Språk

Intel-baserade iMac-datorer (mitten 2007) och senare: Så här hittar du serienumret

Lär dig hitta serienumret på din Intel-baserade iMac-dator i aluminium från mitten av 2007 och senare.

Vad gäller andra iMac-datorer som lanserats under 2006 eller tidigare ska du läsa den här artikeln.

Serienumret finns på flera ställen:

• Mac OS X
  • På undersidan av datorn
  • På den ursprungliga produktförpackningen
  • På originalkvittot (eller fakturan)

Mac OS X

På de flesta datorer med Mac OS X hittar du serienumret i fönstret Om den här datorn.

På undersidan av datorn

Serienumret med streckkod är etsat i botten på iMac-datorns fot. iMac (20 tum) och iMac (24 tum) har en tryckt etikett med serienumret och Ethernet-MAC-adressen.

Om du använder den här metoden för att hitta datorns serienummer ska du hålla i sidorna på datorn och försiktigt lägga datorn upp och ner på en mjuk, ren handduk eller tygstycke.

Serienummer under iMac-datorns fot

På den ursprungliga produktförpackningen

Om du har sparat förpackningen till din iMac hittar du serienumret på streckkodsetiketten som är fastklistrad på förpackningen.

På originalkvittot (eller fakturan)

Vissa återförsäljare kan ange iMac-datorns serienummer på kvittot.

Additional Information

Lär dig hitta serienumret på andra hårdvaruprodukter från Apple.

AppleCare-registreringsnummer och serienummer för Apple-maskinvaruprodukter kan ibland innefatta siffran 0 (noll), men inte bokstaven O.

Senast ändrad: 2011-maj-06