Kielet

iPhonen, iPadin tai iPod touchin varmuuskopiointi ja palautus iCloudin tai iTunesin avulla

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten iPhonen, iPadin tai iPod touchin sisältö varmuuskopioidaan ja palautetaan iCloudin tai iTunesin avulla.

Käytä iCloudia iOS-laitteen varmuuskopiointiin, jos haluat automaattisen varmuuskopiointiratkaisun, haluat palauttaa tietoja laitteeseesi miltei missä tahansa Wi-Fin kautta, et liitä iOS-laitettasi Mac- tai Windows-tietokoneeseen kovin usein tai sinulla ei ole Mac- tai Windows-tietokonetta.

Käytä iTunesia, jos käytät varmuuskopiot sisältävää tietokonetta tietokoneetta usein, sinulla ei ole iCloud-tiliä tai et halua käyttää iCloudia, haluat varmuuskopiot sekä omaan tietokoneeseen että verkkoon tai haluat manuaalisen tai toissijaisen varmuuskopiointimenetelmän käytettäväksi iCloud-varmuuskopioinnin ohessa.

Lue, milloin iOS-laitteen sisällön varmuuskopiointiin kannattaa käyttää iCloudia ja milloin iTunesia.

iCloud

Varmuuskopiointi iCloudin avulla on helppo ja luotettava ratkaisu käyttäjille, jotka haluavat varmuuskopioida iOS-laitteen sisällön langattomasti ja automaattisesti.

Varmuuskopiointi

Jos käytät iCloudia, sen avulla voit varmuuskopioida tietosi automaattisesti. Näin käytät iCloudia varmuuskopiointiin:

1. Napauta Asetukset > iCloud > Varmuuskopio.
    Jos käytössä on iOS 7 tai aiempi, napauta Asetukset > iCloud > Tallennus ja varmuuskopiot.
    iCloudin varmuuskopiointiasetukset
  2. Laita iCloud-varmuuskopiot päälle napauttamalla.
  3. Napauta Varmuuskopioi nyt.

Kun iCloud-varmuuskopiot on laitettu päälle, sinun ei tarvitse palata tähän näyttöön laitteen varmuuskopioimiseksi. Voit kuitenkin tarkistaa viimeisen varmuuskopioinnin ajankohdan Varmuuskopioi nyt -kohdasta.

Palautus

Toimi seuraavasti, jos iOS-laitteesi on uusi tai jos sen sisältö täytyy palauttaa ongelman ratkaisemiseksi:

1. Käynnistä laite. Tervetulonäytön pitäisi avautua.
  2. Noudata iOS:n käyttöönottoapurin ohjeita, kunnes pääset Ota käyttöön -näyttöön.
    Ota iPhone käyttöön
  3. Valitse Palauta iCloud-varmuuskopiosta.
  4. Valitse varmuuskopio.

Voit suorittaa iOS:n käyttöönottoapurin uudelleen poistamalla laitteen kaiken sisällön. Tee se napauttamalla Asetukset > Yleiset > Nollaa > Poista kaikki sisältö ja asetukset. Toimi näin vain jos sinulla on jo varmuuskopio, sillä toimenpide poistaa kaiken sisällön laitteestasi. Varmuuskopion voi palauttaa vain iOS:n käyttöönottoapurin avulla.

iTunes

Voit varmuuskopioida ja palauttaa iPhonen, iPadin tai iPod touchin sisällön iTunesin avulla.

Varmuuskopiointi

Näin varmuuskopioit iOS-laitteesi sisällön tietokoneen iTunesiin:

1. Varmista, että tietokoneeseen on asennettu iTunesin uusin versio.
  2. Liitä iOS-laite tietokoneeseen.
  3. Valitse Arkisto > Laitteet > Varmuuskopioi.
    Jos käytössä on iTunes 10.7 tai aiempi, osoita laitetta hiiren oikealla painikkeella ja valitse Varmuuskopioi nyt.

Voit varmuuskopioida iOS-laitteesi myös synkronoimalla sen tietokoneesi kanssa. Kun käytät iTunesia synkronointiin, varmuuskopiointi on ensimmäinen toimenpide.

Voit tarkistaa varmuuskopioinnin onnistumisen siirtymällä iTunesin asetuksiin ja valitsemalla Laitteet-välilehden. Siinä näkyy laitteen nimi sekä ajankohta, jolloin iTunes on ottanut varmuuskopion.
Varmuuskopio Laitteet-asetuksissa

Palautus

Toimi seuraavasti, jos iOS-laitteesi on uusi tai jos sen sisältö täytyy palauttaa ongelman ratkaisemiseksi:

1. Liitä iOS-laite varmuuskopion sisältävään tietokoneeseen.
  2. Asenna iTunesin uusin versio.
  3. Valitse Arkisto > Laitteet > Palauta varmuuskopiosta.
    Jos käytössä on iTunes 10.7 tai aiempi, osoita laitetta hiiren oikealla painikkeella ja valitse Palauta varmuuskopiosta. iTunes ja iOS eivät tue uudemmissa iOS-versioissa otettujen varmuuskopioiden asentamista laitteisiin, joissa on vanhempi iOS-versio.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 30.10.2014