Språk

Hantera innehåll manuellt på iPhone, iPad och iPod

Läs om att hantera innehåll manuellt på iPhone, iPad och iPod.

Som standard är iTunes 11 och senare versioner konfigurerade för manuell hantering av innehållet på din enhet. Genom att hantera enheten manuellt kan du välja vilket innehåll du vill ha med dig. Det är användbart till exempel om ditt iTunes-bibliotek innehåller fler objekt än vad som får plats på enheten.

Så här lägger du till innehåll på enheten:

1. Markera innehållet i iTunes-biblioteket.
  2. Dra innehållet till iPhone-, iPad- eller iPod-symbolen (under Enheter) till höger i iTunes-fönstret. En ny panel visas.
  3. Dra innehållet till din enhet på panelen.

Följ nedanstående instruktioner om din enhet är konfigurerad för automatisk synkronisering av musik och videoklipp.

Konfigurera iPhone, iPad eller iPod för manuell hantering

När du vill hantera innehållet manuellt följer du instruktionerna nedan:

1. Anslut enheten till datorn.
  2. Öppna iTunes.
  3. Välj din iPhone, iPad eller iPod. Välj Bibliotek om din enhet inte visas i det övre högra hörnet av skärmen.
  4. Klicka på fliken Sammanfattning och välj "Hantera musik och videor manuellt".
  5. Klicka på Utför.

Även om du har aktiverat manuell hantering kan du använda automatisk synkronisering av innehåll. Välj fliken iTunes U, Podcaster, Bilder eller Info för att aktivera automatisk synkronisering för det innehållet.

Så här lägger du till eller tar bort innehåll på iPhone, iPad eller iPod

När du har följt stegen ovan kan du lägga till enskilda låtar, videor och spellistor från iTunes i enheten. Lägga till innehåll på enheten:

1. Välj enheten.
  2. Klicka på "På den här enheten".
  3. Välj sedan "Lägg till i", i det övre högra hörnet.

Om du drar en låt, en video, ett TV-program eller film när du visar mediet i iTunes-biblioteket, visas ett sidofält till höger. Du kan dra innehåll till enheten. Du kan även skapa och ändra spellistor direkt på enheten.

Du måste importera låtar till iTunes innan du kan lägga till dem på din enhet. Du kan dra mediefiler till en iPod eller iPad i iTunes om du vill lägga till dem på enheten utan att lägga till dem i iTunes-biblioteket.

Med manuell hantering kan du lägga till innehåll från flera bibliotek till din iPod eller iPad. Även när du hanterar musik manuellt, kan det hända att visst innehåll endast är tillgängligt från ett bibliotek åt gången. Det gäller för allt innehåll på iPhone och för videoinnehåll på iPod eller iPad.

Senast ändrad: 2014-jun-10