Språk

Webbläsarinställningar för Safari på iPhone, iPad eller iPod touch

Som standard visar Safari några av funktionerna på webben (filmer, animeringar och webbprogram). Du kan stänga av vissa av dessa funktioner och skydda din personliga integritet och enheten från möjliga säkerhetsrisker på Internet.

Ändra säkerhetsinställningar genom att trycka på Inställningar > Safari. Om du vill lära dig mer om Safari i iOS läser du användarhandboken.

Slå på nätfiskefunktionen

Slå på nätfiskefunktionen genom att trycka på Inställningar > Safari och aktivera Varna för bedräglig webbplats. När skyddet mot nätfiske i Safari är aktiverat visas en avisering om den webbplats du besöker misstänks vara en nätfiskeplats. Du stänger av skyddet genom att trycka en gång till på Varna för bedräglig webbplats.

Nätfiske är ett bedrägligt försök att stjäla personlig information, till exempel lösenord, kontoinformation eller användarnamn. En bedräglig webbplats ger sken av att vara en legitim webbplats, till exempel för en bank, ett finansinstitut eller en e-postleverantör.

Blockera cookies

Du anger om Safari ska blockera cookies i iOS 8 genom att trycka på Inställningar > Safari > Blockera cookies och välja någon av inställningarna Tillåt alltid, Tillåt från webbplatser jag besöker, Tillåt endast från aktuell webbplats eller Blockera alltid. I iOS 7 eller tidigare väljer du mellan Aldrig, Från tredje part och annonsörer eller Alltid.

En cookie är bit data som en webbplats lägger på enheten. Cookies gör att webbplatsen kan komma ihåg dig när du gör ett nytt besök och anpassa sidan utifrån information som du kan ha lämnat. Vissa sidor kanske inte fungerar om du inte tillåter cookies.

Tillåta JavaScript

Ändra inställningarna genom att trycka på Inställningar > Safari > Avancerat och slå på eller av JavaScript. Med JavaScript kan webbprogrammerarna kontrollera delar av sidan. En sida som använder JavaScript kan till exempel visa aktuellt datum och tid eller få en länkad sida att visas på en ny popupsida.

Rensa information från enheten

Om du vill rensa Safari från historik och cookies i iOS 8 trycker du på Inställningar > Safari > Rensa historik och webbplatsdata. I iOS 7 eller tidigare trycker du på Rensa historik och sedan på Radera cookies och data.

Rensa all lagrad information från Safari genom att trycka på Inställningar > Safari >Avancerat > Webbplatsdata > Ta bort alla webbplatsdata.

Om du vill besöka webbplatser utan att det syns i historiken kan du slå på privat surfning.

Senast ändrad: 2014-okt-03