Languages

Varnostno kopiranje in obnovitev vsebine v telefonu iPhone oz. napravi iPad ali iPod touch s storitvijo iCloud ali aplikacijo iTunes

Oglej si navodila za varnostno kopiranje in obnovitev vsebine v telefonu iPhone, iPad ali iPod touch s storitvijo iCloud ali aplikacijo iTunes.

iCloud uporabi za varnostno kopiranje vsebine v napravah s sistemom iOS, če želiš rešitev samodejnega varnostnega kopiranja, če želiš obnoviti podatke v napravi na poljubnem mestu prek povezave Wi-Fi, če naprave s sistemom iOS ne priključiš pogosto na računalnik Mac ali računalnik s sistemom Windows oziroma če nimaš računalnika Mac ali računalnika s sistemom Windows.

iTunes uporabi, če pogosto uporabljaš računalnik, v katerem so shranjene varnostne kopije, če nimaš računa za iCloud ali ne želiš uporabljati storitve iCloud, če želiš lokalne ali omrežne varnostne kopije ali če želiš poleg varnostne kopije v storitvi iCloud uporabljati tudi ročno ali sekundarno varnostno kopijo.

Oglej si pomoč za lažjo odločitev, ali boš uporabljal iCloud ali iTunes za varnostno kopiranje vsebine v svoji napravi s sistemom iOS.

iCloud

iCloud Backup ponuja preprosto in zanesljivo rešitev varnostnega kopiranja za stranke, ki želijo podatke v napravi s sistemom iOS varnostno kopirati samodejno prek brezžične povezave.

Varnostno kopiranje

Če uporabljaš iCloud, lahko s to storitvijo samodejno varnostno kopiraš podatke. Varnostno kopiranje s storitvijo iCloud:

 1. Tapni »Settings (Nastavitve) > iCloud > Backup (Varnostno kopiranje)«.
  Če uporabljaš iOS 7 ali starejšo različico, tapni »Settings (Nastavitve) > iCloud > Storage & Backup (Shranjevanje in varnostno kopiranje).
  Nastavitve varnostnega kopiranja s storitvijo iCloud
 2. Tapni »iCloud Backup« (Varnostno kopiranje v storitvi iCloud), da ga vklopiš.
 3. Tapni »Back Up Now« (Varnostno kopiraj zdaj).

Ko vklopiš »iCloud Backup« (Varnostno kopiranje v storitvi iCloud), se ti za varnostno kopiranje vsebine v napravi ni treba vrniti na ta zaslon. V razdelku »Back Up Now« (Varnostno kopiraj zdaj) lahko preveriš, kdaj je bilo izvedeno zadnje varnostno kopiranje.

Obnovitev

Če imaš novo napravo s sistemom iOS ali če želiš obnoviti vsebino v napravi s sistemom iOS, da bi odpravil težavo:

 1. Vklopi napravo. Prikazal se bo pozdravni zaslon.
 2. Upoštevaj navodila orodja iOS Setup Assistant (Pomočnik za nastavitev sistema iOS), dokler se ne odpre zaslon »Set Up« (Nastavitev).
  Nastavitev telefona iPhone
 3. V meniju »iCloud Backup« (Varnostno kopiranje v storitvi iCloud) izberi »Restore« (Obnovi).
 4. Izberi varnostno kopijo.

iOS Setup Assistant (Pomočnika za nastavitev sistema iOS) lahko znova zaženeš tako, da izbrišeš vso vsebino v napravi. Tapni »Settings (Nastavitve) > General (Splošno) > Reset (Ponastavi) > Erase All Content and Settings (Izbriši vso vsebino in nastavitve)«. S tem boš iz svoje naprave odstranil vso vsebino, zato to naredi le, če že imaš varnostno kopijo. Varnostno kopijo lahko obnoviš samo z orodjem iOS Setup Assistant (Pomočnik za nastavitev sistema iOS).

iTunes

iTunes lahko uporabiš za varnostno kopiranje in obnovitev vsebine v telefonu iPhone oz. napravi iPad ali iPod touch.

Varnostno kopiranje

Varnostno kopiranje vsebine v napravi s sistemom iOS v aplikaciji iTunes v računalniku:

 1. Preveri, ali imaš v računalniku nameščeno najnovejšo različico aplikacije iTunes.
 2. Napravo s sistemom iOS priključi na računalnik.
 3. Izberi »File (Datoteka) > Devices (Naprave) > Back up (Varnostno kopiraj)«.
  Če uporabljaš iTunes 10.7 ali starejšo različico, z desno tipko miške klikni napravo in izberi »Backup Now« (Varnostno kopiraj zdaj).

Varnostno kopijo lahko ustvariš tudi tako, da svojo napravo s sistemom iOS sinhroniziraš z računalnikom. Če za sinhronizacijo uporabiš iTunes, je varnostno kopiranje prvi korak.

Če želiš preveriti, ali je bilo varnostno kopiranje dokončano, odpri okno »Preferences« (Nastavitve) v aplikaciji iTunes in izberi zavihek »Devices« (Naprave). Na tem zavihku so prikazani ime naprave ter datum in ura, ko je iTunes ustvaril varnostno kopijo.
Tvoja varnostna kopija v oknu »Devices Preferences« (Nastavitve naprav)

Obnovitev

Če imaš novo napravo s sistemom iOS ali če želiš obnoviti vsebino v napravi, da bi odpravil težavo:

 1. Svojo napravo s sistemom iOS priključi na računalnik, v katerem je shranjena varnostna kopija.
 2. Namesti najnovejšo različico aplikacije iTunes.
 3. Izberi »File (Datoteka) > Devices (Naprave) > Restore from Back up (Obnovi iz varnostne kopije)«.
  Če uporabljaš iTunes 10.7 ali starejšo različico, z desno tipko miške klikni napravo in nato izberi »Restore from Backup« (Obnovi iz varnostne kopije). iTunes in iOS ne podpirata namestitve varnostnih kopij novejših različic sistema iOS v naprave, v katerih je nameščena starejša različica sistema iOS.

Pomembno:  Informacije o izdelkih, ki jih ne izdeluje družba Apple, so zagotovljene samo v informativne namene in ne predstavljajo priporočila ali odobritve družbe Apple glede uporabe teh izdelkov.  Za dodatne informacije se obrnite na dobavitelja. 

Last Modified: Oct 30, 2014
Helpful?
Yes
No
 • Last Modified: Oct 30, 2014
 • Article: HT1766
 • Views:

  null

Additional Product Support Information