Sådan kontrollerer du lagringspladsen på din iPhone og iPad

iOS og iPadOS overvåger lagringspladsen på din enhed ved at analysere, hvor meget plads de enkelte apps bruger. Du kan også kontrollere lagringspladsen på din enhed i Indstillinger eller Finder, i appen Apple Devices eller i iTunes på din computer.

Sådan optimerer iOS og iPadOS lagringsplads

Hvis lagringspladsen på din enhed er næsten fuld eller er fuld, frigøres der automatisk mere lagringsplads under installering af en app, opdatering af iOS eller iPadOS, download af musik, optagelse af videoer osv.,

For at gøre mere lagerplads tilgængelig kan din enhed også fjerne emner, der kan downloades igen eller ikke længere er nødvendige. Dette inkluderer ting som apps, du ikke bruger, og den lokale buffer for arkiver i iCloud Drive. Din enhed fjerner også midlertidige arkiver og rydder bufferen på din enhed.

Brug din enhed til at kontrollere lagringspladsen

1. Gå til Indstillinger > Generelt > [Enhed]-lagringsplads. Der vises muligvis en liste over anbefalinger til optimering af enhedens lagringsplads efterfulgt af en liste over installerede apps og den mængde lagringsplads, som de enkelte apps optager.

En iPhone-skærm, der viser anbefalinger til at frigøre plads på din enhed
  2. Tryk på en apps navn for at få flere oplysninger om dens lagringsplads. Bufferlagrede data og midlertidige data tæller muligvis ikke med som brug af lagringsplads.

I den detaljerede visning kan du gøre følgende:

• Fjerne appen, så den optagede lagringsplads frigøres, mens dens dokumenter og data bevares.

• Slette appen, hvilket fjerner appen og dens relaterede data.

• Afhængigt af appen kan du måske slette nogle af dens dokumenter og data.

Hvis lagringspladsen på din enhed er fuld, og den ikke kan frigøre mere plads, får du muligvis vist advarslen Lagringsplads er næsten fuld. Hvis du ser denne advarsel, skal du kontrollere anbefalingerne til lagring eller fjerne indhold, du ikke bruger så tit, f.eks. videoer og apps.

Indholdskategorier

Det brugte indhold på din enhed opdeles i følgende kategorier:

• Apps: Installerede apps og deres indhold samt indhold, der lagres i mappen "På min iPhone/iPad/iPod touch" i appen Arkiver, og Safari-overførsler.

• Fotos: Fotos og videoer, der lagres i appen Fotos.

• Medier: Musik, videoer, podcasts, ringetoner, billeder og memoer.

• Mail: E-mails og deres bilag.

• Apple Books: Bøger og PDF-arkiver i appen Bøger.

• Beskeder: Beskeder og deres bilag.

• iCloud Drive: iCloud Drive-indhold, der er downloadet lokalt til din enhed.1

• Andet: Aktiver på mobilenheder, der ikke kan fjernes, f.eks. Siri-stemmer, skrifter, ordbøger, logarkiver og buffere, der ikke kan fjernes, Spotlight-indeks og systemdata, f.eks. Nøglering og CloudKit-database.2

• System: Plads, der optages af operativsystemet. Det kan variere, afhængigt af enhed og model.

Brug anbefalingerne til optimering af lagringspladsen, hvis din lagringsplads er fuld

I afsnittet Lagringsplads under Indstillinger kan din enhed muligvis vise anbefalinger til optimering af lagringspladsen. Sådan optimerer du din lagringsplads:

1. Tryk på Vis alle for at se anbefalingerne for din enhed.

2. Læs beskrivelsen for hver anbefaling, tryk på Aktiver for at slå den til, og tryk på anbefalingen for at gennemse det indhold, du kan slette.

Brug Finder, appen Apple Devices eller iTunes til at kontrollere lagringspladsen på din iOS-enhed

1. Åbn Finder på din Mac, eller åbn appen Apple Devices på din pc. Hvis du ikke har appen Apple Devices på din pc, eller hvis du har macOS Mojave eller tidligere på din Mac, skal du åbne iTunes i stedet. Find ud af, hvilket macOS du har på din Mac.

2. Slut enheden til computeren.

3. Vælg din enhed i indholdsoversigten i Finder-vinduet eller appen Apple Devices. Hvis du bruger iTunes, skal du vælge din enhed i øverste venstre hjørne af iTunes-vinduet. Der vises en bjælke, der angiver, hvor meget lagringsplads indholdet optager opdelt efter type.

4. Flyt din mus hen over bjælken for at se, hvor meget lagringsplads de enkelte indholdstyper bruger.

En Mac-skærm, der viser, hvordan du bruger Finder til at kontrollere lagringspladsen på din iOS-enhed

Indholdskategorier

Her er en liste over indholdstyperne på din enhed, og hvad de enkelte typer inkluderer:

• Lyd: Sange, lydpodcasts, lydbøger, memoer og ringetoner.

• Video: Film, musikvideoer og tv-udsendelser.

• Fotos: Indhold i dit fotobibliotek, på din kamerarulle og i din fotostream.

• Apps: Installerede apps. Indholdet i apps vises under Dokumenter og data.

• Bøger: iBooks-bøger, lydbøger og PDF-arkiver.

• Dokumenter og data: Offline-læseliste i Safari, arkiver, der er lagret i installerede apps, og appindhold, f.eks. kontakter, kalendere, beskeder og e-mails (og deres bilag).

• Andet: Indstillinger, Siri-stemmer, systemdata og arkiver i buffer.

• Synkroniseret indhold: Medieindhold, der synkroniseres fra din computer, når du klikker på Synkroniser i Findervinduet.3

Om arkiver i buffer under Andet

Finder, appen Apple Devices og iTunes kategoriserer musik, videoer og fotos i bufferen som Andet i stedet for faktiske sange, videoer eller fotos. Cachelagrede arkiver oprettes, når du streamer eller får vist indhold som musik, videoer og fotos. Når du streamer musik eller videoer, lagres det pågældende indhold som arkiver i bufferen på enheden, så du hurtigt kan få adgang til det igen.

Din enhed fjerner automatisk arkiver i bufferen og midlertidige arkiver, når den har brug for mere lagringsplads.

Hvis lagringspladsen på din enhed adskiller sig fra det, du ser i Finder, appen Apple Devices eller iTunes

Da Finder, appen Apple Devices og iTunes kategoriserer arkiver i bufferen som Andet, kan der være forskel på den rapporterede brug af musik og videoer. Hvis du vil se forbrug af din enhed, skal du gå til Indstillinger > Generelt > [Enhed]-lagringsplads.

Hvis du vil slette arkiverne i bufferen fra din enhed

Enheden sletter automatisk arkiver og midlertidige arkiver i bufferen, når den er ved at løbe tør for lagringsplads. Du behøver ikke at slette dem manuelt.

1. iCloud-indhold kan ikke slettes automatisk.

2. Bufferarkiver kan ikke slettes af systemet.

3. Data i Synkroniseret indhold kan ikke fjernes ved hjælp af din iPhone. Hvis du vil fjerne disse data, skal du åbne Finder, appen Apple Devices eller iTunes på din computer, fravælge dataene og klikke på Synkroniser.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.