Talen

iOS: een reservekopie van een iOS-apparaat maken en terugzetten met iCloud of iTunes

Lees hier hoe u met iCloud of iTunes een reservekopie maakt van de belangrijkste gegevens op een iPhone, iPad of iPod touch en deze terugzet.

Maak ik de reservekopie met iCloud of iTunes?

Vraag hulp om te bepalen of u iCloud of iTunes gebruikt om een reservekopie te maken van de inhoud van een iOS-apparaat.

iCloud gebruiken

iCloud-reservekopie is een eenvoudige en betrouwbare oplossing om reservekopieën te maken voor gebruikers die een draadloze en automatische reservekopie van hun iOS-apparaat willen maken.

Een reservekopie maken via iCloud

Als u iCloud gebruikt, wordt automatisch een reservekopie van de gegevens gemaakt indien u hiervoor hebt gekozen. Volg deze stappen om een iCloud-reservekopie te verifiëren en ervoor te zorgen dat deze up-to-date is:

1. Tik op Instellingen > iCloud > Opslag en reservekopie.
    Instellingen van iCloud-reservekopie
  2. Schakel iCloud-reservekopie in als dit is uitgeschakeld.
  3. Tik op 'Maak nu reservekopie'.

Een iCloud-reservekopie terugzetten

Volg deze stappen als u een nieuw iOS-apparaat hebt of als u een iOS-apparaat moet herstellen om een probleem op te lossen.

1. Volg de eerste stappen in de iOS-configuratie-assistent (selecteer uw taal, enz.).
  2. Selecteer 'Zet iCloud-reservekopie terug' wanneer de assistent vraagt om de iPhone (of ander iOS-apparaat) te configureren.
    iPhone configureren
  3. Selecteer de reservekopie die u eerder hebt aangemaakt.
    iPhone configureren

U kunt een reservekopie alleen terugzetten met de iOS-configuratie-assistent.

Als het apparaat al is geconfigureerd, kunt u alle inhoud wissen om de iOS-configuratie-assistent nogmaals uit te voeren. Tik op Instellingen > Algemeen > Stel opnieuw in > Wis alle inhoud en instellingen. Doe dit enkel als u al een reservekopie hebt omdat deze stap alle inhoud op het apparaat verwijdert.

iTunes gebruiken

U kunt iTunes gebruiken om een reservekopie van een iPhone, iPad of iPod touch te maken en deze terug te zetten. iTunes en iOS bieden geen ondersteuning voor de installatie van reservekopieën van nieuwere versies van iOS op apparaten met oudere versies van iOS.

Een reservekopie maken

Volg deze stappen om een reservekopie van een iOS-apparaat te maken:

1. Zorg ervoor dat de computer de nieuwste versie van iTunes heeft.
  2. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  3. Kies Archief > Apparaten > Maak reservekopie.
    Als u iTunes 10.7 of lager gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op het apparaat in de lijst en kiest u 'Maak nu reservekopie'.

U kunt ook een reservekopie maken door het iOS-apparaat te synchroniseren met de computer. Wanneer u via iTunes synchroniseert, is het maken van een reservekopie de eerste stap.

Open iTunes-voorkeuren en selecteer het tabblad 'Overzicht' om te controleren of de reservekopie is voltooid. U ziet de naam van het apparaat alsook de datum en tijd van wanneer iTunes de reservekopie heeft gemaakt.

Een reservekopie terugzetten

Volg deze stappen als u een nieuw iOS-apparaat hebt of als u het apparaat moet herstellen om een probleem op te lossen:

1. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer met de reservekopie.
  2. Zorg ervoor dat deze computer de nieuwste versie van iTunes heeft.
  3. Kies Archief > Apparaten > Zet terug vanaf reservekopie.
    Als u iTunes 10.7 of lager gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op het apparaat in de lijst en kiest u 'Zet terug vanaf reservekopie'.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 27-jun-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 27-jun-2014
  • Artikel: HT1766
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)