Kielet

iOS: VPN-yhteyden käyttöönotto

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten VPN-yhteys otetaan käyttöön iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

VPN-yhteyksiä käytetään usein organisaatioiden sisällä, jotta luottamuksellisia tietoja voidaan välittää turvallisesti yleisessä verkossa. Voit tarvita VPN-yhteyttä esimerkiksi silloin, kun haluat käyttää työsähköpostiasi iOS-laitteella. VPN toimii sekä Wi-Fi- että mobiilidatayhteyksillä.

iOS-laitteet toimivat sellaisten VPN-palvelinten kanssa, jotka tukevat näitä protokollia ja todennustapoja.

Perustietoja iPhonen, iPadin tai iPod touchin määrittämisestä käyttämään VPN-yhteyttä on laitteen käyttöoppaassa.

VPN-yhteyden määrittäminen

Valitse Asetukset > Yleiset > VPN ja valitse sitten Lisää VPN-määritys. Kysy verkon ylläpitäjältä käytettävistä asetuksista. Jos samankaltainen VPN on määritelty tietokoneessa, samoja VPN-asetuksia voidaan useimmiten käyttää iPhonen ja iPod touchin kanssa.

VPN-yhteyden ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

Kun VPN-määritys on luotu, vaihtoehto kytkeä VPN päälle tai pois päältä näkyy Asetukset-päänäytöllä. Kun VPN-yhteys on muodostettu, VPN-symboli näkyy tilapalkissa.

VPN-symboli tilapalkissa

Huomautus: Jos käytössä on useita VPN-määrityksiä, määritysten välillä voi vaihdella valitsemalla Asetukset > Yleinen > VPN.

VPN-vianmääritys

Ellei VPN-yhteyden muodostaminen onnistu, tai näkyviin tulee varoitus "Jaettu salaisuus puuttuu", VPN-asetukset saattavat olla virheelliset tai epätäydelliset. Jos et ole varma, mitkä VPN-asetuksesi ovat tai mikä Jaettu salaisuus -avaimesi on, ota yhteyttä verkon ylläpitäjään tai IT-osastoon.

Tärkeää: Muita kuin Applen valmistamia tuotteita koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue kyseisiä tuotteita. Lisätietoja tuotteista saa ottamalla yhteyttä niiden toimittajaan.

Muokattu viimeksi: 10.1.2014