Talen

Een Mac of pc machtigen via iTunes

Wanneer u een Mac of pc machtigt, geeft u deze toegang tot uw apps, audioboeken, boeken, muziek, films en ander materiaal. U moet de computer machtigen alvorens deze te kunnen gebruiken om vanuit de iTunes Store gedownload materiaal te synchroniseren of af te spelen.

U kunt maximaal 5 computers machtigen. Dit betekent dat u het materiaal op 5 verschillende computers kunt afspelen.

Hoe weet ik hoeveel computers zijn gemachtigd?

Als u meer dan 2 computers hebt gemachtigd, kunt u zien hoeveel er zijn gemachtigd.

Open uw account in iTunes en log in met uw Apple ID. (Of open iTunes, klik op Store > Log in en voer uw Apple ID en wachtwoord in.) In het onderdeel Overzicht van de Apple ID ziet u hoeveel computers zijn gemachtigd met uw Apple ID. U ziet de namen van die computers niet.

Moet ik mijn iPhone, iPad of iPod touch machtigen?

U moet de iPhone, iPad of iPod touch niet machtigen maar u moet wel de iOS-apparaten koppelen aan uw Apple ID. De iOS-apparaten gebruiken de beschikbare machtigingen niet.

Hoe machtig ik een computer?

1. Open iTunes op de computer die u wilt machtigen.
  2. Kies in de menubalk Store > Machtig deze computer.
    In Windows moet u wellicht de menubalk laten verschijnen om deze optie te zien. In oudere versies van iTunes vindt u deze optie in het menu Geavanceerd.

'Machtig deze computer' selecteren

3. Voer uw Apple ID in en klik op 'Machtig'.
    Als uw Apple ID een verlopen MobileMe-account gebruikt, kunt u deze nog steeds gebruiken om de computer te machtigen.

Als u in iTunes nogmaals wordt gevraagd de computer te machtigen, wordt geen nieuwe machtiging gebruikt. iTunes gebruikt dezelfde machtiging voor dezelfde computer.

Ik probeerde mijn computer te machtigen maar ik heb geen machtigingen meer. Wat is er gebeurd?

Als u de machtiging voor de computer niet hebt ingetrokken voordat u Windows opnieuw hebt geïnstalleerd of een upgrade van het RAM, de harde schijf of andere systeemonderdelen hebt uitgevoerd, gebruikt de computer mogelijk meerdere machtigingen. Probeer enkele keren de machtiging voor de computer in te trekken totdat deze niet meer is gemachtigd. Machtig vervolgens de computer opnieuw. Zo gebruikt deze slechts één machtiging.

Hulp vragen

Laatst gewijzigd op: 23-jul-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 23-jul-2014
  • Artikel: HT1420
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)