Beperkingen gebruiken in iTunes op een pc

Met Beperkingen kun je bepaalde functies en voorzieningen in iTunes op de computer blokkeren of beperken. Je kunt ook verhinderen dat expliciet materiaal in de iTunes Store wordt weergegeven.

Als je Beperkingen gebruikt in iTunes op de pc, kun je de toegang blokkeren tot:

• Apple Podcasts

• iTunes Store

• Apple Music

• Gedeelde bibliotheken

Je kunt ook zodanige beperkingen instellen dat iemand die je computer gebruikt, niet kan luisteren naar muziek met expliciete inhoud, niet kan kijken naar films of tv-programma's met specifieke beoordelingen of apps met bepaalde leeftijdsclassificaties niet kan downloaden.

Beperkingen instellen in iTunes op een pc

1. Open het Windows-menu en ga naar de lijst van apps.

2. Klik rechts op iTunes en kies 'Meer' > 'Als administrator uitvoeren'.

3. In het paneel dat nu wordt weergegeven, selecteer je de onderelen die je wilt uitschakelen en waarvoor je beperkingen wilt instellen. Je kunt ook de beoordelingen voor films, tv-programma's en apps instellen via de menu's rechts van deze onderdelen.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  4. Als je wilt verhinderen dat anderen de instellingen voor Beperkingen wijzigen, klik je linksonder op het hangslot en voer je het beheerderswachtwoord van de computer in. Als je later wijzigingen wilt aanbrengen aan de uitgeschakelde onderdelen of onderdelen waarvoor je beperkingen hebt ingesteld, klik je op het hangslot en voer je je wachtwoord in wanneer je hierom wordt gevraagd.

5. Klik op 'OK' om de wijzigingen te bewaren.

Deze instructies hebben betrekking op iTunes van de Microsoft Store. Als je iTunes voor Windows hebt gedownload van de website van Apple, kun je beperkingen vinden onder 'Wijzig' > 'Voorkeuren' > 'Beperkingen'.

Meer informatie

Je kunt Beperkingen ook gebruiken op een Mac, iPhone, iPad of iPod touch en Apple TV.