De standaardbrowser of -e-mailapp wijzigen op een Mac

Kies zelf welke app wordt geopend wanneer je op een link voor een website of e-mailadres klikt.

De standaardwebbrowser wijzigen

Zorg ervoor dat de webbrowser die je wilt gebruiken al is geïnstalleerd. Controleer welke versie van macOS je gebruikt en volg dan de relevante stappen.

In macOS Ventura of nieuwer

1. Kies in het Apple-menu  in de hoek van het scherm de optie 'Systeeminstellingen'.

2. Klik in de navigatiekolom op 'Bureaublad en Dock'.

3. Scrol omlaag en kies een webbrowser uit het menu 'Standaardwebbrowser' aan de rechterkant.

In oudere versies van macOS

1. Kies in het Apple-menu  in de hoek van het scherm de optie 'Systeemvoorkeuren'.

2. Klik op 'Algemeen'.

3. Kies een browser uit het menu 'Standaardwebbrowser'.

De standaard-e-mailapp wijzigen

Zorg ervoor dat de e-mailapp die je wilt gebruiken al is geïnstalleerd en volg deze stappen.

1. Open de Mail-app.

2. Kies 'Instellingen' (of 'Voorkeuren') in het menu 'Mail' in de menubalk.*

3. Klik op 'Algemeen'.

4. Kies een e-mailapp in het venstermenu 'Standaard-e-mailprogramma'. Als je de e-mailapp niet in het menu ziet, kies je 'Selecteer' in het menu en selecteer je de e-mailapp in het bestandsdialoogvenster dat wordt geopend. Als je webmail gebruikt in plaats van een e-mailapp, kun je in deze stap een webbrowser kiezen. De browser opent webmail mogelijk niet automatisch wanneer je op een e-maillink klikt. Sommige browsers en webmailservices van derden hebben hun eigen instellingen waarin je dit kunt wijzigen.

* Als je de instellingen in Mail wilt wijzigen, moet je eerst een e-mailaccount toevoegen in Mail. Als je dat niet wilt doen, open je de andere e-mailapp die je wilt gebruiken en bekijk je vervolgens de instellingen om het standaard e-mailprogramma op een vergelijkbare manier in te stellen.

De standaardwebbrowser of -e-mailapp wijzigen op de iPhone, iPad of iPod touch