Talen

iTunes Cards en contentcodes inwisselen

Volg deze stappen om iTunes Cards of contentcodes in te wisselen.

U kunt iTunes Cards en contentcodes inwisselen in de iTunes Store, App Store, iBooks Store of Mac App Store.

• Als u een contentcode van de Mac App Store hebt, moet u deze inwisselen in de Mac App Store.
  • Als u een promotiecode hebt, moet u deze inwisselen vóór de op de kaart gedrukte datum.
  • Als u een Apple Store-cadeaubon hebt, kunt u deze online of in een winkel inwisselen.

Als u al een Apple ID hebt voor gebruik in de iTunes Store, App Store, iBooks Store of Mac App Store, kunt u de cadeaubon zonder creditcard inwisselen. Als u geen account hebt, kunt u een account zonder creditcard of andere betaalmethode aanmaken.

Een code inwisselen

Selecteer waar u de code wilt inwisselen:

<bijgewerkt symbool van iOS, symbool van iTunes>

Een code inwisselen op een iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op het apparaat op iTunes Store, App Store of iBooks Store.
  2. Scrol omlaag op het scherm Uitgelicht en tik op Wissel in. U moet inloggen met uw Apple ID.
    Inwisselen - iOS
  3. Tik op ‘U kunt codes ook handmatig invoeren’.
    In sommige landen kunt u iTunes Cards inwisselen met behulp van de ingebouwde camera van een apparaat.
    Handmatig invoeren - iOS
  4. Voer de code van de iTunes Card of de contentcode in en tik op Wissel in. Als u een iTunes Card hebt, gebruikt u de 16-cijferige code op de achterkant van de kaart die met X begint.
    Handmatig invoeren - iOS
  5. Nadat u de code hebt ingewisseld, wordt het tegoed van uw iTunes-account bijgewerkt. U moet wellicht uitloggen en opnieuw inloggen om het tegoed weer te geven.
    Tegoed bijwerken - iOS
    Nadat u een contentcode hebt ingewisseld, wordt de download van het materiaal gestart.
    Contentcode ingewisseld - iOS

Een code in iTunes voor Mac of pc, de Mac App Store of de iBooks Store inwisselen

1. Afhankelijk van waar u de code wilt inwisselen, opent u het volgende:
    • iTunes en vervolgens de iTunes Store. (Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iTunes hebt.)
    • De Mac App Store.
    • iBooks en vervolgens de iBooks Store.
  2. Klik op Store > Log in om in te loggen met uw Apple ID. Lees hoe u menu’s in Windows 7 en 8 inschakelt.
  3. Klik onder Snelkoppelingen aan de rechterkant op Wissel in.
    Koppeling Wissel in - Mac/pc
  4. Voer de code van de iTunes Card of de contentcode in en druk op Return.
    Als u een iTunes Card hebt, gebruikt u de 16-cijferige code op de achterkant van de kaart die met X begint. In sommige landen kunt u iTunes Cards inwisselen met behulp van de ingebouwde camera van een apparaat.
    Handmatig invoeren - Mac/pc
  5. Nadat u de code hebt ingewisseld, wordt het tegoed van uw iTunes-account bijgewerkt. U moet wellicht uitloggen en opnieuw inloggen om het tegoed weer te geven.
    Tegoed bijwerken - Mac/pc
    Nadat u een contentcode hebt ingewisseld, wordt de download van het materiaal, de app of het boek gestart.
    Contentcode ingewisseld - Mac/pc

Hulp krijgen

Raadpleeg hier wat u moet doen als u een probleem hebt bij het inwisselen van een code of iTunes Card:

Raadpleeg wat u moet doen als u een vraag over de facturering of een aankoop hebt:

• Als u een bericht ziet waarin wordt gemeld dat uw tegoed tijdelijk niet beschikbaar is, kunt u dit mogelijk niet gebruiken. Probeer het later opnieuw.
  • U kunt het winkeltegoed gebruiken om items aan te schaffen totdat het is opgebruikt. Raadpleeg hoeveel krediet u nog over hebt.
  • Een iTunes-account kan tegelijkertijd cadeaubonnen, vooruitbetaalde kaarten, krediet en krediet voor een gratis nummer hebben. Lees hoe aankopen worden verrekend
  • U hebt een creditcard nodig om een iTunes-cadeau online aan te schaffen.
  • Uw tegoed kan alleen met uw account worden gebruikt. Als u Delen met gezin gebruikt, kunnen andere familieleden geen aankopen doen met uw krediet.
Laatst gewijzigd op: 27-okt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 27-okt-2014
  • Artikel: HT1574
  • Aantal keer bekeken:

null