Talen

Muziek en andere inhoud toevoegen aan iTunes

Ontdek hier hoe u muziek en andere inhoud toevoegt aan iTunes.

Audio- en video-inhoud toevoegen aan iTunes is gemakkelijk. iTunes helpt u bij het importeren van audio-cd's, het toevoegen van digitale audio- en video-inhoud die zich reeds op uw computer bevindt en zelfs bij het aanschaffen van nieuwe inhoud in de iTunes Store. Selecteer hieronder een onderwerp om meer te leren over het toevoegen van inhoud aan iTunes. Als uw iTunes-bibliotheek al inhoud bevat en u meer informatie wilt over het afspelen en beheren van inhoud, leest u het artikel HT1399.

Nummers van audio-cd's toevoegen

Met iTunes kunt u in een aantal eenvoudige stappen muziek van uw audio-cd-collectie toevoegen aan uw iTunes-bibliotheek.

1. Open iTunes en plaats een audio-cd in de cd- of dvd-eenheid van de computer.
  2. Als de computer is verbonden met internet, zoekt iTunes automatisch informatie over de cd, zoals de naam van het nummer, de albumtitel en de artiest. Deze functie werkt bij de meeste commercieel uitgebrachte audio-cd's.
  3. Er verschijnt een dialoogvenster met de vraag of u de cd wilt importeren. Als u alle nummers van de cd in de iTunes-bibliotheek wilt importeren, klikt u gewoon op Ja. Als u niet alle nummers van de cd wilt importeren, klikt u op Nee, deselecteert u het vakje naast de nummers die u niet wilt importeren en klikt u vervolgens op de knop "Importeer cd" rechts onder in het iTunes-venster.
    De knop Importeer cd
  4. In iTunes wordt de importvoortgang voor elk geselecteerd nummer weergegeven en wordt geïmporteerde inhoud van audio-cd's gecodeerd in de AAC-structuur met 128 kbps. Deze structuur biedt geluid van hoge kwaliteit in kleine bestanden. Als u ervoor kiest om de inhoud van audio-cd's in de indelingen MP3, WAV, AIFF of Apple Lossless te coderen, of als u een nummer dat u al in een andere indeling hebt geïmporteerd, wilt converteren naar een andere structuur, leest u het artikel HT1550.

Nummer dat wordt geïmporteerd

Inhoud op de computer toevoegen aan iTunes

iTunes helpt u bij het direct toevoegen van digitale audio- en videobestanden op uw computer aan uw iTunes-bibliotheek. U kunt audiobestanden in de structuren AAC, MP3, WAV, AIFF, Apple Lossless of Audible.com (.aa) toevoegen. Als u onbeschermde WMA-inhoud hebt, kan iTunes voor Windows deze bestanden naar een van deze indelingen converteren. Video-inhoud in de structuur QuickTime of MPEG-4 kan tevens aan iTunes worden toegevoegd. Volg onderstaande stappen voor informatie over het toevoegen van deze bestanden aan iTunes.

1. Open iTunes
  2. Kies uit het menu Archief een van de volgende opties:
    • Mac
      • Voeg toe aan bibliotheek
    • Windows
      • Bestand aan bibliotheek toevoegen
      • Map aan bibliotheek toevoegen
  3. Zoek en selecteer het gewenste bestand of de gewenste map.

Als iTunes ingesteld is op "Kopieer bestanden naar 'iTunes Music' bij toevoegen aan bibliotheek", zal iTunes alle inhoud die wordt toegevoegd aan de iTunes-bibliotheek kopiëren naar de map iTunes Music. Als u deze instelling wilt aanpassen of de locatie van deze map wilt wijzigen, gaat u naar het tabblad Geavanceerd in de iTunes-voorkeuren.

Inhoud kopen bij de iTunes Store

De iTunes Store heeft een ruim assortiment aan muziek, films, tv-programma's, audioboeken, programma's, gratis podcasts en meer. Voor meer informatie over het kopen en downloaden van inhoud van de iTunes Store raadpleegt u In de iTunes Store naar materiaal bladeren en materiaal aanschaffen.

Laatst gewijzigd op: 15-apr-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 15-apr-2013
  • Artikel: HT1473
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)