Hvis du ikke kan oppdatere eller gjenopprette iPhone eller iPod touch

Du kan sette iOS-enheten i gjenopprettingsmodus og gjenopprette den med datamaskinen din.

I situasjoner som dette må du kanskje bruke gjenopprettingsmodus til å gjenopprette enheten:

• Datamaskinen gjenkjenner ikke enheten eller sier at den er i gjenopprettingsmodus.
  • Apple-logoen forblir på skjermen i flere minutter uten noen fremdriftsindikator.
  • Du ser Koble til datamaskin-skjermen.

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser fremdriftsindikatoren på skjermen i flere minutter.

Sett enheten i gjenopprettingsmodus, og konfigurer den på nytt

1. Sørg for at Macen er oppdatert. Hvis du bruker en PC, må du kontrollere at du har den nyeste versjonen av Apple-enheter-appen eller iTunes.
  2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.
  3. Åpne Finder på Macen eller Apple-enheter-appen på PC-en. Hvis PC-en ikke har Apple-enheter-appen, eller hvis Macen bruker macOS Mojave eller en eldre versjon, åpner du iTunes i stedet.
  4. Hold enheten tilkoblet og vent til Koble til datamaskin-skjermen vises:
    • iPhone 8 eller nyere, inkludert iPhone SE (2. generasjon): Trykk og slipp volum opp-knappen raskt. Trykk raskt på volum ned-knappen. Til slutt trykker du på og holder inne sideknappen til du ser Koble til datamaskin-skjermen.
      En animasjon med en iPhone og piler som peker på Volum opp-knappen, deretter på Volum ned-knappen og til slutt på sideknappen.
    • På iPhone 7, iPhone 7 Plus eller iPod touch (7. generasjon): Trykk og hold på knappen øverst (eller sideknappen) og volum ned-knappen samtidig. Hold dem inne til du ser Koble til datamaskin-skjermen.
      En iPhone med piler som peker på Volum ned-knappen og toppknappen (eller sideknappen)
    • På iPhone 6s eller eldre, inkludert iPhone SE (1. generasjon) og iPod touch (6. generasjon) eller eldre: Trykk og hold inne både Hjemknappen og knappen øverst (eller sideknappene) samtidig. Hold dem inne til du ser Koble til datamaskin-skjermen.
      En iPhone med piler som peker på Hjem-knappen og toppknappen (eller sideknappen)
  5. Finn enheten på datamaskinen din. Når du får valget mellom Oppdater og Gjenopprett, velger du Oppdater. Vent mens datamaskinen laster ned programvaren for enheten. Hvis nedlastingen tar mer enn 15 minutter og enheten går ut av Koble til datamaskin-skjermen, venter du til nedlastingen er fullført. Deretter gjentar du trinn 3.
    Et Finder-vindu på en Mac som viser alternativer for å gjenopprette eller oppdatere iPhone
  6. Når oppdateringen eller gjenopprettingen er fullført, konfigurerer du iPaden.

Få mer hjelp

• Finn ut hva du kan gjøre hvis du ser en feil når du oppdaterer eller gjenoppretter iPhone eller iPod.
  • Hvis du ikke kan oppdatere eller gjenopprette enheten med gjenopprettingsmodus eller bruke gjenopprettingsmodus på grunn av ødelagte knapper, eller hvis enheten sitter fast i Aktiveringslås, kontakter du Apple-kundestøtte.