Kielet

iOS: iOS-laitteen varmuuskopiointi ja palautus iCloudin tai iTunesin avulla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iPhonen, iPadin tai iPod touchin tärkeä sisältö varmuuskopioidaan ja palautetaan iCloudin tai iTunesin avulla.

Pitäisikö minun käyttää varmuuskopiointiin iCloudia vai iTunesia?

Lue, milloin iOS-laitteen sisällön varmuuskopiointiin kannattaa käyttää iCloudia ja milloin iTunesia.

iCloudin käyttäminen

Varmuuskopiointi iCloudin avulla on helppo ja luotettava ratkaisu käyttäjille, jotka haluavat varmuuskopioida iOS-laitteen sisällön langattomasti ja automaattisesti.

Varmuuskopiointi iCloudiin

Jos käytät iCloudia, tiedot voidaan halutessasi varmuuskopioida sinne automaattisesti. Voit tarkistaa iCloud-varmuuskopion ja sen ajantasaisuuden seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > iCloud > Tallennus ja varmuuskopiot.
    iCloudin varmuuskopiointiasetukset
  2. Jos iCloud-varmuuskopiointi on pois päältä, laita se päälle.
  3. Napauta Varmuuskopioi nyt.

Palauttaminen iCloud-varmuuskopiosta

Toimi seuraavasti, jos iOS-laitteesi on uusi tai jos se täytyy palauttaa ongelman ratkaisemiseksi.

1. Suorita iOS:n käyttöönottoapurin ensimmäiset vaiheet (valitse esimerkiksi kieli).
  2. Kun apuri pyytää ottamaan iPhonen (tai muun iOS-laitteen) käyttöön, valitse Palauta iCloud-varmuuskopiosta.
    Ota iPhone käyttöön
  3. Valitse aiemmin luomasi varmuuskopio.
    Ota iPhone käyttöön

Varmuuskopion voi palauttaa vain iOS:n käyttöönottoapurin avulla.

Jos olet jo ottanut laitteen käyttöön, poista halutessasi sen sisältö ja suorita iOS:n käyttöönottoapuri uudelleen. Valitse Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Toimi näin vain jos sinulla on jo varmuuskopio, sillä toimenpide poistaa kaiken sisällön laitteestasi.

iTunesin käyttäminen

Voit varmuuskopioida ja palauttaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin sisällön iTunesin avulla. Huomaa, että iTunes ja iOS eivät tue uudemmissa iOS-versioissa otettujen varmuuskopioiden asentamista laitteisiin, joissa on vanhempi iOS-versio.

Varmuuskopiointi

Varmuuskopioi iOS-laitteen sisältö seuraavasti:

1. Varmista, että tietokoneeseen on asennettu iTunesin uusin versio.
  2. Liitä iOS-laite tietokoneeseen.
  3. Valitse Arkisto > Laitteet > Varmuuskopioi.
    Jos käytössä on iTunes 10.7 tai aiempi, osoita laitetta luettelossa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Varmuuskopioi nyt.

Voit varmuuskopioida iOS-laitteesi myös synkronoimalla sen tietokoneesi kanssa. Kun käytät iTunesia synkronointiin, varmuuskopiointi on ensimmäinen toimenpide.

Voit tarkistaa varmuuskopioinnin onnistumisen siirtymällä iTunesin asetuksiin ja valitsemalla Laitteet-välilehden. Siinä näkyy laitteen nimi sekä ajankohta, jolloin iTunes on ottanut varmuuskopion.

Palauttaminen varmuuskopiosta

Toimi seuraavasti, jos iOS-laitteesi on uusi tai jos se täytyy palauttaa ongelman ratkaisemiseksi.

1. Liitä iOS-laite varmuuskopion sisältävään tietokoneeseen.
  2. Varmista, että tietokoneeseen on asennettu iTunesin uusin versio.
  3. Valitse Arkisto > Laitteet > Palauta varmuuskopiosta.
    Jos käytössä on iTunes 10.7 tai aiempi, osoita laitetta luettelossa hiiren kakkospainikkeella ja valitse Palauta varmuuskopiosta.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 26.6.2014