Als de Siri Remote of Apple TV Remote niet werkt

Lees hier wat je moet doen als de afstandsbediening niet naar verwachting werkt.

Probeer eerst deze stappen

1. Blijf binnen ongeveer zes meter van je Apple TV en verwijder alle obstakels tussen de afstandsbediening en de voorkant van de Apple TV, televisie, ontvanger en soundbar.

2. Laad de afstandsbediening 30 minuten op met een USB-C-naar-USB- of Lightning-naar-USB-kabel en een USB-lichtnetadapter.

3. Haal de stekker van de Apple TV uit het stopcontact. Wacht minstens zes seconden en sluit de stekker opnieuw aan.

Als de volumeknoppen op de Apple TV Remote niet meer werken, lees je hier wat je moet doen.

Herstart de afstandsbediening

Apple TV Remote-afstandsbedieningen met de knop 'TV/bedieningspaneel' en de Volume-omlaagknop gemarkeerd in blauw

Als de afstandsbediening nog steeds niet werkt zoals verwacht, probeer dan de afstandsbediening te herstarten.

1. Houd de tv/bedieningspaneel-knopNo alt supplied for Image en de volume-omlaagknopNo alt supplied for Image tegelijkertijd ingedrukt. Houd de knoppen ongeveer 5 seconden ingedrukt, of totdat het statuslampje op de Apple TV uit en weer aan gaat.

2. Laat de knoppen los. Wacht vervolgens 5 tot 10 seconden totdat de melding 'Verbinding verbroken' verschijnt op het tv-scherm.

3. Wacht terwijl de afstandsbediening opnieuw opstart. Zodra de melding 'Verbonden' verschijnt, kun je de afstandsbediening gebruiken.

Koppel de afstandsbediening

Apple TV-afstandsbedieningen met de Terug-knop (of de Menu-knop) en de Volume-omhoogknop gemarkeerd in blauw

Als de afstandsbediening nog steeds niet werkt zoals verwacht, probeer je de afstandsbediening opnieuw te koppelen met de Apple TV.

1. Richt de afstandsbediening op de Apple TV. Zorg ervoor dat de afstandsbediening zich op ongeveer 7 cm van de Apple TV bevindt.

2. Houd TerugNo alt supplied for Image (of Menu) en volume omhoogNo alt supplied for Image gedurende vijf seconden ingedrukt.

3. Plaats de afstandsbediening op de Apple TV als hierom wordt gevraagd om de koppeling te voltooien.

Als je de afstandsbediening niet kunt koppelen, controleer je of de Apple TV is bijgewerkt naar de nieuwste versie van tvOS. Met de Apple TV Remote op je iPhone of iPad kun je op je Apple TV navigeren om te controleren welke versie van tvOS je hebt.

Als je nog steeds hulp nodig hebt, neem je contact op met Apple Support.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.