Förbered din iPhone eller iPad för service

Innan du tar med din enhet eller skickar den till Apple för service, följ dessa steg för att skydda dina personuppgifter och spara tid på reparationen.

Lämna aldrig ut lösenordet till ditt Apple-ID, enhetens lösenkod eller uppgifter relaterade till kontosäkerhet till någon annan. Varken Apple eller auktoriserade Apple-servicepartner kommer att be om denna information.

För viss mjukvarusupport kan du bli ombedd att ange enhetens lösenkod eller lösenord till Apple ID. Var alltid närvarande medan teknikern har åtkomst till din enhet.

Förbered din enhet för service

Följ dessa steg innan du tar med enheten till en Apple Store eller Auktoriserad Apple-service partner eller skickar den till Apple. Beroende på om du tar med enheten eller skickar den, kan du hitta ytterligare steg i nästa avsnitt.

Om din enhet inte svarar eller om du på annat sätt inte kan slutföra vissa av stegen, gör så många du kan. Du kanske också kan slutföra några steg på webben på sidan för ditt Apple-ID-konto.

1. Säkerhetskopiera din iPhone eller iPad:

2. Stäng av Apple Cash och ta bort dina kort och pass från Apple-plånbok.

3. Stäng av Hitta min: Gå till Inställningar > ditt namn > Hitta min, tryck sedan på "Hitta min [enhet]" och stäng av den*.

*För att förhindra att någon annan får service för din enhet utan din vetskap, kanske Apple inte kan utföra service på din enhet om Hitta min inte är avstängd.

Om du tar med din enhet för service

Om du tar med din enhet till en Apple Store eller Auktoriserad Apple-service partner bör du också kontrollera om du behöver boka ett möte. Du bör till exempel boka ett möte i Genius Bar innan du går till en Apple Store-butik.

Boka ett möte i Genius Bar

När du går till servicestället bör du ta med:

• Enheten och alla tillbehör du behöver hjälp med

• Om möjligt, ditt försäljningskvitto (vissa reparationer kan kräva ett inköpsbevis)

• En ID-handling (till exempel ett körkort, pass eller annan giltig ID-handling)

Om du skickar din enhet till Apple för service

Om du vill skicka din enhet till Apple för service måste du ta några extra steg för att förbereda enheten.

1. När du har säkerhetskopierat din enhet, radera den för att skydda dina personuppgifter och ta bort den från ditt Apple-ID: I Inställningar trycker du på Allmänt > Överför eller nollställ iPhone (eller iPad) och trycker sedan på Radera allt innehåll och inställningar. Du måste ange ditt Apple-ID-lösenord för att bekräfta.

2. Stäng av din mobiltjänst om det behovs:

• Om din enhet använder ett fysiskt SIM-kort tar du bort det.

• Om din enhet använder ett eSIM, kontakta din mobiloperatör för att få ett nytt eSIM eller stäng av tjänsten om det behövs.