Språk

Lösningar för att ansluta till Internet, ställa in ett litet nätverk och felsökning.

Den här artikeln innehåller lösningar för att ansluta till Internet, ställa in ett litet nätverk och felsökning.

Klicka på ett ämne för att gå dit och få mer information:

Internetanslutning och felsökning

Läs om vanliga sätt att ansluta till Internet. Avsnittet om DNS-problem nedan gäller alla tre typerna.

Ethernetanslutning från kabelmodem, DSL eller LAN

De här artiklarna beskriver hur du ansluter till Internet eller felsöker tjänsten om du har ett kabelmodem, DSL (digital subscriber line) eller LAN (local area network). Du använder datorns Ethernetport eller en AirPort-basstation när du ansluter till tjänsterna.

Anslutning via Wi-Fi (trådlöst)

Läs i de här artiklarna om hur du ställer in, använder och felsöker en Wi-Fi-Internetanslutning:

PPPoE (PPP over Ethernet)

Använd de här artiklarna om din leverantör av kabel- eller DSL-Internettjänsten kräver att du ska ansluta till Internet via PPPoE.

DNS-problem – Det gick inte att hitta servern, webbsidor laddas långsamt

DNS-relaterade varningsmeddelanden

Det går att ansluta till Internet, men det går inte samtidigt att visa webbsidor eller göra andra Internetaktiviteter. Följande meddelanden kan visas:

• Det gick inte att hitta servern.
  • Det gick inte att hitta den angivna servern.
  • Ett anslutningsfel har inträffat.
  • Anslutningsförsöket misslyckades.
  • Namnservrarna svarar inte.

Fördröjning före anslutning

I vissa fall laddas webbsidorna, men det kan ta lång tid innan de visas. Detta kan också orsakas av DNS-problem.

DNS-servern, som tillhandahålls av Internetoperatören eller nätverksadministratören, omvandlar namn som www.apple.com till numeriska IP-adresser. Mer information finns i följande artiklar:

Felsöka webbläsaren

Om webbläsaren kan ansluta till Internet, men har andra problem, som att den avslutas oväntat eller slutar svara, finns det andra steg som du kan prova.

Ställa in Mail

Du kan läsa allt om hur du ställer in Mail, e-postprogrammet som ingår i Mac OS X.

Skapa ett litet nätverk

Du kan skapa ett enkelt Ethernetnätverk till hemmet eller kontoret, inklusive ett trådlöst nätverk som baseras på AirPort.

Fildelning

Läs Mac-grunder: Fildelning för att få reda på mer om fildelning mellan Mac-datorer. Mac OS X har också ett antal olika sätt att dela mellan olika plattformar. Läs Mac OS X: Dela filer med andra datorer än Apple-datorer.

Använda datorn på andra platser

Om du använder datorn på olika platser, exempelvis hemma och i skolan, kan du enkelt ställa in Internetanslutningarna för de olika platserna och portinställningarna.

Ställa in Internetinställningar

Göra inställningar för Internetprogram. Läs Mac OS X: Ändra standardwebbläsare eller e-postprogram.

Additional Information

PPP (uppringning)

PPP kallas även för "uppringning" eller "vanlig telefonlinje". De här artiklarna gäller om du ansluter till Internet med modem över en analog telefonlinje. Läs om hur du ansluter till Internet eller felsöker tjänsten:

Ansluta till Internet med PPP och en GPRS-mobiltelefon

Se Macintosh: Ansluta till Internet med en GPRS-mobiltelefon.

Oväntad uppringning (PPP)?

Om datorn automatiskt ansluts till Internet när du inte väntar dig det eller vill det läser du följande artiklar:

Mac OS X: Aktivera eller avaktivera automatiska modemanslutningar (PPP)
Mac OS X: Vissa tjänster aktiverar modemanslutning vid uppstart

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2012-jun-14