Talen

iTunes: een reservekopie van uw iTunes-bibliotheek maken door deze te kopiëren naar een externe harde schijf

Een van de manieren om een reservekopie te maken van uw iTunes-bibliotheek is door deze samen te voegen in één map en die map te kopiëren naar een externe harde schijf. Dit is een eenvoudig proces dat maar enkele minuten duurt.

Alles verbergen | Alles weergeven

Uw iTunes-bibliotheek samenvoegen

Het is belangrijk dat alle items in de bibliotheek op dezelfde plaats staan om de verplaatsing zo eenvoudig mogelijk te maken.

1. Open de iTunes-voorkeuren:
    Mac: kies iTunes > Voorkeuren.
    Windows: kies Bewerken > Voorkeuren.
  2. Klik op Geavanceerd.
  3. Zorg ervoor dat de optie "Kopieer bestanden naar 'iTunes Media' bij toevoegen aan bibliotheek" is aangevinkt.

Kopieer bestanden naar 'iTunes Media' bij toevoegen aan bibliotheek

4. Klik op OK.

Opmerking: als deze optie geselecteerd is, bewaart iTunes kopieën van de oorspronkelijke bestanden in de map iTunes Media wanneer u bestanden toevoegt aan iTunes. De oorspronkelijke bestanden blijven in hun oorspronkelijke map. U kunt na de bevestiging van het importeren de oorspronkelijke bestanden verwijderen om ruimte te maken op uw harde schijf.

5. Kies Archief > Bibliotheek > Orden bibliotheek.
  6. Selecteer de optie "Verzamel bestanden".

Opmerking: als u recent hebt bijgewerkt naar iTunes 9, dient u het selecteren van de optie " Werk bij naar iTunes-media-indeling" te overwegen. Dit werkt het ordenen van bestanden in uw map iTunes Media bij.
    Opties in Orden bibliotheek
  7. Klik op OK.

Opmerking: als u de optie om bestanden te kopiëren oorspronkelijk niet had ingeschakeld, kopieert iTunes de bestanden buiten de map iTunes Media van hun oorspronkelijke locatie naar de map iTunes Media. Wanneer u hebt gecontroleerd of de oorspronkelijke bestanden werden verplaatst en of er een reservekopie van werd gemaakt, wilt u deze wellicht verwijderen om ruimte te maken op de harde schijf.

De map iTunes naar de externe harde schijf kopiëren

Voer deze stappen uit om alle items van uw iTunes-bibliotheek (inclusief het iTunes-bibliotheekbestand met alle afspeellijsten, tellingen, beoordelingen en andere gegevens) te kopiëren naar uw externe harde schijf:

1. Stop iTunes.
  2. Zoek uw externe harde schijf.
    Mac: op het bureaublad of in de navigatiekolom van de Finder.
    Windows: in Deze computer.
  3. Zoek uw iTunes-map:
    De map iTunes bevindt zich standaard in:
    Mac OS X: /Gebruikers/gebruikersnaam/Muziek
    Windows XP: \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\
    Windows Vista: \Users\gebruikersnaam\My Music\
    Windows 7 of 8: \Users\gebruikersnaam\Music\
  1. Als de map iTunes zich niet op de hierboven genoemde standaardlocatie bevindt, kunt u deze als volgt opzoeken:

1. Open uw iTunes-voorkeuren:
      Mac: kies iTunes > Voorkeuren.
      Windows: kies Bewerken > Voorkeuren.
    2. Klik op Geavanceerd.
    3. De locatie van uw map iTunes wordt vermeld in het locatiedeelvenster van de map iTunes Media, zoals hieronder afgebeeld.

Locatie van de map iTunes Media gemarkeerd

2. Sleep de map iTunes naar de externe harde schijf. Dit kan even duren als u veel items hebt.

De map iTunes slepen naar een externe harde schijf

3. Wanneer de overdracht is voltooid, is de iTunes-bibliotheek goed gekopieerd naar uw externe harde schijf.

De reservekopie van uw iTunes-bibliotheek terugzetten

Voer deze stappen uit om de reservekopie van uw iTunes-bibliotheek terug te zetten vanaf uw externe harde schijf op uw computer:

1. Stop iTunes.
  2. Zoek uw externe harde schijf.
    Mac: op het bureaublad of in de navigatiekolom van de Finder.
    Windows: in Deze computer.
  3. Sleep de map iTunes (waarvan u al een reservekopie hebt gemaakt) van uw externe harde schijf naar de gewenste locatie in uw interne harde schijf. Het is aanbevolen dat u de standaardlocatie voor de map iTunes kiest. Deze is de volgende:
    Mac OS X: /Gebruikers/gebruikersnaam/Muziek
    Windows XP: \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\
    Windows Vista: \Users\gebruikersnaam\My Music\
    Windows 7 of 8: \Users\gebruikersnaam\Music\
  4. Open iTunes terwijl u de Option-toets (Mac) of de Shift-toets (Windows) ingedrukt houdt.
  5. Klik op de knop Kies bibliotheek in het dialoogvenster dat verschijnt.
  6. Selecteer de map iTunes die u zonet verplaatste naar de interne harde schijf.
  7. Klik op Kies (Mac OS X) of Openen (Windows) en kies vervolgens het bestand iTunes Library dat erin is opgeslagen.

Nadat u deze stappen hebt uitgevoerd, wordt iTunes geopend en uw iTunes-bibliotheek wordt teruggezet.

Aanvullende informatie

Als u liever een reservekopie maakt van uw iTunes-bibliotheek op cd of dvd, klikt u hier.

Als u de map iTunes Media wilt verplaatsen, raadpleegt u dit artikel voor Windows en dit artikel voor Mac.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 20-sep-2013
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 20-sep-2013
  • Artikel: HT1751
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(48 reacties)