Auktorisera eller avauktorisera din dator för Apple-id-köp

Läs om att auktorisera datorn för att spela upp dina Apple‑ID-köp, avauktorisera en dator från åtkomst till dina Apple‑ID-köp och kontrollera hur många auktoriserade datorer du har.

Vad du behöver veta om att auktorisera datorn

Auktorisera eller avauktorisera din Mac

Så här auktoriserar eller avauktoriserar du din Windows-dator

Vad du behöver veta om att auktorisera datorn

• Du kan auktorisera upp till fem datorer i taget för att spela upp dina Apple-id-köp.

• Varje dator som du auktoriserar räknas som en auktorisering även om du auktoriserar samma dator flera gånger.

• Om du har fem auktoriserade datorer och vill auktorisera en ny dator måste du avauktorisera en av datorerna.

• Det går bara att auktorisera en dator som du har åtkomst till. Du kan inte auktorisera en dator med hjälp av en annan dator eller en iPhone eller iPad.

• När du har auktoriserat din dator i en valfri Apple-app kan du komma åt alla dina Apple‑ID-köp i andra Apple-appar.

• När du har auktoriserat din dator kopplas din dator till ditt Apple-id för köp. Andra enheter, som iPhone och iPad, räknas inte mot din tillåtna datorgräns. Dessa är dock kopplade till ditt Apple-id för köp. Läs om hur du visar dina associerade enheter.

Auktorisera eller avauktorisera din Mac

1. Öppna Apple Music-appen eller Apple TV-appen. I menyfältet klickar du på kontot och kontrollerar att du är inloggad med ditt Apple‑ID.

2. I kontomenyn väljer du Auktorisationer > Auktorisera den här datorn eller Avauktorisera den här datorn.

Ingen bildtext för denna bild
  3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Har du glömt ditt Apple-ID?

4. Klicka på Auktorisera eller Avauktorisera.

Visa hur många datorer som är auktoriserade

1. Öppna Apple Music-appen eller Apple TV-appen.

2. I menyfältet väljer du Konto > Kontoinställningar.

3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Har du glömt ditt Apple-ID?

4. Visa hur många datorer som är auktoriserade genom att titta intill Datorauktoriseringar högst upp på sidan Kontoinformation.

Ingen bildtext för denna bild

Om du vill avauktorisera en dator som du inte har åtkomst till

Avauktorisera en dator som du inte har åtkomst till genom att avauktorisera alla dina datorer. Auktorisera sedan varje dator du har på nytt. Du får avauktorisera alla datorer en gång om året.

1. Öppna Apple Music-appen eller Apple TV-appen.

2. Välj Konto > Kontoinställningar.

3. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Har du glömt ditt Apple-ID?

4. Högst upp på sidan med kontoinformation klickar du på Avauktorisera alla bredvid Datorauktorisationer.

Ingen bildtext för denna bild
  5. Auktorisera varje dator som du använder på nytt.

Så här auktoriserar eller avauktoriserar du din Windows-dator

1. På din Windows-dator öppnar du appen Apple Music eller Apple TV.

2. Klicka på ditt namn längst ned i sidofältet. Du kanske behöver logga in med ditt Apple-id först.

3. Klicka på Auktorisera dator eller Avauktorisera dator.

Ingen bildtext för denna bild
  4. Logga in med ditt Apple-ID och lösenord. Har du glömt ditt Apple-ID?

5. Klicka på Auktorisera eller Avauktorisera.

Visa hur många datorer som är auktoriserade

1. På din Windows-dator öppnar du appen Apple Music eller Apple TV.

2. Klicka på ditt namn längst ned i sidofältet och klicka sedan på Visa mitt konto. Du kanske behöver logga in med ditt Apple-id först.

3. Visa hur många datorer som är auktoriserade genom att titta intill Datorauktoriseringar högst upp på sidan Kontoinformation.

Ingen bildtext för denna bild

Om du vill avauktorisera en dator som du inte har åtkomst till

Avauktorisera en dator som du inte har åtkomst till genom att avauktorisera alla dina datorer. Auktorisera sedan varje dator du har på nytt. Du får avauktorisera alla datorer en gång om året.

1. På din Windows-dator öppnar du appen Apple Music eller Apple TV.

2. Klicka på ditt namn längst ned i sidofältet och klicka sedan på Visa mitt konto. Du kanske behöver logga in med ditt Apple-id först.

3. Högst upp på sidan med kontoinformation klickar du på Avauktorisera alla bredvid Datorauktorisationer.

4. Auktorisera varje dator som du använder på nytt.

Tillgänglighet i butik och funktioner kan variera beroende på land eller region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.