Språk

iTunes Store: Auktorisera eller avauktorisera en Mac eller PC

Du kan hantera vilka datorer som synkar eller använder program, ljudböcker, böcker, musik, filmer och annat innehåll som du köper från iTunes Store genom att auktorisera eller avauktorisera din Mac eller PC. Du kan även avauktorisera alla dina datorer från iTunes Store.

Kontrollera följande innan du auktoriserar en dator:

• Du kan auktorisera upp till fem datorer med ditt Apple-ID.
  • Du måste auktorisera datorn om vill hämta tidigare köp, använda Hemmadelning eller använda inställningen Automatisk hämtning.
  • Du kan spela oskyddad musik i AAC-filformat utan att auktorisera datorn. Det gäller för iTunes Plus-spår och innehåll från andra källor än iTunes Store, till exempel ljud-CD-skivor.

Du bör avauktorisera datorn innan du gör följande:

• Säljer eller ger bort den
  • Skickar in den på service
  • Installerar om Windows
  • Uppgraderar RAM-minne, hårddisk eller andra systemkomponenter
    Om du uppgraderar dessa komponenter innan du avauktoriserar datorn kan den använda flera auktoriseringar.

Auktorisera en Mac eller PC

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Store > Auktorisera den här datorn i menyraden.
    I Windows kan du behöva visa menyraden så att alternativet visas. I tidigare versioner av iTunes kommer du åt det här alternativet via menyn Avancerat.

Välj Auktorisera den här datorn

3. Ange ditt Apple-ID och klicka på Auktorisera.
    Om ditt Apple-ID använder ett MobileMe-konto som gått ut kan du ändå auktorisera datorn.

I vissa fall kan iTunes be dig att auktorisera datorn igen. iTunes bör använda samma auktorisering som förut om datorn finns med i listan över auktoriserade datorer.

Läs om vad du gör om du upprepade gånger får frågan om du vill auktorisera i iTunes när du försöker spela upp innehåll.

Avauktorisera en Mac eller PC

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Store > Avauktorisera den här datorn i menyraden.
    Du kan behöva visa menyraden när du vill se alternativen i Windows. I tidigare versioner av iTunes kommer du åt det här alternativet via menyn Avancerat.

Välj Avauktorisera den här datorn

3. Ange ditt Apple-ID och klicka på Avauktorisera.

Avauktorisera alla datorer

Du kan avauktorisera alla datorer som du auktoriserat med ditt Apple-ID en gång om året. När du har avauktoriserat datorerna kan du auktorisera om dem med stegen ovan.

1. Klicka så att kontot öppnas i iTunes (du kan behöva logga in med ditt Apple-ID) eller följ de här stegen:
    1. Öppna iTunes och klicka på iTunes Store.
    2. Klicka på Logga in och ange ditt Apple-ID.
    3. Klicka på ditt Apple-ID och välj Konto.
  2. Klicka på Avauktorisera alla.

Knappen Avauktorisera alla visas bara om du har fler än två auktoriserade datorer.

Få hjälp

Om du behöver hjälp kontaktar du iTunes Store-supporten. iTunes Store styrs av villkor för tjänsten som tillåter att Apple ändrar auktoriseringspolicyn.

Senast ändrad: 2014-jan-31