Talen

iTunes Store: een machtiging voor een Mac of pc verlenen of intrekken

U kunt beheren welke computers worden gebruikt voor het synchroniseren of gebruiken van programma's, audioboeken, boeken, muziek, films of ander materiaal die u in de iTunes Store aanschaft door een machtiging voor een Mac of pc te verlenen of in te trekken. U kunt ook de machtiging voor al uw computers intrekken in de iTunes Store.

Raadpleeg het volgende voordat u een computer machtigt:

• U kunt tot maximaal vijf computers machtigen met uw Apple ID.
  • U moet de computer machtigen om oude aankopen te downloaden of om thuisdeling of de instelling voor Automatische downloads te gebruiken.
  • U kunt niet-beveiligde muziek in de AAC-bestandsstructuur afspelen zonder de computer te machtigen. Dit omvat ook iTunes Plus-nummers alsook materiaal dat niet uit de iTunes Store afkomstig is, zoals van audio-cd's.

U moet de machtiging van de computer intrekken voordat u het volgende doet:

• De computer verkoopt of weggeeft
  • De computer inlevert voor service
  • Windows opnieuw installeert
  • Een upgrade van het RAM, de harde schijf of andere systeemonderdelen uitvoert
    Als u een upgrade van deze onderdelen uitvoert alvorens de machtiging van de computer in te trekken, gebruikt de computer mogelijk meerdere machtigingen.

Een machtiging voor een Mac of pc verlenen

1. Open iTunes.
  2. Kies in de menubalk Store > Machtig deze computer.
    In Windows moet u wellicht de menubalk laten verschijnen om deze optie te zien. In oudere versies van iTunes vindt u deze optie in het menu Geavanceerd.

'Machtig deze computer' selecteren

3. Voer uw Apple ID in en klik op 'Machtig'.
    Als uw Apple ID een verlopen MobileMe-account gebruikt, kunt u nog steeds een machtiging voor de computer verlenen.

In sommige gevallen wordt u in iTunes mogelijk gevraagd de computer opnieuw te machtigen. iTunes gebruikt dezelfde machtiging als voorheen als de computer in de lijst met gemachtigde computers staat.

Lees wat te doen als u in iTunes herhaaldelijk wordt gevraagd een machtiging te verlenen wanneer u materiaal probeert af te spelen.

Een machtiging voor een Mac of pc intrekken

1. Open iTunes.
  2. Kies in de menubalk Store > Trek machtiging voor deze computer in.
    In Windows moet u wellicht de menubalk laten verschijnen om deze optie te zien. In oudere versies van iTunes vindt u deze optie in het menu Geavanceerd.

'Trek machtiging voor deze computer in' selecteren

3. Voer uw Apple ID in en klik op 'Trek machtiging in'.

De machtiging voor alle computers intrekken

U kunt één keer per jaar de machtiging voor alle gemachtigde computers intrekken met uw Apple ID. Nadat u de machtigingen hebt ingetrokken, kunt u opnieuw een machtiging verlenen aan de computers door de bovenstaande stappen uit te voeren.

1. Klik om uw account te openen in iTunes (u moet wellicht inloggen met uw Apple ID) of volg deze stappen:
    1. Open iTunes en klik op 'iTunes Store'.
    2. Klik op 'Log in' en voer uw Apple ID in.
    3. Klik op uw Apple ID en selecteer 'Account'.
  2. Klik op 'Trek alle machtigingen in'.

De knop 'Trek alle machtigingen in' verschijnt alleen als u meer dan twee gemachtigde computers hebt.

Hulp aanvragen

Neem contact op met iTunes Store Support als u hulp nodig hebt. De iTunes Store houdt zich aan haar Servicevoorwaarden, die Apple het recht geven om het machtigingsbeleid te wijzigen.

Laatst gewijzigd op: 31-jan-2014
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 31-jan-2014
  • Artikel: HT1420
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(42 reacties)