Kielet

iPhone ja iPod touch: Akun lataaminen

iPhonessa ja iPod touchissa on sisäinen ladattava akku. Tässä artikkelissa kerrotaan akun lataamisesta ja latausongelmien ratkaisemisesta.

Akun voi ladata seuraavilla tavoilla:

• Laite latautuu nopeimmin yhdistämällä se pistorasiaan laitteen mukana toimitetulla USB-kaapelilla ja Applen USB-virtalähteellä.
  • Liitä laite tietokoneen USB-porttiin (ei ulkoiseen näppäimistöön) laitteen mukana toimitetulla USB-kaapelilla. Tietokoneen täytyy olla päällä.
    • Tietokoneesta riippuen laite saattaa latautua nopeammin, jos kaikki USB-laitteet näppäimistöä ja hiirtä lukuun ottamatta irrotetaan.
    • Jos käytössä on kannettava tietokone, varmista, että se on kytketty pistorasiaan ja että sen näyttö (tai kansi) on auki.
  • Liitä laite USB-keskittimeen, jossa on ulkoinen virtalähde. Muut USB-laitteet täytyy mahdollisesti irrottaa, jotta lataaminen sujuu mahdollisimman nopeasti.

Jos synkronoit laitetta tai käytät sitä akun latautuessa, laitteen latautumisessa voi kestää pidempään.

Jotkin muun valmistajan kaapelit ja lisävarusteet, jotka eivät ole Applen sertifioimia tai jotka käyttävät FireWirea, eivät ehkä lataa laitetta oikein. Jos näkyviin tulee jompikumpi seuraavista varoituksista, laite ei ehkä lataudu:

• "Tätä kaapelia tai lisälaitetta ei ole sertifioitu eikä se ehkä toimi luotettavasti tämän iPhonen kanssa."
  • "Tämä laite ei tue tätä lisälaitetta."

Kokeile toista kaapelia tai lisävarustetta. Jos jompikumpi näistä varoituksista tulee näkyviin, eikä telakkaliitäntään ole liitetty mitään, varmista, ettei siinä ole roskia.

Tietoja Kiinassa myytyjen iPhone-mallien latauksesta

Kiinassa myytäviä iPhone-malleja voidaan ladata, kun ne on kytketty pois päältä. Kun iPhone on sammuneena ja se liitetään laturiin tai tietokoneeseen, näyttöön tulee akun kuva, joka kertoo akun varaustason.

Akun varaustaso

Akun kuvat

Näytön oikeassa yläkulmassa oleva akun ilmaisin näyttää akun lataustilan ja sen, kuinka paljon varausta siinä on suunnilleen jäljellä. Kun laite on liitetty virtalähteeseen, akun vieressä näkyy pieni salama.

Akun latauskuvake tilapalkissa

Alla oleva kuva kertoo siitä, että akku täytyy liittää virtalähteeseen. Laitetta täytyy ladata enintään kymmenen minuutin ajan, ennen kuin sitä voi käyttää.

Kytke virtalähteeseen, akku vähissä

Alla oleva kuva kertoo siitä, että laite latautuu.

Akku latautuu

On tärkeää muistaa, että jos akun varaus on erittäin heikko, laitteen näyttö saattaa olla pimeänä kahden minuutin ajan, ennen kuin jokin näistä kuvista näkyy. Jatka lataamista, kunnes laite käynnistyy tai kunnes se on latautunut täyteen. Tämä voi viedä 10–30 minuuttia.

Ongelmien ratkaiseminen

Jos akku ei lataudu tai jos laitteessa on akun heikosta varauksesta kertova kuva, näyttö pimeänä tai lisälaitetta ei tueta -varoitusviesti, noudata seuraavia ohjeita.

1. Tutki puhelimen pohjassa oleva liitäntä:
    • Varmista, että liitännän nastat eivät ole vääntyneet.
    • Varmista, että liitännässä ei ole roskia.
    • Jos liitännässä on taipuneita nastoja tai roskaa, ota yhteys Apple-tukeen.
    • Muussa tapauksessa jatka vianmääritystä.
  2. Varmista, että käyttämäsi pistorasia toimii.
  3. Varmista, että Applen USB-kaapeli ja Applen USB-virtalähde toimivat.
  4. Liitä laite virtalähteeseen ja anna sen latautua, kunnes se käynnistyy. Tämä voi viedä 10–30 minuuttia. Jos käytössäsi ei ole Applen USB-virtalähdettä, kokeile liittää laite tietokoneen suuritehoiseen USB 2.0 -porttiin (ei näppäimistöön). Tietokoneen täytyy olla päällä.
  5. Jos laitteessa on edelleen ongelmia, pidä se liitettynä virtalähteeseen ja sammuta ja käynnistä se uudelleen.
  6. Jos ongelma jatkuu, ota yhteys Apple-tukeen.

Tietoja akun käyttöajasta ja akusta

Akun käyttöaika ja latauskerrat vaihtelevat käytön ja asetusten mukaan. Lue lisätietoja iPhonen ja iPodin akuista.

Lue lisätietoja siitä, miten pitkään akun pitäisi kestää latauskertojen välillä.

Ladattavien akkujen latauskertojen määrä on rajallinen, ja akku voidaan joutua lopulta vaihtamaan uuteen.

Muokattu viimeksi: 10.6.2014