Talen

Gearchiveerd - iTunes 8: Dubbele items zoeken en verwijderen

U kunt eenvoudig dubbele items verwijderen uit uw iTunes-bibliotheek. Ga hiervoor als volgt te werk:

Dit artikel is gearchiveerd en wordt niet meer bijgewerkt door Apple.
  1. Selecteer Muziek bij Bibliotheek aan de linkerkant van het iTunes-venster.
  2. Kies Toon dubbele in het menu Archief in iTunes. iTunes geeft een overzicht weer van alle dubbele titels in uw bibliotheek.

3. Selecteer de dubbele items die u wilt verwijderen.
  4. Druk op de toets Delete op het toetsenbord.
  5. Er wordt een bericht weergegeven waarin u wordt gevraagd of u zeker weet dat u het item wilt verwijderen. Klik op de knop Verwijder als u hier zeker van bent.

6. Als het bestand van item zich in uw map iTunes bevond, wordt u gevraagd of u het bestand in de map wilt behouden of dat u het naar de Prullenmand wilt verplaatsen. Deze kunt u op elk gewenst moment leegmaken. Als u de bestanden uit uw map iTunes wilt verwijderen en u gebruikt Windows, klikt u op Verplaatsen naar prullenbak. Als u een Mac gebruikt, klikt u op Verplaats naar prullenmand.

Herhaal de stappen als u wilt controleren op dubbele films, tv-programma's of audioboeken door het betreffende item in stap 1 te selecteren.

Tip: als u het verwijderen van dubbele bestanden wilt versnellen, kunt u meerdere dubbele bestanden selecteren en deze tegelijk verwijderen. Druk op de toets Control (Windows) of de Command-toets (Mac) en houdt deze ingedrukt terwijl u op de items klikt die u wilt verwijderen. Als u alle gemarkeerde items wilt verwijderen, drukt u op de toets Delete op het toetsenbord en voert u opnieuw stap 3 tot en met 5 in de bovenstaande lijst uit.

Als u wilt voorkomen dat dubbele items in uw bibliotheek kunnen ontstaan, kunt u het beste twee bepaalde opties inschakelen bij iTunes-voorkeuren. Voer de volgende stappen uit om deze opties in te schakelen:

1. Open iTunes.
  2. Kies Voorkeuren in het menu Bewerken als u Windows gebruikt. Kies Voorkeuren in het menu iTunes als u een Mac gebruikt.
  3. Klik op Geavanceerd.
  4. Schakel de selectievakjes in naast de volgende opties:

Door deze opties in te schakelen, wordt een item, wanneer u dit toevoegt aan de iTunes-bibliotheek, naar uw map iTunes gekopieerd en blijft de mapstructuur in iTunes georganiseerd. Wanneer u deze opties hebt ingeschakeld, kunt u geen items aan de bibliotheek toevoegen wanneer deze al aan de bibliotheek zijn toegevoegd.

Laatst gewijzigd op: 7-jan-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 7-jan-2013
  • Artikel: HT1417
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)