AirPort Express: Liittyminen olemassa olevaan Wi-Fi-verkkoon asiakastilassa

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten olemassa olevaan Wi-Fi-verkkoon liitytään asiakastilassa.

Joissakin Ethernetiä tukevissa laitteissa, kuten pelikonsoleissa ja tulostimissa, sekä joissakin yhteensopivissa USB-tulostimissa, ei ole sisäistä Wi-Fi-toiminnallisuutta. Jos haluat yhdistää tällaisen laitteen verkkoosi Wi-Fin kautta, voit käyttää AirPort Expressiä siltana.

Asiakastilan avulla voit myös lähettää musiikkia tietokoneesi iTunesista äänijärjestelmään AirPlay-tekniikalla.

Liitä AirPort Express ja laite toisiinsa sopivalla kaapelilla, kuten Ethernet-kaapelilla, USB-kaapelilla (yhteensopivasta USB-tulostimesta) tai äänikaapelilla (musiikin suoratoistoon). Ota asiakastila käyttöön AirPort Expressissa AirPort-työkalun avulla.

• Asiakastilassa AirPort Expressiä käyttää ainoastaan se laite, johon se on liitetty fyysisesti. Wi-Fi-verkon kantama ei kasva, eli muut laitteet (kuten tietokoneet) eivät voi liittyä siihen langattomasti.

• Kun AirPort Express 802.11n on asiakastilassa, sen Ethernet-portin kautta voidaan ohjata Wi-Fi-liikenne laitteeseen, joka on liitetty Ethernet-porttiin. Huomaa, että alkuperäinen AirPort Express 802.11g ei tue tätä ominaisuutta (laitteen Ethernet-portti on poissa käytöstä). Vain yhteensopivia USB-tulostimia ja äänilaitteita tuetaan.

• Ominaisuuksien käyttöön tarvitaan myös sopiva Ethernet-, ääni- tai USB-kaapeli, jolla laite liitetään AirPort Expressiin.

Tarkista ennen aloittamista, että AirPort-ohjelmisto on ajan tasalla. Voit ladata uusimman Mac- tai Windows-ohjelmiston AirPort-tukisivulta.

Ohjeet AirPort-työkalu 6:lle

1. Liitä AirPort Express ja sen palvelema laite toisiinsa sopivalla kaapelilla.

2. Yhdistä AirPort Express pistorasiaan.

3. Kun AirPort Express on käynnistynyt, valitse se AirPort-työkalusta.

4. Jos olet muuttamassa AirPort Expressin käyttötarkoitusta, nollaa se ensin valitsemalla Tukiasema-valikosta Palauta oletusasetukset.

5. Kun AirPort Expressin palautus on valmis, valitse se vasemman ylälaidan Wi-Fi-valikosta.

6. Valitse Muut valinnat.

7. Valitse Lisää olemassa olevaan verkkoon.

8. Valitse Langattoman verkon nimi -valikosta sen Wi-Fi-verkon nimi, johon haluat liittyä. Valitse Seuraava.

9. Anna verkon salasana tarvittaessa.

Ohjeet AirPort-työkalu 5:lle

1. Liitä AirPort Express ja sen palvelema laite toisiinsa sopivalla kaapelilla.

2. Yhdistä AirPort Express pistorasiaan.

3. Kun AirPort Express on käynnistynyt, valitse se Wi-Fi-valikosta. Ota laite käyttöön AirPort-työkalun käyttöönottoapurin avulla.

4. Jos olet muuttamassa AirPort Expressin käyttötarkoitusta, nollaa se ensin valitsemalla Tukiasema-valikosta Palauta oletusasetukset.

5. Valitse AirPort Express AirPort-työkalusta ja valitse Jatka.

6. Anna AirPort Expressin käyttäjätunnus ja salasana ja valitse Jatka.

7. Valitse Haluan, että AirPort Express liittyy nykyiseen verkkoon. Valitse Jatka.

8. Valitse Yhdistä langattomaan verkkoon ja valitse Jatka.

9. Valitse Langattoman verkon nimi -alasvetovalikosta Wi-Fi-verkkosi nimi. Valitse sopiva langaton salaus ja valitse Jatka.

10. Valitse Päivitä.

11. Odota, kunnes AirPort Express on käynnistynyt uudelleen.

Kun AirPort Express on käynnistynyt uudelleen, se liittyy nykyiseen Wi-Fi-verkkoon automaattisesti, minkä voit tarkistaa laitteesi tilavalosta.

Lisätietoja

Voit ladata AirPort-työkalun ja AirPort-tukiaseman laiteohjelmiston manuaalisesti AirPort – Tuki – Lataukset -sivulta.