Jos iPhonen tai iPod touchin päivitys tai palautus ei onnistu

Voit asettaa iOS-laitteesi palautustilaan ja palauttaa sen sitten tietokoneella.

Saatat joutua käyttämään palautustilaalaitteen tietojen palauttamiseksi seuraavissa tilanteissa:

• Tietokoneesi ei tunnista laitetta tai ilmoittaa sen olevan palautustilassa.
  • Apple-logo jää näyttöön useiksi minuuteiksi, eikä edistymispalkkia näy.
  • Näet Yhdistä tietokoneeseen ‑näytön.

Lue, mitä tehdä, jos edistymispalkki näkyy näytössä usean minuutin ajan.

Laitteen asettaminen palautustilaan ja sen ottaminen uudelleen käyttöön

1. Varmista, että Macisi on ajan tasalla. Jos käytössäsi on Windows-tietokone, varmista, että sinulla on Apple-laitteet-apin tai iTunesin uusin versio.
  2. Yhdistä laite tietokoneeseen USB-kaapelin avulla.
  3. Avaa Finder Macista tai avaa Apple-laitteet-appi Windows-tietokoneesta. Jos Windows-tietokoneessa ei ole Apple-laitteet-appia tai jos Macissa on macOS Mojave tai sitä vanhempi, avaa iTunes.
  4. Pidä laite yhdistettynä ja odota, kunnes näkyviin tulee Yhdistä tietokoneeseen ‑näyttö:
    • iPhone 8 tai sitä uudempi, myös iPhone SE (2. sukupolvi ja sitä uudemmat): Paina äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta lyhyesti. Paina äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta lyhyesti. Paina sitten sivupainiketta, kunnes näkyviin tulee Yhdistä tietokoneeseen ‑näyttö.
      Animaatio iPhonesta, jossa nuolet osoittavat äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta, sitten äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja lopuksi sivupainiketta.
    • iPhone 7, iPhone 7 Plus tai iPod touch (7. sukupolvi): Pidä yläpainiketta (tai sivupainiketta) ja äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta painettuina samanaikaisesti. Pidä niitä painettuina, kunnes näkyviin tulee Yhdistä tietokoneeseen ‑näyttö.
      iPhone, jossa nuolet osoittavat äänenvoimakkuuden vähennyspainiketta ja yläpainiketta (tai sivupainiketta)
    • iPhone 6s tai vanhempi, myös iPhone SE (1. sukupolvi), ja iPod touch (6. sukupolvi) tai vanhempi: Pidä Koti- ja yläpainiketta (tai sivupainiketta) painettuina samanaikaisesti. Pidä niitä painettuina, kunnes näkyviin tulee Yhdistä tietokoneeseen ‑näyttö.
      iPhone, jossa nuolet osoittavat Koti-painiketta ja yläpainiketta (tai sivupainiketta)
  5. Etsi laitteesi tietokoneessa. Kun järjestelmä kysyy, haluatko päivittää vai palauttaa, valitse Päivitä. Odota, kunnes tietokoneesi on ladannut ohjelmiston laitteeseesi. Jos lataaminen kestää yli 15 minuuttia ja Yhdistä tietokoneeseen ‑näyttö sulkeutuu, suorita lataus loppuun ja toista sitten vaihe 3.
    Macin Finder-ikkuna, jossa on näkyvissä iPhonen palautus- ja päivitysvaihtoehto
  6. Kun päivitys tai palautus on valmis, ota laite käyttöön.

Lisäohjeet

• Lue, mitä voit tehdä, jos saat virheilmoituksen, kun yrität päivittää tai palauttaa iPhonen tai iPodin.
  • Jos et voi päivittää tai palauttaa laitetta palautustilan avulla, et voi käyttää palautustilaa viallisten painikkeiden takia tai laitteesi on juuttunut aktivointilukitustilaan, ota yhteyttä Apple-tukeen.