Kielet

iTunes: iTunes-kirjaston varmuuskopioiminen ulkoiselle kovalevylle

Yksi tapa varmuuskopioida iTunes-kirjasto on yhdistää se yhdeksi kansioksi ja kopioida sitten tuo kansio ulkoiselle kovalevylle. Tämä on vaivaton toimenpide, joka vie vain hetken.

Pienennä kaikki | Laajenna kaikki

iTunes-kirjaston yhdistäminen

Jotta siirtäminen olisi mahdollisimman helppoa, on tärkeää varmistaa, että kaikki kirjaston sisältö on samassa paikassa.

1. Avaa iTunes-asetukset:
    Mac: Valitse iTunes > Asetukset.
    Windows: Valitse Muokkaa > Asetukset.
  2. Valitse Lisäasetukset.
  3. Varmista, että Kopioi tiedostot iTunes Media -kansioon, kun ne lisätään kirjastoon -vaihtoehto on valittuna.

Kopioi tiedostot iTunes Media -kansioon, kun ne lisätään kirjastoon

4. Valitse OK.

Huomautus: Kun tämä vaihtoehto on valittuna, iTunes lisää alkuperäisten tiedostojen kopiot iTunes Media -kansioon, kun tiedostoja lisätään iTunesiin. Alkuperäiset tiedostot jäävät alkuperäisiin paikkoihinsa. Voit säästää kovalevytilaa poistamalla alkuperäiset tiedostot, kun tuonti on vahvistettu.

5. Valitse Tiedosto > Kirjasto > Järjestä kirjasto.
  6. Valitse Kokoa tiedostot yhteen -vaihtoehto.

Huomautus: Jos päivitit hiljattain iTunes 9:ään, Päivitä iTunes Media -järjestykseen -vaihtoehto voi olla hyvä valita. Tämä päivittää iTunes Media -kansion tiedostorakenteen.
    Järjestä kirjasto -asetukset
  7. Valitse OK.

Huomautus: Jos tiedostojen kopiointiasetusta ei ollut alun perin käytössä, iTunes kopioi muualla kuin iTunes Media -kansiossa olevat tiedostot alkuperäisistä sijainneistaan iTunes Media -kansioon. Jos haluat säästää kovalevytilaa, voit poistaa alkuperäiset tiedostot varmistettuasi, että ne on siirretty ja varmuuskopioitu.

iTunes-kansion kopioiminen ulkoiselle kovalevylle

Kopioi kaikki iTunes-kirjaston kohteet (mukaan lukien iTunes Library -tiedoston, joka sisältää kaikki soittolistasi, soittokertasi, arviointisi ja muut tiedot) ulkoiselle kovalevylle seuraavasti:

1. Lopeta iTunes.
  2. Paikanna ulkoinen kovalevy.
    Mac: Työpöydältä tai Finderin sivupalkista.
    Windows: Oma tietokone -kansiosta.
  3. Paikanna iTunes-kansio:
    Oletusarvon mukaan iTunes-kansion sijainti on seuraava:
    Mac OS X: /Käyttäjät/käyttäjänimi/Musiikki
    Windows XP: \Documents and Settings\käyttäjänimi\My Documents\My Music\
    Windows Vista: \Users\käyttäjänimi\My Music\
    Windows 7 tai 8: \Users\käyttäjänimi\Music\
  1. Jos iTunes-kansio ei ole edellä mainitussa oletussijainnissa, voit löytää iTunes-kansion sijainnin seuraavien ohjeiden avulla:

1. Avaa iTunes-asetukset:
      Mac: Valitse iTunes > Asetukset.
      Windows: Valitse Muokkaa > Asetukset.
    2. Valitse Lisäasetukset.
    3. iTunes-kansion sijainti näkyy iTunes Media -kansion sijainti -ruudussa, kuten alla olevassa kuvassa.

iTunes Media -kansion sijainti korostettuna

2. Vedä iTunes-kansio ulkoiseen kovalevyyn. Tämä voi kestää jonkin aikaa, jos kohteita on paljon.

iTunes-kansion vetäminen ulkoiseen kovalevyyn

3. Kun siirto on valmis, iTunes-kirjasto on kopioitu onnistuneesti ulkoiselle kovalevylle.

iTunes-kirjaston varmuuskopion palauttaminen

Kun varmuuskopioitu iTunes-kirjasto halutaan palauttaa ulkoiselta kovalevyltä tietokoneeseen, noudata seuraavia ohjeita:

1. Lopeta iTunes.
  2. Paikanna ulkoinen kovalevy.
    Mac: Työpöydältä tai Finderin sivupalkista.
    Windows: Oma tietokone -kansiosta.
  3. Vedä iTunes-kansio (varmuuskopioitu aiemmin) ulkoiselta kovalevyltä mihin tahansa haluamaasi sijaintiin sisäisellä kovalevyllä. On suositeltavaa valita iTunes-kansion oletussijainti, joka on:
    Mac OS X: /Käyttäjät/käyttäjänimi/Musiikki
    Windows XP: \Documents and Settings\käyttäjänimi\My Documents\My Music\
    Windows Vista: \Users\käyttäjänimi\My Music\
    Windows 7 tai 8: \Users\käyttäjänimi\Music\
  4. Avaa iTunes ja pidä samalla alhaalla Optio-näppäintä (Mac) tai vaihtonäppäintä (Windows).
  5. Osoita näyttöön tulevassa valintataulussa Valitse kirjasto -painiketta.
  6. Valitse se iTunes-kansio, jonka juuri siirsit sisäiselle kovalevylle.
  7. Osoita Valitse (Mac OS X) tai Avaa (Windows) ja valitse sitten sisällä oleva iTunes Library.itl -tiedosto.

Kun nämä toimenpiteet on suoritettu, iTunes avautuu ja iTunes-kirjasto palautetaan.

Lisätiedot

Voit varmuuskopioida iTunes-kirjastosi myös polttamalla sen CD- tai DVD-levylle. Lisätietoja on tässä artikkelissa.

Jos etsit tietoa iTunes Media -kansion siirtämisestä, katso tämä artikkeli Windowsin osalta ja tämä artikkeli Macin osalta.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 20.9.2013