Talen

Update of herstel van iOS-apparaat lukt niet

U kunt de herstelmodus gebruiken als u een iOS-apparaat niet kunt bijwerken of herstellen.

In de volgende gevallen is het gebruik van de herstelmodus mogelijk noodzakelijk:

• U kunt een apparaat niet bijwerken of herstellen omdat het niet wordt herkend in iTunes of er wordt gemeld dat het apparaat zich 'in herstelmodus' bevindt.
  • Het Apple-logo wordt gedurende meerdere minuten weergegeven op het scherm zonder voortgangsbalk.
  • Het scherm 'Verbind met iTunes' verschijnt.

Raadpleeg in dit artikel wat u moet doen als de voortgangsbalk gedurende meerdere minuten op het scherm blijft.

De herstelmodus gebruiken

De herstelmodus wist het apparaat en zet de gegevens terug. Dit zou het probleem moeten oplossen. Als u eerder met iTunes of iCloud hebt gesynchroniseerd, kunt u na een herstel wellicht gegevens terugzetten vanaf een reservekopie.

1. Schakel het apparaat uit. Als u het niet kunt uitschakelen, houdt u de knop voor de sluimerstand en de thuisknop tegelijk ingedrukt en wacht u enkele seconden totdat het apparaat wordt uitgeschakeld.
  2. Sluit de USB-kabel van het apparaat alleen op de computer aan.
  3. Houd de thuisknop van het apparaat ingedrukt wanneer u de USB-kabel aansluit.
  4. Laat de thuisknop los wanneer u het scherm Verbind met iTunes ziet. Voer stappen 1 tot en met 3 nogmaals uit als u dit scherm niet ziet.

USB-kabel met pijl naar het iTunes-symbool

iTunes wordt geopend en toont het volgende bericht: 'iTunes heeft een iPhone aangetroffen waarvan de herstelmodus actief is. U moet deze iPhone herstellen voordat u deze kunt gebruiken met iTunes.'

5. Gebruik iTunes om het apparaat te herstellen.

Volg deze stappen voor Mac of deze voor Windows als het apparaat niet verschijnt in iTunes.

Aanvullende informatie

Als u het apparaat per ongeluk in herstelmodus hebt gestart, start u het opnieuw op om de herstelmodus te sluiten. U kunt ook gewoon wachten. Het apparaat schakelt de herstelmodus immers zelf uit na 15 minuten.

Laatst gewijzigd op: 15-mrt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 15-mrt-2014
  • Artikel: HT1808
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)