Macin mallinimen ja sarjanumeron tarkistaminen

Voit tarkistaa Macisi mallinimen ja sarjanumeron millä tahansa alla kuvatulla tavalla.

Tietoja tästä Macista

Valitse näytön kulmassa olevasta Omenavalikosta  Tietoja tästä Macista. Etsi sitten sarjanumero näkyvissä olevista tiedoista.

macos-ventura-about-this-mac-serial

Järjestelmän tiedot

1. Pidä näppäimistön optionäppäintä painettuna ja valitse samalla valikkoriviltä Omenavalikko  > Järjestelmän tiedot.

2. Valitse sivupalkista Laitteisto.

3. Etsi mallinimi ja sarjanumero oikealta.

macos-ventura-system-information-model-serial

Järjestelmän tiedot voi myös lukea sarjanumeron ääneen. Kun olet Järjestelmän tiedot ‑ikkunassa, valitse valikkoriviltä Tiedosto > Sano sarjanumero. Voit myös painaa komento-4.

Tuote tai pakkaus

Voit tarkistaa sarjanumeron Macin ulkopinnasta tai laitteen alkuperäisestä pakkauksesta. Lisätietoja on MacBook Pron, MacBook Airin, MacBookin, iMacin, Mac minin, Mac Studion tai Mac Pron tuotetunnussivulla.

appleid.apple.com

1. Kirjaudu sisään osoitteessa appleid.apple.com.

2. Klikkaa sivupalkista Laitteet.

3. Jos Macisi näkyy oikealla, voit tarkistaa sen mallinimen ja sarjanumeron klikkaamalla sen nimeä.

Pääte

1. Avaa Pääte-appi Apit-kansion Lisäapit-kansiosta.

2. Kirjoita tai sijoite Pääte-appiin tämä komento: system_profiler SPHardwareDataType

3. Anna komento painamalla rivinvaihtonäppäintä. Pääte-appi näyttää sitten laitteiston yleiskatsauksen, josta näet myös mallinimen ja sarjanumeron.

Pääte-appi on käytettävissä myös Lisäapit-valikosta, kun käynnistät Macin macOS-palautuksesta.

Jos tarvitset edelleen apua, ota yhteys Apple Storeen tai Applen valtuuttamaan huoltoliikkeeseen.