Talen

Een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch maken en terugzetten met iCloud of iTunes

Lees hier hoe u met iCloud of iTunes een reservekopie maakt van de gegevens op een iPhone, iPad of iPod touch en deze terugzet.

Maak een reservekopie van uw iOS-apparaten met iCloud als u een oplossing voor automatische reservekopieën wilt, de gegevens op het apparaat via Wi-Fi wilt terugzetten vanaf bijna overal, het iOS-apparaat niet regelmatig aansluit op een Mac of pc of geen Mac of pc hebt.

Gebruik iTunes als u de computer met de reservekopieën regelmatig gebruikt, geen iCloud-account hebt of iCloud niet wilt gebruiken, lokale en netwerkreservekopieën wilt of een handmatige of extra reservekopie wilt voor gebruik met de iCloud-reservekopie.

Vraag hulp om te bepalen of u iCloud of iTunes gebruikt om een reservekopie te maken van de inhoud van een iOS-apparaat.

iCloud

iCloud-reservekopie is een eenvoudige en betrouwbare oplossing om reservekopieën te maken voor gebruikers die een draadloze en automatische reservekopie van hun iOS-apparaat willen maken.

Een reservekopie maken

Als u iCloud gebruikt, kan automatisch een reservekopie van de gegevens worden gemaakt. Een reservekopie via iCloud maken:

1. Tik op Instellingen > iCloud > Reservekopie.
    Als u iOS 7 of lager gebruikt, tikt u op Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie.
    Instellingen van iCloud-reservekopie
  2. Tik op 'iCloud-reservekopie' om deze functie in te schakelen.
  3. Tik op 'Maak nu reservekopie'.

Als u 'iCloud-reservekopie' hebt ingeschakeld, hoeft u niet terug te keren naar dit scherm om een reservekopie van het apparaat te maken. U kunt onder 'Maak nu reservekopie' echter wel controleren wanneer de laatste reservekopie is gemaakt.

Terugzetten

Als u een nieuw iOS-apparaat hebt of als u een iOS-apparaat moet herstellen om een probleem op te lossen:

1. Schakel het apparaat in. U ziet een scherm met 'Hallo'.
  2. Volg de stappen in de iOS-configuratie-assistent totdat u het configuratiescherm ziet.
    iPhone configureren
  3. Selecteer 'Zet iCloud-reservekopie terug'.
  4. Selecteer een reservekopie.

U kunt de iOS-configuratie-assistent nogmaals uitvoeren door de inhoud van het apparaat te wissen. Tik gewoon op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Hierdoor wordt de inhoud van het apparaat gewist. Doe dit dus alleen als u al een reservekopie hebt. De iOS-configuratie-assistent is de enige manier om een reservekopie terug te zetten.

iTunes

U kunt iTunes gebruiken om een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch te maken en deze terug te zetten.

Een reservekopie maken

Een reservekopie maken van de inhoud van het iOS-apparaat via iTunes op een computer:

1. Zorg ervoor dat de computer de nieuwste versie van iTunes heeft.
  2. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  3. Kies Archief > Apparaten > Maak reservekopie.
    Als u iTunes 10.7 of lager gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op het apparaat en kiest u 'Maak nu reservekopie'.

U kunt ook een reservekopie maken door het iOS-apparaat te synchroniseren met de computer. Wanneer u via iTunes synchroniseert, is het maken van een reservekopie de eerste stap.

Open de iTunes-voorkeuren en selecteer het tabblad 'Overzicht' om te controleren of de reservekopie is voltooid. U ziet de naam van het apparaat alsook de datum en tijd wanneer iTunes de reservekopie heeft gemaakt.
De reservekopie in voorkeuren voor Apparaten

Terugzetten

Als u een nieuw iOS-apparaat hebt of als u een apparaat moet herstellen om een probleem op te lossen:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer met de reservekopie.
  2. Installeer de nieuwste versie van iTunes.
  3. Kies Archief > Apparaten > Zet terug vanaf reservekopie.
    Als u iTunes 10.7 of lager gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op het apparaat en kiest u 'Zet terug vanaf reservekopie'. iTunes en iOS bieden geen ondersteuning voor de installatie van reservekopieën van nieuwere versies van iOS op apparaten met oudere versies van iOS.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 30-okt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 30-okt-2014
  • Artikel: HT1766
  • Aantal keer bekeken:

null