Talen

MacBook Pro: het serienummer vinden

Lees hier hoe u het serienummer van een MacBook Pro vindt.

U vindt het serienummer op verschillende locaties:

In Mac OS X

Bij de meeste computers met Mac OS X vindt u het serienummer in het venster Over deze Mac.

Opmerking: een beperkt aantal MacBook Pro-computers is geleverd met een serienummer op het etiket op de computer dat verschilt van het serienummer dat wordt getoond in het venster Over deze Mac. Als het serienummer van de computer in Over deze Mac gelijkt op 23456VJ0LL, volgt u de instructies in het volgende onderdeel om het serienummer te controleren in de batterijhouder. Als deze twee nummers verschillen, gebruikt u het serienummer in de batterijhouder en niet het nummer in Over deze Mac. Dit betreft wellicht MacBook Pro-computers van het model MA463LL/A met de serienummers W8612xxxxxx.

Op de computer zelf

Afhankelijk van het model van de computer vindt u het serienummer ofwel op de achterkant van de behuizing of in de batterijhouder.

• MacBook Pro (Retina, 13-inch, begin 2013)
  • MacBook Pro (Retina, 15-inch, begin 2013)
  • Macbook Pro (Retina, 13-inch, eind 2012)
  • MacBook Pro (Retina, medio 2012)
  • MacBook Pro (13-inch, medio 2012)
  • MacBook Pro (15-inch, medio 2012)

U vindt het serienummer op de onderste behuizing van de computer na de copyrightgegevens.

• MacBook Pro (13-inch, eind 2011)
  • MacBook Pro (13-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (13-inch, medio 2009)
  •  MacBook Pro (15-inch, eind 2011)
  • MacBook Pro (15-inch, medio 2009, 2,53 GHz)
  • MacBook Pro (15-inch, medio 2009)
  • MacBook Pro (15-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (15-inch, medio 2010)
  • MacBook Pro (17-inch, eind 2011)
  • MacBook Pro (17-inch, begin 2011)
  • MacBook Pro (17-inch, medio 2010)
  • MacBook Pro (17-inch, medio 2009)
  • MacBook Pro (17-inch, begin 2009)

Het serienummer van deze modellen is met een laser op de achterkant van de computer aangebracht net onder de diverse symbolen voor goedkeuring.

Achterkant van de computer met de locatie van het serienummer
MacBook Pro (15-inch, eind 2008)

Schakel de computer uit en open de batterijhouder van de computer. Raadpleeg De batterij verwijderen of installeren voor instructies.

Het serienummer en de Ethernet-ID (ook het MAC-adres genoemd) bevinden zich op de voorwand van de batterijhouder, zoals in de onderstaande afbeelding wordt weergegeven.

Voorwand van de batterijhouder met de locatie van het serienummer
MacBook Pro (17-inch, eind 2008)
MacBook Pro (15-inch, 2,4/2,2 GHz)
MacBook Pro (17-inch, 2,4 GHz)
MacBook Pro (15-inch, Core 2 Duo)
MacBook Pro (17-inch, Core 2 Duo)
MacBook Pro (15-inch, glanzend)
MacBook Pro (17-inch)
MacBook Pro (origineel)

Schakel de computer uit en open de batterijhouder van de computer. Voor gedetailleerde stappen raadpleegt u De batterij verwijderen of installeren.

Het serienummer en de Ethernet-ID (ook het MAC-adres genoemd) bevinden zich op de onderkant van de computer, onder de batterij in de batterijhouder, zoals in de onderstaande afbeelding wordt weergegeven.

Onder de batterij, in de batterijhouder

Op de originele verpakking van het product

Als u nog steeds de originele verpakking hebt van de MacBook Pro, vindt u het serienummer op het etiket van de streepjescode dat is aangebracht op de verpakking.

Op het originele ontvangstbewijs (of factuur)

Sommige winkeliers vermelden mogelijk het serienummer van uw MacBook Pro op het ontvangstbewijs.

Additional Information

Lees hoe u het serienummer van andere Apple-hardwareproducten vindt.

Laatst gewijzigd op: 14-mrt-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Last Modified: 14-mrt-2013
  • Article: HT1559
  • Views:

• Rating:

(1 reacties)