Språk

Säkerhetskopiera och återskapa iPhone, iPad eller iPod touch med iCloud eller iTunes

Läs om hur du med hjälp av iCloud eller iTunes kan säkerhetskopiera och återskapa innehållet på en iPhone-, iPad- eller iPod touch-enhet.

Använd iCloud för att säkerhetskopiera dina iOS-enheter om du vill ha en automatisk säkerhetskopieringslösning eller om du vill kunna återskapa data på din enhet nästan överallt via Wi-Fi. Det här alternativet rekommenderas också om du sällan ansluter din iOS-enhet till en Mac eller PC eller om du inte har någon dator.

Använd iTunes om du regelbundet använder den dator som fungerar som värd för dina säkerhetskopior eller om du inte har ett iCloud-konto eller inte vill använda iCloud. Det här alternativet rekommenderas också om du vill ha säkerhetskopior på platsen och i nätverket, eller om du vill ha en manuell eller sekundär säkerhetskopia som komplement till en iCloud-säkerhetskopia.

Få hjälp med att bestämma dig om du ska använda iCloud eller iTunes för att säkerhetskopiera innehåll på din iOS-enhet.

iCloud

iCloud-säkerhetskopiering är en enkel och pålitlig lösning för kunder som vill säkerhetskopiera sina iOS-enheter trådlöst och automatiskt.

Säkerhetskopiera

Om du använder iCloud säkerhetskopieras dina data automatiskt. Så här säkerhetskopierar du med hjälp av iCloud:

1. Tryck på Inställningar > iCloud > Säkerhetskopiering.
    Om du använder iOS 7 eller tidigare trycker du på Inställningar > iCloud > Lagring, säkerhetskopiering.
    Inställningar för iCloud-säkerhetskopiering
  2. Tryck på iCloud-säkerhetskopia så att det aktiveras.
  3. Tryck på Säkerhetskopiera nu.

När du har aktiverat iCloud-säkerhetskopia behöver du inte gå tillbaka till den här skärmen när du vill säkerhetskopiera enheten. Du kan dock kontrollera när den senaste säkerhetskopieringen gjordes genom att se efter under Säkerhetskopiera nu.

Återskapa

Om du har en ny iOS-enhet, eller om du behöver återskapa en iOS-enhet för att lösa ett problem:

1. Starta enheten. Nu bör du se en välkomstskärm.
  2. Följ stegen i iOS-inställningsassistent tills du kommer till skärmen Ställ in.
    Ställ in din iPhone
  3. Välj Återskapa från iCloud-kopia.
  4. Välj en säkerhetskopia.

Du kan gå igenom iOS-inställningsassistent igen genom att radera allt innehåll på enheten. Du behöver bara trycka på Inställningar > Allmänt > Nollställ > Radera allt innehåll och inst. Välj bara det här alternativet om du redan har en säkerhetskopia, eftersom allt innehåll kommer att tas bort från din enhet. iOS-inställningsassistent är det enda sättet att återskapa en säkerhetskopia.

iTunes

Med hjälp av iTunes kan du säkerhetskopiera och återskapa allt innehåll på din iPhone-, iPad- eller iPod touch-enhet.

Säkerhetskopiera

Säkerhetskopiera innehållet på en iOS-enhet till iTunes på datorn:

1. Kontrollera att datorn har den senaste versionen av iTunes.
  2. Anslut iOS-enheten till datorn.
  3. Välj Arkiv > Enheter > Säkerhetskopiering.
    Om du använder iTunes 10.7 eller tidigare högerklickar du på enheten och väljer Säkerhetskopiera nu.

Du kan också säkerhetskopiera genom att synkronisera iOS-enheten med datorn. Om du synkroniserar med iTunes är det första steget att säkerhetskopiera.

Kontrollera att säkerhetskopieringen lyckades genom att öppna iTunes-inställningarna och gå till fliken Enheter. Du ser enhetens namn, samt datum och tid när iTunes skapade kopian.
Din säkerhetskopia i inställningsrutan Enheter

Återskapa

Om du har en ny iOS-enhet, eller om du behöver återskapa en enhet för att lösa ett problem:

1. Anslut iOS-enheten till datorn som innehåller din säkerhetskopia.
  2. Installera den senaste versionen av iTunes.
  3. Välj Arkiv > Enheter > Återskapa från säkerhetskopia.
    Om du använder iTunes 10.7 eller tidigare högerklickar du på enheten och väljer Återskapa från säkerhetskopia. iTunes och iOS stöder inte installation av säkerhetskopior av senare versioner av iOS på enheter som använder tidigare versioner av iOS.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2014-okt-30