Je computer machtigen voor Apple ID-aankopen of deze machtiging intrekken

Lees hier hoe je je computer machtigt om Apple ID-aankopen af te spelen, hoe je de machtiging van een computer voor toegang tot je Apple ID-aankopen intrekt en hoe je controleert hoeveel gemachtigde computers je hebt.

Wat je moet weten over het machtigen van je computer

Je Mac machtigen of de machtiging intrekken

Je Windows-pc machtigen of de machtiging intrekken

Wat je moet weten over het machtigen van je computer

• Je kunt maximaal vijf computers tegelijk machtigen om je Apple ID-aankopen af te spelen.

• Elke computer die je machtigt, telt als één machtiging, zelfs als je dezelfde computer meerdere keren machtigt.

• Als je vijf gemachtigde computers hebt en je een nieuwe computer wilt machtigen, moet je de machtiging van een van je computers intrekken.

• Je kunt een computer alleen machtigen als je toegang hebt to die computer. Je kunt geen computer machtigen vanaf een andere computer of vanaf een iPhone of iPad.

• Wanneer je je computer hebt gemachtigd in een app van Apple, heb je toegang tot al je Apple ID-aankopen in andere apps van Apple.

• Nadat je je computer hebt gemachtigd, is je computer voor aankopen gekoppeld aan je Apple ID. Andere apparaten - zoals de iPhone en iPad - tellen niet mee voor het maximale aantal gemachtigde computers. Deze zijn echter wel voor aankopen gekoppeld aan je Apple ID. Lees hoe je je gekoppelde apparaten kunt bekijken.

Je Mac machtigen of de machtiging intrekken

1. Open de Apple Music-app of Apple TV-app. Kies 'Account' in de menubalk en zorg ervoor dat je bent ingelogd met je Apple ID.

2. Kies in het menu 'Account' de optie 'Machtigingen' > 'Machtig deze computer' of 'Trek machtiging voor deze computer in'.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  3. Log in met je Apple ID en wachtwoord. Apple ID vergeten?

4. Klik op 'Machtig' of 'Trek machtiging in'.

Bekijken hoeveel computers gemachtigd zijn

1. Open de Apple Music-app of Apple TV-app.

2. Kies in de menubalk 'Account' > 'Accountinstellingen'.

3. Log in met je Apple ID en wachtwoord. Apple ID vergeten?

4. Kijk bovenaan de pagina 'Accountinformatie' naast 'Computerautorisaties' om te zien hoeveel computers zijn gemachtigd.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Als je de machtiging wilt intrekken voor een computer waartoe je geen toegang hebt

Als je de machtiging wilt intrekken voor een computer waartoe je geen toegang hebt, moet je de machtiging voor al je computers intrekken. Vervolgens machtig je elke computer die je gebruikt opnieuw. Je kunt de machtiging voor alle computers slechts één keer per jaar intrekken.

1. Open de Apple Music-app of Apple TV-app.

2. Kies 'Account' > 'Accountinstellingen'.

3. Log in met je Apple ID en wachtwoord. Apple ID vergeten?

4. Kijk bovenaan de pagina 'Accountinformatie' naast 'Computerautorisaties' en klik vervolgens op 'Deauthorize All' (Trek alle machtigingen in).

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  5. Machtig elke computer die je gebruikt opnieuw.

Je Windows-pc machtigen of de machtiging intrekken

1. Op je Windows-pc open je de Apple Music-app of de Apple TV-app.

2. Klik op je naam onderaan de navigatiekolom. Je moet mogelijk eerst inloggen met je Apple ID.

3. Klik op 'Authorize Machine' (Machtig machine) of 'Deauthorize Machine' (Trek machtiging van machine in).

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding
  4. Log in met je Apple ID en wachtwoord. Apple ID vergeten?

5. Klik op 'Machtig' of 'Trek machtiging in'.

Bekijken hoeveel computers gemachtigd zijn

1. Op je Windows-pc open je de Apple Music-app of de Apple TV-app.

2. Klik op je naam onderaan de navigatiekolom en kies vervolgens 'Toon mijn account'. Je moet mogelijk eerst inloggen met je Apple ID.

3. Kijk bovenaan de pagina 'Accountinformatie' naast 'Computerautorisaties' om te zien hoeveel computers zijn gemachtigd.

Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding

Als je de machtiging wilt intrekken voor een computer waartoe je geen toegang hebt

Als je de machtiging wilt intrekken voor een computer waartoe je geen toegang hebt, moet je de machtiging voor al je computers intrekken. Vervolgens machtig je elke computer die je gebruikt opnieuw. Je kunt de machtiging voor alle computers slechts één keer per jaar intrekken.

1. Op je Windows-pc open je de Apple Music-app of de Apple TV-app.

2. Klik op je naam onderaan de navigatiekolom en kies vervolgens 'Toon mijn account'. Je moet mogelijk eerst inloggen met je Apple ID.

3. Kijk bovenaan de pagina 'Accountinformatie' naast 'Computerautorisaties' en klik vervolgens op 'Deauthorize All' (Trek alle machtigingen in).

4. Machtig elke computer die je gebruikt opnieuw.

De beschikbaarheid en functionaliteit van de Stores kunnen per land of regio verschillen.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.