Een iPod verwijderen van de computer

Lees hier wanneer en hoe je een iPod moet verwijderen van de computer voordat je de USB-kabel loskoppelt.

In de volgende gevallen is het niet nodig om de iPod eerst te verwijderen voordat je de USB-kabel van de iPod loskoppelt:

• Als je een iPod touch gebruikt. Een iPod touch hoeft nooit verwijderd te worden.

• Als je een bericht ziet dat de iPod wordt opgeladen.

• Als je een bericht ziet met de tekst 'Loskoppelen toegestaan'.

• Als het hoofdmenu van de iPod wordt weergegeven, met de opties 'Muziek', 'Instellingen' en 'Extra's'.

• Als het ledlampje van de iPod shuffle oranje of groen is en niet knippert.

In de volgende gevallen moet je de iPod eerst verwijderen voordat je de USB-kabel van de iPod loskoppelt:

• Als je een bericht ziet met de tekst 'Niet loskoppelen'.

• Als je een bericht ziet met de tekst 'Verbonden. Verwijder alvorens los te koppelen.'.

• Als je een bericht ziet met de tekst 'Bezig met synchronisatie. Even geduld.'.

• Als het ledlampje van de iPod shuffle oranje is en knippert.

• Als je in iTunes de optie 'Activeer gebruik als schijf' hebt ingeschakeld voor de iPod.

• Als je in iTunes de optie 'Beheer muziek en video's handmatig' hebt ingeschakeld voor de iPod.

Een iPod verwijderen

1. Zoek naar de iPod in iTunes en bekijk deze.

2. Klik in de navigatiekolom aan de linkerkant van het iTunes-venster op het verwijdersymbool  icon, or press the Command and E keys on your keyboard.

No alt supplied for Image
  3. De iPod wordt nu verwijderd.

Als je de iPod niet kunt verwijderen

Als je de iPod niet kunt verwijderen in iTunes, probeer je de volgende stappen.

Mac

1. Open een Finder-venster.

2. Klik in de navigatiekolom aan de linkerkant van het venster op het iPod-symbool onder 'Apparaten'.

3. Kies in de menubalk boven in het computerscherm 'Archief' > 'Verwijder [naam van iPod]'.

Windows 7

1. Klik in het systeemvak op het pictogram 'Hardware veilig verwijderen en media uitwerpen'.

2. Selecteer de iPod in het menu dat nu wordt weergegeven.

Windows 10

1. Typ 'Instellingen' in het zoekvak en klik vervolgens in de lijst met resultaten op 'Instellingen'.

2. Klik op 'Apparaten'.

3. Klik op 'Verbonden apparaten'.

4. Zoek de iPod op onder 'Andere apparaten'.

5. Klik op 'Verwijderen' en vervolgens op 'Ja' om dit te bevestigen.

Meer hulp

Lees wat je kunt doen als iTunes je iPod niet herkent.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.