Hvis du får vist "Eftersyn anbefales" på din MacBook Air eller MacBook Pro

Læs mere om, hvordan du kontrollerer batteritilstanden og løser problemer med opladning.

Tjek batteritilstanden

Vælg Apple-menuen  > Systemindstillinger, og klik derefter på Batteri. De viste batterioplysninger inkluderer Batteritilstand:

Batteritilstand viser følgende

• Normal: Batteriet fungerer normalt.

• Eftersyn anbefales: Batteriet er dårligere til at bevare spændingen, end da det var nyt, eller batteriet virker ikke, som det skal. Du kan fortsat bruge din Mac, men hvis dit batteri har brug for et serviceeftersyn, eller hvis batteriets nedsatte ladekapacitet påvirker din oplevelse, kan du få batteriet efterset i en Apple Store eller af en Apple-autoriseret serviceudbyder, eller du kan kontakte Apple.

Batteriindstillinger i macOS Ventura

I visse tidligere versioner af macOS vises batteritilstanden muligvis som Udskift snart, Udskift nu eller Få et batterieftersyn, og disse vises muligvis i batteristatusmenuen i stedet for Batteriindstillinger: Tryk på Alternativtasten (eller Alt), og hold den nede, mens du trykker på batteristatusmenuenIntet alternativ leveret til billede i menulinjen.

Nogle programmer fra andre producenter giver også rapporter om batteritilstand, men disse data kan være unøjagtige og er ikke en sikker indikation på, at systemets driftstid rent faktisk er nedsat. Det er bedst at stole på batteritilstandsoplysningerne fra macOS.

Hvis batteriet ikke oplader

Batteristatusmenu i macOS med meddelelsen Opladning udsat (batteriet bruges sjældent)

Af og til viser batteristatusmenuenIntet alternativ leveret til billede i menulinjen muligvis ikke fuld opladning (100 %), selv efter at strømforsyningen har været tilsluttet i lang tid. Dette skyldes optimeret batteriopladning, som hjælper med at forlænge den overordnede batterilevetid. Hvis opladningen er i venteposition, og du har brug for, at dit batteri er fuldt opladet hurtigere, skal du vælge Oplad til fuld nu fra batteristatusmenuenIntet alternativ leveret til billede.

Hvis dit batteri ikke oplader, skal du kontrollere, at du bruger den korrekte strømforsyning til din Mac. Hvis strømforsyningen ikke er klassificeret til mindst den watteffekt, som din Mac kræver, oplader den muligvis ikke din Mac på en pålidelig måde. Hvis du bruger den korrekte strømforsyning, skal du kontrollere, at strømforsyningen ikke er defekt:

Hvis dit batteri stadig ikke oplades:

• Sluk din Mac, luk låget i 30 sekunder, og prøv derefter at oplade igen.

• Hvis du bruger en Intel-baseret Mac, kan det måske hjælpe at nulstille SMC.

• Brug Apple-diagnosticering til at teste, om der er batteriproblemer.

Få et serviceeftersyn af dit batteri

I perioden med Apples et-årige begrænsede garanti udskiftes et defekt batteri uden beregning. Hvis du har købt AppleCare Protection Plan Hvis du ikke er dækket, kan du få batteriet udskiftet mod et gebyr.

På MacBook-, MacBook Air- og MacBook Pro-computere med indbyggede batterier må batterierne kun udskiftes af en Apple-autoriseret serviceudbyder eller Apple Storeeller en uafhængig reparationsudbyder, der bruger ægte Apple-dele.1 Dit udstyr kan blive beskadiget, hvis reparationer udføres af uerfarne personer, eller hvis der bruges uægte Apple-dele, og denne type skader er ikke dækket af garantien. Ægte Apple-dele er også tilgængelige til reparationer uden for garantien gennem Self Service Repair.2

Nogle af de ældre bærbare Mac-computere har batterier, som du selv kan udskifte. Kontakt en Apple-autoriseret serviceudbyder eller Apple Store for at få et serviceeftersyn af et aftageligt batteri.

Læs mere om de batterier, der bruges i Apple-produkter

Få mere at vide om batteriindstillinger med henblik på energibesparelser

Få mere at vide om skærmindstillinger med henblik på energibesparelser

1. Uafhængige reparationsudbydere har adgang til ægte Apple-dele, værktøjer, uddannelse, servicevejledninger, diagnosticering og ressourcer. Reparationer, der foretages af uafhængige reparationsudbydere, er ikke dækket af Apples garanti eller AppleCare-planer, men kan være dækket af udbyderens egen reparationsgaranti.

2. Self Service Repair giver adgang til originale Apple-dele, -værktøjer og -reparationsvejledninger, så kunder, der har erfaring med kompleksiteten ved reparation af elektroniske enheder, kan udføre deres egen reparation uden for garantien. Self Service Repair er i øjeblikket tilgængeligt i visse lande eller områder for specifikke modeller af Mac-computere fra 2020 eller nyere. Hvis du vil se reparationsmanualer og bestille dele til kvalificerede modeller, skal du gå til siden Self Service Repair.

Oplysninger om produkter, der ikke er produceret af Apple, eller uafhængige websteder, der ikke styres eller testes af Apple, leveres uden Apples anbefaling eller godkendelse. Apple påtager sig intet ansvar, hvad angår valg, ydeevne eller brug af websteder eller produkter fra andre producenter. Apple giver ingen erklæringer med hensyn til nøjagtigheden eller pålideligheden af websteder fra andre producenter. Kontakt producenten for at få flere oplysninger.