Språk

Auktorisera din Mac eller PC med hjälp av iTunes

När du auktoriserar din Mac eller PC ger du den behörighet att komma åt dina program, ljudböcker, böcker, musik, filmer och annat innehåll. Du måste auktorisera din dator innan du kan använda den till att synkronisera eller spela upp innehåll som du hämtat från iTunes Store.

Du kan auktorisera upp till fem datorer, vilket innebär att du kan spela upp innehåll på fem olika datorer.

Hur vet jag hur många datorer som är auktoriserade?

Om du har auktoriserat fler än två datorer kan du se hur många som är auktoriserade.

Öppna ditt konto i iTunes och logga in med ditt Apple-ID. (Eller så öppnar du iTunes, klickar på Affär > Logga in och anger ditt Apple-ID och lösenord.) I avsnittet Sammanfattning för Apple-ID visas hur många datorer som du har auktoriserat med ditt Apple-ID. Namnen på datorerna visas inte.

Behöver jag auktorisera min iPhone, iPad eller iPod touch?

Du behöver inte auktorisera din iPhone, iPad eller iPod touch, men du behöver koppla dina iOS-enheter till ditt Apple-ID. Dina iOS-enheter använder inte dina tillgängliga auktoriseringar.

Hur auktoriserar jag en dator?

1. Öppna iTunes på datorn som du vill auktorisera.
  2. Välj Store > Auktorisera den här datorn i menyraden.
    I Windows kan du behöva visa menyraden så att alternativet visas. I tidigare versioner av iTunes kommer du åt det här alternativet via menyn Avancerat.

Välj Auktorisera den här datorn

3. Ange ditt Apple-ID och klicka på Auktorisera.
    Om ditt Apple-ID använder ett MobileMe-konto som har gått ut kan du ändå auktorisera datorn med det.

Om du uppmanas att auktorisera datorn igen i iTunes räknas det inte som en ny auktorisering. iTunes använder samma auktorisering för samma dator.

Jag försökte auktorisera min dator, men har slut på auktoriseringar. Vad har hänt?

Om du inte avauktoriserade din dator innan du installerade om Windows eller uppgraderade ditt RAM-minne, din hårddisk eller andra komponenter kan det ha lett till att din dator använder flera auktoriseringar. Prova att avauktorisera din dator några gånger tills den inte är auktoriserad längre. Om du sedan auktoriserar din dator igen använder den då bara en auktorisering.

Få hjälp

Senast ändrad: 2014-jul-23