Languages

iOS: varnostno kopiranje in obnovitev vsebine

Oglejte si navodila za varnostno kopiranje in obnovitev vsebine v napravi iPhone, iPad ali iPod touch s storitvijo iCloud ali programom iTunes.

S storitvijo iCloud in programom iTunes lahko varnostno kopirate večino podatkov v napravi iPhone, iPad ali iPod touch.

Med drugim lahko varnostno kopirate kupljeno glasbo, TV-oddaje, programe in knjige*, fotografije in videoposnetke v mapi »Camera Roll« (Mapa fotoaparata), nastavitve naprave (na primer račune za programe Phone Favorites (Priljubljeni telefona), Wallpaper (Ozadje) in Mail, Contacts, Calendar (Pošta, stiki, koledar)), podatke programa, začetni zaslon in razvrstitev programov, sporočila (iMessage ter sporočila SMS in MMS), tone zvonjenja in druge podatke. Predstavnostne datoteke iz računalnika niso varnostne kopirane, vendar jih lahko obnovite, tako da jih sinhronizirate s programom iTunes.

* Varnostno kopiranje kupljene glasbe ni na voljo v vseh državah. Varnostno kopiranje kupljenih TV-oddaje je mogoče le v Združenih državah. Prejšnjih nakupov morda ne mogoče obnoviti, če niso več na voljo v trgovinah iTunes Store, App Store ali iBooks Store.

Strni vse razdelke | Razširi vse razdelke

iCloud

Uporaba varnostnega kopiranja

iCloud samodejno varnostno kopira najbolj pomembne podatke v vaši napravi s sistemom iOS 5 ali novejšo različico. Ko v napravi iPhone, iPad ali iPod touch omogočite varnostno kopiranje, tako da tapnete Settings (Nastavitve) > iCloud > Backup & Storage (Varnostno kopiranje in shranjevanje), bo varnostno kopiranje zagnano vsak dan, če:

 • ima vaša naprava vzpostavljeno povezavo z internetom prek povezave Wi-Fi,
 • je naprava priključena na vir napajanja in
 • je zaslon naprave zaklenjen.

Varnostno kopiranje lahko zaženete tudi ročno, ko ima naprava vzpostavljeno povezavo z internetom prek povezave Wi-Fi, tako da tapnete Settings (Nastavitve) > iCloud > Storage & Backup (Varnostno kopiranje in shranjevanje) in nato izberete »Back Up Now« (Varnostno kopiraj zdaj).

Nastavitve varnostnega kopiranja s storitvijo iCloud

Če želite izvedeti, kateri elementi so varnostno kopirani, si oglejte članek iCloud: pregled varnostnega kopiranja in obnovitve.

Obnovitev elementov iz varnostne kopije

Ko si v novi napravi s sistemom iOS 5 ali novejšo različico ogledate priporočila pomočnika za nastavitev, izberite »Restore from iCloud Backup« (Obnovi iz varnostne kopije storitve iCloud) ter vnesite račun in geslo za iCloud. Za vsako napravo, v kateri ste omogočili varnostno kopiranje, bodo prikazane tri najnovejše varnostne kopije. Izberite varnostno kopijo, iz katere želite obnoviti elemente.

Če so na začetnem zaslonu naprave prikazane ikone in če želite obnoviti elemente iz varnostne kopije storitve iCloud, počistite podatke v napravi (tapnite Settings (Nastavitve) > General (Splošno) > Reset (Ponastavi) > Erase All Content and Settings (Izbriši vso vsebino in nastavitve)). Ko ste pozvani k izbiranju novih nastavitev ali k obnovitvi iz prejšnje varnostne kopije, izberite »Restore from iCloud Backup« (Obnovi iz varnostne kopije storitve iCloud). Vnesite svoj AppleID in geslo, ko ste k temu pozvani.

Nastavitev naprave iPhone

Po vnovičnem zagonu naprave so nastavitve in računi obnovljeni, program za varnostno kopiranje pa začne prenašati vašo kupljeno glasbo, TV-oddaje, programe, knjige, elemente iz mape »Camera Roll« (Mapa fotoaparata) in drugo vsebino*. Če želite izboljšati učinkovitost baterije, izključite napravo iz vira napajanja šele po dokončani obnovitvi. Morda boste pozvani k vnosu gesel za vse račune, ki so omogočeni v napravi.

Pod programi, ki se prenašajo, se prikaže vrstica napredovanja. Če želite, da je določen program obnovljen prej, tapnite njegovo ikono. Naprava bo pri obnovitvi poskušala prenesti enako različico programa, ki je bila nameščena pred obnovitvijo. Če ta različica ni več na voljo, bo obnovljena najnovejša različica programa.

Če želite preveriti, ali je obnovitev dokončana, tapnite Settings (Nastavitve) > iCloud > Storage & Backup (Varnostno kopiranje in obnovitev).

iTunes

Uporaba varnostnega kopiranja

iTunes lahko ustvari varnostne kopije vaše naprave s sistemom iOS, če:

 • sinhronizirate napravo s programom iTunes (sinhronizacija je onemogočena, če ste vklopili varnostno kopiranje s storitvijo iCloud) in
 • z desno tipko miške (ali Control-klik) kliknete napravo iOS v programu iTunes v razdelku »Devices« (Naprave) in izberete Back Up (Varnostno kopiranje).

Če želite ročno varnostno kopirati napravo s sistemom iOS s programom iTunes, upoštevajte spodnja navodila: 

 1. Napravo s sistemom iOS priključite na računalnik, v katerem je nameščena najnovejša različica programa iTunes.
 2. Kliknite meni File (Datoteka) in izberite Devices (Naprave) > Back up (Varnostno kopiranje).
ali
 1. Napravo s sistemom iOS priključite na računalnik, v katerem je nameščena najnovejša različica programa iTunes.
 2. V napravi s sistemom iOS odprite zavihek »Summary« (Povzetek). Ta zavihek lahko odprete na dva načina:
  • V zgornjem desnem kotu kliknite gumb naprave. (Če ste v trgovini iTunes Store, kliknite gumb knjižnice v zgornjem desnem kotu. Nato se prikaže gumb naprave.)
  • V poljubnem pogledu v programu iTunes kliknite meni View (Pogled) in izberite Show Sidebar (Pokaži stransko vrstico). V programu iTunes v razdelku Devices (Naprave) izberite svojo napravo s sistemom iOS.
 3. Kliknite gumb Back Up Now (Varnostno kopiraj zdaj).
Če želite preveriti, ali je bilo varnostno kopiranje uspešno dokončano, odprite okno »iTunes Preferences« (Nastavitve programa iTunes) in izberite zavihek »Devices« (Naprave). Na tem zavihku bodo prikazani ime naprave ter datum in ura nastanka varnostne kopije.

Če uporabljate program iTunes 10.7 ali starejšo različico:

Z desno tipko miške (ali Control-klik) kliknite napravo in izberite Back Up (Varnostno kopiranje).

Obnovitev elementov iz varnostne kopije

Če želite obnoviti podatke iz varnostne kopije, napravo s sistemom iOS najprej priključite na računalnik, v katerem po navadi izvajate sinhronizacijo, in nato uporabite enega od teh načinov:

 • Kliknite meni File (Datoteka) in izberite Devices (Naprave) > Restore from Back up (Obnovi iz varnostne kopije).
ali
 • V napravi s sistemom iOS odprite zavihek »Summary« (Povzetek). Ta zavihek lahko odprete na dva načina:
  • V zgornjem desnem kotu kliknite gumb naprave. (Če ste v trgovini iTunes Store, kliknite gumb knjižnice v zgornjem desnem kotu. Nato se prikaže gumb naprave.)
  • V poljubnem pogledu v programu iTunes kliknite meni View (Pogled) in izberite Show Sidebar (Pokaži stransko vrstico). V programu iTunes v razdelku Devices (Naprave) izberite svojo napravo s sistemom iOS.
 • Kliknite gumb Restore Backup (Obnovi varnostno kopijo).

Če uporabljate program iTunes 10.7 ali starejšo različico:

Z desno tipko miške (ali Control-klik) kliknite napravo in izberite Restore from Backup (Obnovi iz varnostne kopije)

 

Additional Information

Oglejte si informacije, kako izboljšate izkušnjo z uporabo varnostnega kopiranja v sistemu iOS.

Varnostne kopije naprave s sistemom iOS ohranijo vaše nastavitve, mapo »Camera Roll« (Mapa fotoaparata) (ali »Saved Pictures« (Shranjene slike)) in druge pomembne podatke. Oglejte si več informacij o tem, kateri podatki so shranjeni v varnostno kopijo.

iTunes in iOS ne podpirata namestitve varnostnih kopij novejših različic sistema iOS v naprave, v katerih je nameščena starejša različica sistema iOS.

Če uporabljate iCloud, program iTunes ne bo samodejno ustvaril varnostne kopije.

Ali imate novo napravo s sistemom iOS in želite vanjo premakniti prejšnjo varnostno kopijo? Upoštevajte navodila v članku Prenos varnostne kopije iz ene naprave s sistemom iOS v novo napravo.

Oglejte si informacij o uporabi programa iTunes za obnovitev.

Pomembno:  Informacije o izdelkih, ki jih ne izdeluje družba Apple, so zagotovljene samo v informativne namene in ne predstavljajo priporočila ali odobritve družbe Apple glede uporabe teh izdelkov.  Za dodatne informacije se obrnite na dobavitelja. 

Last Modified: Jan 14, 2014
Helpful?
Yes
No
 • Last Modified: Jan 14, 2014
 • Article: HT1766
 • Views:

  1133
 • Rating:
  • 100.0

  (1 Responses)

Additional Product Support Information