Språk

iOS: Inställningar i Safari

Som standard visar Safari vissa funktioner på webben (filmer, animeringar och webbprogram). Du kanske vill stänga av en del sådana funktioner och inte utsätta din personliga integritet och enheten för säkerhetsrisker på internet.

Om du vill lära dig mer om Safari i iOS läser du användarhandboken.

Om du vill ändra säkerhetsinställningarna trycker du på Inställningar > Safari.

• Slå på eller stäng av skyddet mot nätfiske genom att aktivera eller inaktivera Varna för bedräglig webbplats.
    • Nätfiske är ett bedrägligt försök att stjäla personlig information, till exempel lösenord, kontoinformation eller användarnamn. En bedräglig webbplats ser ut som en legitim webbplats, till exempel för en bank, ett finansinstitut eller en e-postleverantör.
    • När skyddet mot nätfiske i Safari är påslaget visas en varning om den webbplats du besöker misstänks vara en nätfiskeplats.
  • Om du vill besöka webbplatser utan att de visas i historiken kan du slå på och av Privat surfning i Safari.
    • Om du vill slå på privat surfning trycker du på Safari och sedan längst ned till höger. Tryck på Privat om du vill slå på privat surfning.
      Obs! Om du använder en iPad trycker du på och sedan på Privat.
    • På så sätt skyddas din privata information och vissa webbplatser förhindras att spåra vad du gör. De sidor du besöker visas inte i historiken i Safari och sökhistoriken och Autofyll-informationen sparas inte.
      Obs! När privat surfning är aktiverat är Safari svart eller mörkt istället för vitt eller grått.

Välkommen till Apples supportsida

• Om du vill ange om Safari ska blockera cookies eller inte trycker du på Blockera cookies och väljer Alltid, Från tredje part och annonsörer eller Aldrig. En cookie är en fil som en webbplats lägger på enheten så att den kommer ihåg dig när du öppnar samma webbplats igen. Det gör att sidan kan anpassas för dig utifrån information som du kan ha lämnat.
    Viktigt! Vissa sidor kanske inte fungerar om du inte tillåter cookies.
  • Aktivera eller inaktivera JavaScript genom att trycka på Avancerat och slå på eller av JavaScript. Med JavaScript kan webbprogrammerare styra delar av sidan. En sida med JavaScript kan till exempel visa aktuellt datum och tid eller öppna en länk i ett nytt fönster.

Så här tar du bort information från en enhet:

• Om du vill ta bort historiken i Safari trycker du på Inställningar > Safari > Rensa historik.
  • Om du vill ta bort alla cookies från Safari trycker du på Inställningar > Safari > Radera cookies och data.
  • Om du vill ta bort annan information som har sparats i Safari trycker du på Avancerat > Webbplatsdata > Ta bort alla webbplatsdata.
Senast ändrad: 2014-mar-10