Je iPhone of iPad voorbereiden voor service

Volg deze stappen voordat je je apparaat naar Apple brengt of opstuurt voor service en bescherm zo je persoonlijke gegevens en bespaar tijd op je reparatie.

Geef nooit je Apple ID-wachtwoord, apparaattoegangscode of beveiligingsgegevens van je account aan anderen. Apple en erkende Apple serviceproviders vragen nooit om deze informatie.

Voor sommige softwaresupport wordt je mogelijk gevraagd om de apparaattoegangscode of het Apple ID-wachtwoord in te voeren. Blijf altijd bij het apparaat zolang de technicus hier toegang toe heeft.

Je apparaat voorbereiden voor service

Volg deze stappen voordat je je apparaat naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider brengt of naar Apple opstuurt. Afhankelijk van of je je apparaat brengt of opstuurt, vind je aanvullende stappen in de volgende gedeelten.

Als je apparaat niet reageert of als je sommige stappen niet kunt voltooien, volg dan zoveel mogelijk stappen. Je kunt mogelijk ook sommige stappen op het web voltooien op je Apple ID-accountpagina.

1. Een reservekopie maken van je iPhone of iPad:

2. Schakel Apple Cash uit en verwijder je kaarten uit Apple Wallet.

3. 'Zoek mijn' uitschakelen: Ga naar 'Instellingen' > je naam > 'Zoek mijn', tik vervolgens op 'Zoek mijn [apparaat]' en schakel deze functie uit*.

*Om te voorkomen dat iemand anders zonder dat je het weet service krijgt voor je apparaat, kan Apple mogelijk geen service uitvoeren aan je apparaat als 'Zoek mijn' niet is uitgeschakeld.

Als je je apparaat inlevert voor service

Als je je apparaat naar een Apple Store of erkende Apple serviceprovider brengt, moet je ook controleren of je een afspraak moet maken. Je moet bijvoorbeeld een afspraak maken bij de Genius Bar voordat je naar een Apple Store gaat.

Een afspraak maken bij de Genius Bar

Als je naar de servicelocatie gaat, moet je het volgende meenemen:

• Je apparaat en eventuele accessoires waar je hulp bij nodig hebt

• Indien mogelijk, je aankoopbewijs (voor sommige reparaties is een aankoopbewijs vereist)

• Een legitimatiebewijs (bijvoorbeeld een rijbewijs, paspoort of ander officieel identiteitsbewijs)

Als je je apparaat naar Apple opstuurt voor service

Als je je apparaat naar Apple wilt opsturen voor service, moet je een paar extra stappen uitvoeren om je apparaat voor te bereiden.

1. Nadat je een reservekopie van je apparaat hebt gemaakt, wis je het om je persoonlijke gegevens te beschermen en verwijder je het uit je Apple ID-account: Tik in 'Instellingen' op 'Algemeen' > 'Zet over of stel iPhone (of iPad) opnieuw in' en tik vervolgens op 'Wis alle inhoud en instellingen'. Je moet je Apple ID-wachtwoord invoeren om te bevestigen.

2. Schort indien nodig je mobiele service op:

• Als je apparaat een fysieke simkaart gebruikt, verwijder deze dan.

• Als je apparaat een eSIM gebruikt, neem dan contact op met je mobiele provider voor een nieuwe eSIM of schort indien nodig de service op.

Hulp nodig?

Neem contact op met Apple Support