Språk

Lägga till musik och annat innehåll i iTunes

Lär dig hur du lägger till musik och annat innehåll i iTunes.

Det är enkelt att lägga till ljud- och videoinnehåll i iTunes. iTunes hjälper dig att importera ljud-CD-skivor, lägga till digitalt ljud- och videoinnehåll som finns på datorn och även köpa nytt innehåll från iTunes Store. Välj ett ämne nedan för att läsa mer om hur du lägger till innehåll i iTunes. Om det redan finns innehåll i ditt iTunes-bibliotek och du vill veta mer om hur du spelar upp och hanterar innehåll, kan du läsa artikeln HT1399.

Lägga till låtar från ljud-CD-skivor

När du använder iTunes kan du lägga till musik i iTunes-biblioteket från ljud-CD-skivor med några få enkla steg.

1. Öppna iTunes och sätt i en ljud-CD i datorns CD- eller DVD-enhet.
  2. Om datorn är ansluten till Internet utför iTunes en automatisk sökning efter CD-information, t.ex. låttitel, album och artist. Funktionen fungerar för nästan alla kommersiellt producerade ljud-CD-skivor.
  3. En dialogruta visas och du får frågan om du vill importera CD-skivan. Klicka på Ja för att importera alla låtar från CD-skivan till iTunes-biblioteket. Om du inte vill importera alla låtar från CD-skivan klickar du på Nej, avmarkerar kryssrutan bredvid de låtar som du inte vill importera och klickar sedan på knappen Importera CD längst ner till höger i iTunes-fönstret.
    Knappen Importera CD-skiva
  4. För varje låt som importeras visas importförloppet i iTunes. iTunes kodar innehåll som importeras från en ljud-CD i AAC-format med 128 kbit/s. Det här formatet ger hög ljudkvalitet och små filer. Om du föredrar att koda innehåll från ljud-CD-skivor i formatet MP3, WAV, AIFF eller Apple Lossless, eller om du vill konvertera en importerad låt till ett annat format, kan du läsa artikeln HT1550.

Importera låt

Lägga till innehåll från datorn i iTunes

iTunes hjälper dig att lägga till digitala ljud- och videofiler från datorn direkt i iTunes-biblioteket. Du kan lägga till ljudfiler som har formaten AAC, MP3, WAV, AIFF, Apple Lossless eller Audible.com (.aa). Ej skyddat WMA-innehåll kan du konvertera till ovanstående format i iTunes för Windows. Du kan även lägga till videoinnehåll som har formaten QuickTime eller MPEG-4 i iTunes. Följ instruktionerna nedan om du vill veta hur du lägger till filerna i iTunes.

1. Öppna iTunes
  2. Välj något av följande alternativ på Arkiv-menyn:
    • Mac
      • Lägg till i bibliotek
    • Windows
      • Lägg till fil i bibliotek
      • Lägg till mapp i bibliotek
  3. Navigera till och välj den fil eller mapp som du vill lägga till

Om du har aktiverat iTunes-funktionen Kopiera filer till mappen iTunes Music när de läggs till i biblioteket, kopierar iTunes allt innehåll i iTunes-biblioteket till mappen iTunes Music. Du kan ändra inställningen eller ange en annan plats för mappen via fliken Avancerat i iTunes-inställningarna.

Köpa innehåll från iTunes Store

iTunes Store har ett brett urval av musik, filmer, TV-program, ljudböcker, program, kostnadsfria podcaster och annat. Om du vill veta mer om hur du köper och hämtar innehåll från iTunes Store kan du läsa Så här bläddrar du och köper innehåll från iTunes Store.

Senast ändrad: 2013-apr-15