Språk

iOS: Säkerhetskopiera och återskapa din iOS-enhet med iCloud eller iTunes

Läs om hur du med hjälp av iCloud eller iTunes kan säkerhetskopiera och återskapa det viktigaste innehållet på en iPhone-, iPad- eller iPod touch-enhet.

Bör jag säkerhetskopiera med iCloud eller iTunes?

Få hjälp med att bestämma dig om du ska använda iCloud eller iTunes för att säkerhetskopiera innehåll på din iOS-enhet.

iCloud

iCloud-säkerhetskopiering är en enkel och pålitlig lösning för kunder som vill säkerhetskopiera sina iOS-enheter trådlöst och automatiskt.

Säkerhetskopiera till iCloud

Om du använder iCloud kan du säkerhetskopiera dina data automatiskt om du har valt det här alternativet. Du kan kontrollera att din iCloud-säkerhetskopia är uppdaterad genom att utföra dessa steg:

1. Tryck på Inställningar > iCloud > Lagring, säkerhetskopiering.
    Inställningar för iCloud-säkerhetskopiering
  2. Slå på iCloud-säkerhetskopiering om den är avstängd.
  3. Tryck på Säkerhetskopiera nu.

Återskapa från en iCloud-säkerhetskopia

Om du har en ny iOS-enhet, eller om du behöver återskapa en iOS-enhet för att lösa ett problem utför du dessa steg.

1. Utför de första stegen i iOS-inställningsassistenten (välja språk och så vidare).
  2. Välj Återskapa från iCloud-kopia när du får frågan om du vill ställa in din iPhone (eller annan iOS-enhet).
    Ställ in din iPhone
  3. Välj säkerhetskopian som du skapade tidigare.
    Ställ in din iPhone

Du kan bara återskapa en säkerhetskopia med iOS-inställningsassistenten.

Om du redan har ställt in din enhet kan du ta bort allt nuvarande innehåll, så att du kan utföra stegen för iOS-inställningsassistenten. Tryck på Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och inst. Gör bara det här om du redan har en säkerhetskopia av enheten, eftersom allt innehåll raderas.

Använda iTunes

Med hjälp av iTunes kan du säkerhetskopiera och återskapa allt innehåll på din iPhone-, iPad- eller iPod touch-enhet. Observera att iTunes och iOS inte stöder installation av säkerhetskopior av nyare versioner av iOS på enheter som har tidigare versioner av operativsystemet.

Säkerhetskopiera

Säkerhetskopiera innehållet på din iOS-enhet genom att utföra dessa steg:

1. Kontrollera att datorn har den senaste versionen av iTunes.
  2. Anslut iOS-enheten till datorn.
  3. Välj Arkiv > Enheter > Säkerhetskopiering.
    Om du använder iTunes 10.7 eller tidigare högerklickar du på enheten i listan och väljer Säkerhetskopiera nu.

Du kan också säkerhetskopiera genom att synkronisera iOS-enheten med datorn. Om du synkroniserar med iTunes är det första steget att säkerhetskopiera.

Kontrollera att säkerhetskopieringen lyckades genom att öppna iTunes-inställningarna och gå till fliken Enheter. Du ser enhetens namn, samt datum och tid när iTunes skapade kopian.

Återskapa från en säkerhetskopia

Om du har en ny iOS-enhet, eller om du behöver återskapa enheten för att lösa ett problem utför du dessa steg:

1. Anslut iOS-enheten till datorn som har din säkerhetskopia.
  2. Kontrollera att datorn har den senaste versionen av iTunes.
  3. Välj Arkiv > Enheter > Återskapa från säkerhetskopia.
    Om du använder iTunes 10.7 eller tidigare högerklickar du på enheten i listan och väljer Säkerhetskopiera nu.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2014-jun-27