Slik bruker du Apple Hardware Test på Mac

Apple Hardware Test (AHT) består av en samling feilsøkingsprogrammer som tester maskinvaren på Macen.

Når du har isolert et problem på Macen til et sannsynlig maskinvareproblem, kan du bruke Apple Hardware Test til å finne ut hvilke maskinvarekomponenter som forårsaker problemet.

Hvis Macen ble lansert etter juni 2013, følger du fremgangsmåten for å bruke Apple-diagnostikk i stedet.

Slik bruker du Apple Hardware Test

1. Koble fra alle eksterne enheter, unntatt tastatur, mus, skjerm, Ethernet-tilkobling (hvis du har det) og strømtilkobling. Apple Hardware Test kan vise en feilmelding hvis du ikke kobler fra alle andre enheter.

2. Kontroller at Macen er plassert på en hard, flat, stabil og godt ventilert arbeidsflate.

3. Slå av Macen.

4. Slå på MacenBildet har ingen alternativ tekst

No alt supplied for Image
  5. Velg språk ditt, og klikk på pilen til høyre. Hvis du ikke bruker mus, kan du bruke opp- og nedpilene for å markere språk og deretter trykke på returknappen.

6. Klikk på Test-knappen, T eller returtasten for å begynne å teste. Alternativt kan du velge «Perform extended testing» (utfør utvidet testing) før du starter testen. Dette utfører en grundigere test som tar lengre tid å fullføre.

7. Gå gjennom testresultatene nede til høyre i vinduet når testen er fullført.

8. Klikk på Omstart eller Slå av nederst i vinduet for å avslutte Apple Hardware Test.

Finn ut mer

• Noen Macer medOS X Lion v10.7 eller nyere starter fra AHT over internett hvis startdisken ikke inneholder AHT eller hvis du holder nede Tilvalg-D ved oppstart. Dette krever en internett-tilkobling over Ethernet eller Wi-Fi.

• Hvis du bruker OS X Lion v10.7 eller eldre og ikke får startet AHT, kan du se om du har en OS X-installeringsplate som heter «Applications Install Disc 2» (Installasjonsplate med programmer 2). Sett inn platen i den interne optiske disken eller i en ekstern Apple SuperDrive før du følger fremgangsmåten ovenfor. Hvis du bruker en MacBook Air (sent 2010), kan du koble «Software Reinstall»-minnepennen til MacBook Air i USB-porten i stedet.