Om dataroamingvalg på iPhone og iPad

Slå dataroaming av eller på og forbered deg til internasjonale reiser med mer.

Slå av dataroaming eller forbered deg til en reise

Trenger du å unngå roamingkostnader fordi du ankom destinasjonen din uten et internasjonalt dataabonnement? Sjekk alternativene dine for mobildata og slå av data-roaming.

1. I Innstillinger trykker du på Mobil eller Mobildata. Deretter:

• Hvis enheten din har ett SIM-kort eller én eSIM, slår du på mobildata og trykker på Mobildatavalg.

• Hvis enheten din bruker Dual SIM eller Dual eSIM, slår du på mobildata, trykker på nummeret du vil endre, og trykker deretter på Mobildatavalg.

2. Slå av data-roaming.1,2

Planlegger du fremdeles reisen din? Her er tre andre måter å forberede dette på:

Kjøp roamingabonnement hos operatøren din

Før du reiser: For å unngå gebyrer og høyere priser, ta kontakt med mobiloperatøren din på telefon eller via nettet for å kjøpe internasjonale roaming-abonnementer.

Etter ankomst: Åpne Innstillinger. Trykk på Mobil eller Mobildata. Deretter:

• Hvis enheten din har ett SIM-kort eller én eSIM, slår du på mobildata, trykker deretter på Mobildatavalg og slår på dataroaming og andre innstillinger som operatøren din har foreslått.

• Hvis enheten bruker Dual SIM eller Dual eSIM, slår du på mobildata, trykker på nummeret du vil endre, trykker deretter på Mobildatavalg og slår på dataroaming og andre innstillinger operatøren din har foreslått.

Kjøp roaming-abonnementer med eSIM

Før reisen: Hvis du har en iPad med en eSIM3, kan du se på mobildataabonnementer fra utvalgte operatører i over 90 land, regioner og territorier.

Etter ankomst: Gå til Innstillinger > Mobildata og kjøp et roamingabonnement som dekker behovet ditt.

Fra og med 1. oktober 2022 kommer ikke Apple-SIM-teknologi til å være tilgjengelig for aktivering av nye mobildataabonnementer på iPad. Hvis du er usikker på om iPaden din bruker Apple-SIM, kan du finne iPad-modellen din og klikke på lenken for å se de tekniske spesifikasjonene.

Kjøp eller lei lokale SIM-kort

Før du drar: Du kan vanligvis4 Finn ut mer fra reiseguider og nettsteder som tar for seg landet eller regionen.

Etter ankomst: Bytt ut det nåværende iPhone-SIM-kortethttps://support.apple.com/ht212767https://support.apple.com/ht212767iPad SIM card

Hvis telefonen bruker eSIM, kan du kjøpe en eSIM når du skal reise. Slik bruker du et eSIM når du er på reise i utlandet.

1. Når du slår av mobildata og data-roaming, vises ikke mobildataikonet på statuslinjen. Les mer om mobildatainnstillinger og bruk.

2. Apple Watch Series 4 støtter ikke dataroaming. Når du bruker dataroaming på iPhone, kan Apple Watch Series 4 bare bruke Wi-Fi eller mobiltilkoblingen til iPhone.

3. For å bruke eSIM på iPad i Fastlands-Kina trenger du en iPad (10. generasjon) Wi-Fi + Cellular, modellnummer A3162. Alle andre iPad-modeller, inkludert dem som er kjøpt utenfor Fastlands-Kina, kan ikke installere eSIM-profiler fra operatører i Fastlands-Kina. Les mer om bruk av eSIM på iPad i Fastlands-Kina.

4. For å bruke kjøpte eller leide SIM-kort, trenger du en iPad (Wi-Fi + Cellular), en ulåst iPhone eller en iPhone uten SIM-kort.

Kontroller databruken

Hvis du overstiger grensen for databruk på det internasjonale dataabonnementet ditt, kan du gå tom for data eller oppleve tregere nettverkshastigheter. Du kan se databruken din ved å åpne Innstillinger og trykke på Mobil eller Mobildata. Deretter ser du under overskriften Mobildata.

ios-17- iphone-14-pro-settings-cellular-cellular-data

Finn ut mer om mobildatabruk.

Hvis du har problemer med roaming på utenlandsreise

1. Hvis dato og tid er feil etter ankomst, gå til Innstillinger > Generelt > Dato og tid. Sørg for at Still inn automatisk er påslått.

2. Slå på flymodus i omtrent 30 sekunder. Slå deretter flymodus av igjen, og la iPhone velge det beste nettverket automatisk.

3. Hvis Ingen tjeneste eller Kun SOS vises på statuslinjen på telefonen, åpner du Innstillinger og trykker på Mobil eller Mobildata. Deretter:

• Hvis enheten har ett SIM-kort eller én eSIM, slår du på mobildata, trykker på Mobildatavalg og kontrollerer at dataroaming er påslått.

• Hvis enheten din bruker Dual SIM eller Dual eSIM, slår du på mobildata, trykker på nummeret du vil endre, og trykker deretter på Mobildatavalg. Kontroller at Dataroaming er påslått.

4. Hvis du fremdeles trenger hjelp, kan du forsøke et annet SIM-kort eller kontakte operatøren for å få mer informasjon.

5. Hvis du bruker en iPhone med et eSIM, lær mer om reisealternativene dine for eSIM.