Språk

Starttangentkombinationer för Intel-baserade Mac-datorer

Läs om de starttangentkombinationer du kan använda med Intel-baserade Mac-datorer.

Du kan använda följande starttangentkombinationer med Intel-baserade Mac-datorer.

Tryck på C vid start Starta upp från en CD, DVD, eller USB-enhet (såsom OS X installationsmedian).
Tryck ned D vid start Starta med Apple Hardware Test (AHT).
Tryck på alternativ-kommando-P-R tills startljudet hörs en andra gång. Återställ NVRAM
Tryck ned alternativ vid start Starta med Starthanteraren, där du kan välja en OS X volym att starta från. Obs! Tryck ned N om du vill att den första startbara nätverksvolymen också ska visas.
Tryck på utmatning, F12 eller håll ned knappen på musen eller styrplattan Matar ut uttagbara media, såsom optiska skivor.
Tryck på N vid start Försök starta från en kompatibel nätverksserver (NetBoot).
Tryck på T vid start Starta i Hårddiskläge.
Tryck på skift vid start Starta med Säker start och avaktivera inloggningsobjekten temporärt.
Tryck på kommando-V vid start Starta i Verbose-läge.
Tryck på kommando-S vid start Starta i enkelanvändar-läge.
Tryck ned alternativ-N vid start Startar från en NetBoot-server med den förvalda startavbilden.
Tryck tangentbordskommandot Kommando-R vid start

Starta från Lion Återställning1

1 Finns tillgängligt på Mac-datorer som levereras med OS X Lion. Vissa CPU:n kräver en EFI BootROM-uppdatering för att stödja den här funktionen.

Ytterligare information

För bästa funktion med starttangenter ska du trycka på dem direkt efter att du hör startljudet.

Senast ändrad: 2012-jul-18