht inloggen met uw Apple ID) of volg deze stappen:
    1. Open iTunes en klik op 'iTunes Store'.
    2. Klik op 'Log in' en voer uw Apple ID in.
      iTunes
    3. Klik op uw Apple ID en selecteer 'Account'.
      Venstermenu Apple ID
  2. Klik op de pagina Accountinformatie op 'Bewerk' rechts van Betaalgegevens.
    Onderdeel Overzicht van Apple ID
    U vindt de aanvaarde betaalmethoden van de iTunes Store in het onderdeel met betaalwijzen. Selecteer 'Geen' in het onderdeel met betaalwijzen als u de betaalmethode wilt verwijderen. Raadpleeg wat te doen als 'Geen' niet verschijnt of u deze optie niet kunt selecteren.
  3. Wijzig de informatie en klik op 'Gereed'.
    Nadat u de betaalinformatie hebt gewijzigd, zet de iTunes Store een autorisatiebedrag op uw creditcard.

Hulp vragen

Neem contact op met iTunes Store Support als u hulp nodig hebt bij het wijzigen van de betaalinformatie, creditcardgegevens of factuurgegevens. Mogelijk vindt u hieronder het antwoord op uw vraag:

• Als u de betaalmethode wijzigt, zorgt u ervoor dat uw accountinformatie overeenkomt met de creditcardgegevens waarover de bank beschikt.
  • Als u een AOL-schermnaam gebruikt om in te loggen bij de iTunes Store, wordt uw AOL-account niet bijgewerkt wanneer u de informatie op de pagina Accountinformatie wijzigt. Als u AOL-accountinformatie wilt bijwerken, neemt u contact op met AOL.
  • Als een vorige betaling niet is aanvaard, moet u wellicht de betaalinformatie wijzigen.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 1-okt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 1-okt-2014
  • Artikel: HT1918
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)