Språk

Lösa in iTunes-presentkort och innehållskoder

Följ de här anvisningarna när du vill lösa in iTunes-presentkort och innehållskoder.

Du kan lösa in iTunes Store-presentkort och innehållskoder i iTunes Store, App Store, iBooks Store och Mac App Store.

Om du redan har ett konto kan du lösa in ditt presentkort utan att använda ett betalkort. Om du inte har något konto kan du skapa ett nytt utan betalningsinformation.

Lös in din kod

Välj var du vill lösa in din kod:

Lös in din kod på iPhone, iPad eller iPod touch

1. Tryck på iTunes Store, App Store eller iBooks Store på enheten.
  2. Rulla längst ned i området I blickfånget och tryck på Lös in. Du måste logga in med ditt Apple-ID.
    Lös in – iOS
  3. Tryck på Du kan även skriva in koden manuellt.
    I vissa länder kan du lösa in presentkort med hjälp av den inbyggda kameran.
    Manuell inmatning – iOS
  4. Ange din presentkorts- eller innehållskod och tryck på Lös in. Om du har ett iTunes-presentkort använder du den sextonsiffriga koden som finns på kortets baksida och börjar med ett X.
    Ange manuellt – iOS
  5. När du har löst in en presentkortskod uppdateras saldot för ditt iTunes-konto. Du kan behöva logga ut och logga in igen för att saldot ska visas.
    Uppdatering av saldo – iOS
    Om du har löst in en innehållskod börjar hämtningen av innehållet.
    Du har nu löst in innehållskoden – iOS

Lös in din kod i iTunes för Mac eller PC

1. Installera den senaste versionen av iTunes.
  2. Öppna iTunes och gå till iTunes Store.
  3. Klicka på Logga in och ange ditt Apple-ID.
    iTunes Store – Mac eller PC
  4. Klicka på Lös in under avsnittet med snabblänkar.
    Länken Lös in – Mac/PC
  5. Ange din presentkorts- eller innehållskod och tryck på Retur. Om du har ett iTunes-presentkort använder du den sextonsiffriga koden på kortets baksida som börjar med ett X. I vissa länder kan du lösa in presentkort med hjälp av den inbyggda kameran.
    Manuell inmatning – Mac/PC
  6. När du har löst in en presentkortskod uppdateras saldot för ditt iTunes-konto. Du kan behöva logga ut och logga in igen för att saldot ska visas.
    Uppdatering av saldo – Mac/PC
    Om du har löst in en innehållskod börjar hämtningen av innehållet.
    Du har nu löst in innehållskoden – Mac/PC

Lös in din kod i Mac App Store

1. Öppna Mac App Store.
  2. Klicka på Lös in i avsnittet med snabblänkar. Du måste logga in med ditt Apple-ID.
    Snabblänkar – Mac App Store
  3. Ange din presentkorts- eller innehållskod och tryck på Retur. Om du har ett iTunes-presentkort använder du den sextonsiffriga koden på kortets baksida som börjar med ett X. I vissa länder kan du lösa in presentkort med hjälp av den inbyggda kameran.
    Manuell inmatning – Mac App Store
  4. När du har löst in ett iTunes-presentkort uppdateras saldot på ditt iTunes-konto.
    Saldot uppdaterat – Mac App Store
    Om du har löst in en innehållskod börjar hämtningen av appen.
    Mac App Store – Innehållskod

Lös in din kod i iBooks för Mac

1. Öppna iBooks och gå till iBooks Store.
  2. Klicka på Lös in under avsnittet med snabblänkar. Du måste logga in med ditt Apple-ID.
    Snabblänkar

3. Ange din presentkorts- eller innehållskod och tryck på Retur. Om du har ett iTunes-presentkort använder du den sextonsiffriga koden som finns på kortets baksida och börjar med ett X.
    Manuell inmatning – iBooks Store på Mac eller PC
  4. När du har löst in ett iTunes-presentkort uppdateras saldot på ditt iTunes-konto.
    Om du har löst in en innehållskod börjar hämtningen av boken.

Få hjälp

Om du har problem med att lösa in din kod eller ditt kort, kan du se här vad du ska göra:

Om du har en fråga om fakturering eller ett köp kan du se här vad du ska göra:

• Du kanske inte kan använda din kredit om det visas ett meddelande om att din kredit inte är tillgänglig för tillfället. I så fall kan du försöka igen senare.
  • Du kan handla med dina butikskrediter och tillgodohavanden tills de tar slut. Se hur stor kredit du har kvar.
  • Ditt iTunes-konto kan på samma gång innehålla presentkort, förbetalda kort, tillgodohavandekrediter och gratis låtkrediter. Läs om hur dina köp faktureras
  • Du behöver ett betalkort om du ska köpa en iTunes-present.

Senast ändrad: 2014-apr-24