Talen

Veelgestelde vragen over AirPort Express

Vind hier antwoorden op veelgestelde vragen over AirPort Express.

Hier vindt u enkele veelgestelde vragen en antwoorden over AirPort Express, inclusief vragen over netwerken, AirPlay, afdrukken en andere hardwarefuncties.

Algemene vragen

Vraag: wat is een AirPort Express?
Antwoord: een AirPort Express is een Wi-Fi-basisstation. Naast het optreden als toegangspunt voor internet, heeft een AirPort Express meerdere gespecialiseerde functies waardoor die aan specifieke behoeften voldoet.

• AirPlay - Met AirPlay kunt u muziek draadloos streamen naar een entertainmentsysteem.
  • Netwerkprinter - Een AirPort Express kan optreden als draadloze interface voor een printer die is aangesloten op de USB-poort waardoor deze in het volledige netwerk beschikbaar is.
  • Wi-Fi - Een AirPort Express kan optreden als een enkele Wi-Fi-interface voor alle computers of bijna alle andere apparaten, zoals een spelconsole met een Ethernet-poort maar zonder ingebouwde Wi-Fi-functionaliteit.
  • Draadloos bereik - Een AirPort Express kan worden gebruikt om het draadloze bereik van een bestaand Wi-Fi-basisstation uit te breiden.

Vraag: waarom moet ik programma's zoals iTunes en de AirPort Express-firmware up-to-date houden?
Antwoord: als u alle functies van een AirPort Express wilt benutten, kunt u het best iTunes en de firmware van het Wi-Fi-basisstation up-to-date houden. Updates bevatten vaak verbeteringen voor prestaties en fouten.

Vraag: wat moet ik doen om mijn spelconsoles of digitale videorecorders toe te voegen aan een Wi-Fi-netwerk via AirPort Express?
Antwoord: het apparaat moet een Ethernet-poort hebben waarop de AirPort Express wordt aangesloten en moet ook naar behoren worden ingesteld.

Opmerking: dit kunt u niet doen als de AirPort Express (802.11g) zich in de clientmodus bevindt omdat de Ethernet-poort dan wordt uitgeschakeld.

Vraag: wat is het verschil tussen een AirPort Express (802.11g) en een AirPort Express 802.11n (1e generatie)?
Antwoord: een AirPort Express (802.11g) ondersteunt alleen een oud WDS (Wireless Distribution System) terwijl de AirPort Express (802.11g/n) kan worden toegevoegd aan een Wi-Fi-netwerk met uitgebreid bereik (802.11n).

Vraag: wat is het verschil tussen een AirPort Express 802.11n (1e generatie) en een AirPort Express 802.11n (2e generatie)?
Antwoord
een AirPort Express 802.11n (2e generatie) heeft twee Ethernet-poorten: een WAN-poort en een LAN-poort, en biedt ondersteuning voor gelijktijdige dubbele bandbreedte 802.11n (het is m.a.w. een toegangspunt voor gelijktijdige dubbele bandbreedte). Het heeft ook een voedingskabel.

Vraag: aangezien een AirPort Express (1e generatie) slechts één Ethernet-poort heeft, treedt deze dan op als een LAN-poort, WAN-poort of beide?
Antwoord: afhankelijk van hoe de Ethernet-poort is geconfigureerd, kan deze optreden als een LAN-poort (gedefinieerd als het overbruggen of delen van een internetverbinding via Network Address Translation) of een WAN-poort (verbinding maken met een aanbieder van breedbandinternet of router voor upstreamen). Een AirPort Express treedt echter nooit als beide tegelijk op. Standaard treedt de Ethernet-poort van een AirPort Express als WAN-poort op. Wanneer deze is ingesteld als secundair, uitgebreid Wi-Fi-basisstation, kan deze optreden als een LAN-poort. Als we aannemen dat de internetaanbieder u maar één IP-adres verschaft (wat doorgaans bij particulieren het geval is), betekent dit dat de AirPort Express alleen bekabelde clients ondersteunt wanneer deze optreedt als extender of brug. Als u ondersteuning wilt voor bekabelde clients en maar één enkel basisstation wilt aanschaffen (of een router aangezien hier de routeringsfunctie van de AirPort Express van belang is), moet u de aankoop van een AirPort Extreme-basisstation of Time Capsule overwegen.

Vraag: wat is de clientmodus?
Antwoord: eigenlijk betekent dit dat de AirPort Express een interface voor iTunes wordt om draadloos muziek te streamen naar een entertainmentsysteem. De Ethernet-poort wordt uitgeschakeld en u kunt geen andere computers meer draadloos verbinden met de AirPort Express om internettoegang te hebben. Voor meer informatie raadpleegt u dit artikel AirPort Express: wat is de clientmodus?

Vraag: waar vind ik meer informatie over de configuratie van een AirPort-netwerk?
Antwoord: op de AirPort Support-pagina.

Vragen over AirPlay

Vraag: hoe kan ik kiezen tussen analoge en digitale geluidsuitvoer?
Antwoord: de 1/8-inch connector van de AirPort Express aanvaardt een standaard stereokabel of een Toslink-connector.

Vraag: bij het beluisteren van mijn muziek via de AirPort Express valt het geluid periodiek weg. Hoe kan ik dit oplossen?
Antwoord: het antwoord hangt af van de oorzaak:

• Zwak draadloos signaal
  • Storing door radiofrequentie
  • Overbelast netwerk
  • Slechte configuratie

Vraag: ik heb een draadloos 802.11b/g/n-toegangspunt van een andere fabrikant. Ik wil een AirPort Express naast mijn thuisbioscoop plaatsen en iTunes ermee streamen. Kan AirPort Express verbinding maken met het netwerk van de andere fabrikant?
Antwoord: ja. Een AirPort Express kan verbinding maken met een netwerk van een andere fabrikant in clientmodus of als deze is aangesloten via Ethernet op een LAN-poort van het draadloze toegangspunt dat niet van Apple is.

Vraag: kan iTunes een enkele AirPlay-stream sturen naar meerdere AirPort Express-stations?
Antwoord: ja. U kunt een AirPlay-stream sturen naar meerdere externe AirPort Express-apparaten. Het maximale aantal externe AirPort Express-apparaten is zes. Het aantal dat in een bepaalde omgeving zal werken,  is afhankelijk van omstandigheden zoals het gebouw en radiostoring, de afstand tot de externe AirPort Express-apparaten en de beschikbare netwerkcapaciteit ten opzichte van het overige gebruik.

Vraag: kan iTunes verschillende AirPlay-streams sturen naar verschillende AirPort Express-stations?
Antwoord: nee. iTunes stuurt alleen dezelfde streams naar meerdere AirPort Express-apparaten.

Vraag: kan mijn AirPlay-stream tegelijkertijd worden afgespeeld via de luidsprekers van mijn computer?
Antwoord: ja. U kunt afspelen via beide luidsprekers van de computer en meerdere externe AirPort Express-apparaten.

Vraag: kan ik andere programma's, zoals QuickTime of Windows Media Player, gebruiken om geluid te sturen naar een AirPort Express via AirPlay?
Antwoord: nee.

Vraag: hoe kan ik de USB-poort op mijn AirPort-Express gebruiken?
Antwoord: u kunt één printer of één afstandsbediening aansluiten. Voor meer informatie raadpleegt u Gebruik van de USB-poort op een AirPort Time Capsule, AirPort Extreme of AirPort Express.

Vraag: een computer wordt aangesloten op een bestaand draadloos toegangspunt/bestaande draadloze router via Ethernet. Kan deze bekabelde client een AirPlay-stream sturen naar AirPort Express via de bestaande router?
Antwoord: ja, als deze zich in hetzelfde subnet bevinden. Hier vindt u enkele mogelijke voorbeelden:

• De bestaande router is een AirPort Extreme-basisstation (802.11g) dat is ingesteld als een primair WDS-basisstation en de AirPort Express (802.11g) is ingesteld als een extern WDS-basisstation.
  • De router is een Wi-Fi-basisstation (802.11g/n)  dat is ingesteld als het primaire basisstation met uitgebreid bereik en de AirPort Express (802.11n) is ingesteld als Uitgebreid.
  • De AirPort Express heeft verbinding gemaakt met het netwerk (AirPort of van een andere fabrikant) in de clientmodus.
  • U hebt een router die alleen bekabeld werkt en de internetverbinding deelt met een afzonderlijk draadloos toegangspunt dat het netwerk overbrugt naar draadloze clients. Net zoals in de twee voorbeelden hierboven, treedt de AirPort Express op als een extern WDS-basisstation of bevindt deze zich in clientmodus.

Vragen over afdrukken

Vraag: kan ik een USB-printer en -harde schijf tegelijk gebruiken?
Antwoord: Nee.

Vraag: de AirPort Express wordt via Ethernet aangesloten op mijn router van een andere fabrikant en ik heb een compatibele USB-printer aangesloten op de AirPort Express. Wordt de printer ook gedeeld met mijn computers die niet van Apple zijn?
Antwoord: AirPort Express treedt op als een printserver voor alle computers met Mac OS X 10.2 of hoger, Windows 7, Windows Vista of Windows XP die zich in hetzelfde subnet bevinden, ongeacht of de router van de andere fabrikant al dan niet draadloos is.

Vraag: kan ik een USB-hub aansluiten op een AirPort Express zodat ik toegang heb tot mijn printer of USB-modem?
Antwoord: u kunt één printer en één afstandsbediening aansluiten via een USB-hub. Voor meer informatie raadpleegt u het artikel over het gebruik van de USB-poort.

Vraag: biedt de USB-poort ondersteuning voor scannen?
Antwoord: het scannen via de USB-poort  wordt niet ondersteund.

Vragen over andere hardwarefuncties

Vraag: biedt AirPort Express breedbandverbinding via de elektrische leidingen?
Antwoord: AirPort Express geeft het netwerk niet door via de netspanning in het huis.

Vraag: biedt AirPort Express PoE (Power over Ethernet)?
Antwoord: nee.

Vraag: werkt AirPort Express met een externe antenne?
Antwoord: nee.

Laatst gewijzigd op: 6-jan-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 6-jan-2014
  • Artikel: HT1515
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)