Den här artikeln har arkiverats och uppdateras inte längre av Apple.

Om du inte ser hela biblioteket efter att du uppdaterat iTunes på din Mac eller PC

Läs om vad du kan göra om du inte ser samtliga låtar, album, spellistor eller annat viktigt innehåll efter att du uppdaterat iTunes på din dator.

iTunes håller koll på innehåll och spellista i en biblioteksfil. Om inte iTunes kan uppdatera din biblioteksfil omedelbart efter en iTunes-uppdatering kanske du märker att viktigt innehåll och spellistor saknas. Läs om hur du återskapar ditt iTunes-bibliotek.

Återskapa ditt iTunes-bibliotek

Innan du följer stegen nedan ser du till att du har den senaste versionen av iTunes.

1. Avsluta iTunes.

2. Gå till iTunes-mappen som innehåller iTunes-biblioteksfiler:

• Mac: Välj Gå > Hem från menyraden överst på datorskärmen. Öppna Musik-mappen och sedan iTunes-mappen.

• Windows: Navigera till \Users\username\Music\iTunes\.

3. Dra filen iTunes Library.itl till skrivbordet. Läs om vad du kan göra om du inte hittar filen.

4. Öppna mappen för tidigare iTunes-bibliotek i mappen iTunes.

5. Leda reda på fileniTunes-bibliotek ÅÅÅÅ-MM-DD där ÅÅÅÅ-MM-DD är det datum då du uppdaterade iTunes (år-månad-dag).

• Om du inte ser något tidigare iTunes-bibliotek eller en nyligen skapad ÅÅÅÅ-MM-DD-fil kanske din iTunes-biblioteksfil har en anpassad placering. Sök efter Tidigare iTunes-bibliotek på din dator och leta reda på den senaste ÅÅÅÅ-MM-DD-fil och fortsätt sedan med steg 6.

6. Leta reda på filen och tryck sedan på Kommando + C (Mac) eller Ctrl + C (Windows).

7. Tryck på Kommando + uppåtpil (Mac) eller Alt +uppåtpil (Windows).

8. Tryck på Kommando + V (Mac) eller Ctrl + V (Windows).

9. Filen ÅÅÅÅ-MM-DD ska nu ha kopierats till din iTunes-mapp. Byt namn på kopian "iTunes Library.itl" (utan citattecken).

10. Håll ned alternativtangenten (Mac) eller skifttangenten (Windows) och öppna iTunes.

11. Klicka på Välj bibliotek när ett meddelande visas som ber dig att välja iTunes-bibliotek. Hänvisa iTunes till den fil du bytte namn på i steg 9.

Nu ska ditt iTunes-bibliotek ha återskapats. Om du ser allt ditt innehåll och spellistor i iTunes som du förväntar dig kan du flytta filen iTunes Library.itl från skrivbordet till papperskorgen.

Eventuella ändringar som du har gjort i biblioteket efter datumet på iTunes-biblioteket som du använde i steg 5, till exempel nya spellistor eller låtar som du har lagt till, kanske inte visas i iTunes eller behöver skapas eller läggas till igen.

Publiceringsdatum: