Talen

iOS: gegevens synchroniseren met iTunes

Lees hier hoe u gegevens op een iOS-apparaat synchroniseert met iTunes op een computer via USB of Wi-Fi.

Opmerking: u kunt materiaal ook beheren met iCloud.

Synchronisatie instellen

Alvorens de synchronisatie in te stellen, installeert u de nieuwste versie van iTunes. U hebt het volgende nodig om te synchroniseren via Wi-Fi:

• iTunes 10.5 of hoger
  • iOS 5 of hoger

Telkens als u synchroniseert, wordt de inhoud van het iOS-apparaat en de computer bijgewerkt om nieuwe, bijgewerkte of verwijderde inhoud weer te geven. U kunt op elk ogenblik de synchronisatieopties wijzigen.

Synchroniseren via USB

1. Open iTunes.
  2. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer met de meegeleverde USB-kabel.
  3. Klik rechtsboven op de knop van het apparaat. (Als u de iTunes Store hebt geopend, klikt u eerst op de knop 'Bibliotheek'.) Als u het apparaat niet ziet, moet u wellicht de navigatiekolom verbergen. Kies Weergave > Verberg navigatiekolom.

Sommige tabbladen verschijnen niet als de bibliotheek de bijbehorende inhoud niet bevat. Als u bijvoorbeeld geen podcasts hebt bewaard in de bibliotheek, verschijnt het tabblad 'Podcast' niet.
  4. Klik rechts onder in het scherm op 'Pas toe' om de synchronisatie uit te voeren.

Synchroniseren via Wi-Fi

1. Open iTunes.
  2. Sluit het iOS-apparaat aan op de computer met de meegeleverde USB-kabel als u de synchronisatie via Wi-Fi wilt instellen.
  3. Klik rechtsboven op de knop van het apparaat. (Als u de iTunes Store hebt geopend, klikt u eerst op de knop 'Bibliotheek'.) Als u het apparaat niet ziet, kiest u Weergave > Verberg navigatiekolom.
  4. Selecteer op het tabblad 'Overzicht' de optie 'Synchroniseer met deze [apparaat] via Wi-Fi'.
  5. Als de computer en het iOS-apparaat zich in hetzelfde netwerk bevinden, verschijnt het iOS-apparaat in iTunes en kunt u ermee synchroniseren. Het iOS-apparaat synchroniseert automatisch als aan de volgende voorwaarden wordt voldaan:
    • Het iOS-apparaat wordt opgeladen.
    • iTunes is geopend op de computer.
    • Het iOS-apparaat en de computer bevinden zich in hetzelfde netwerk.
  6. Als het iOS-apparaat in de linkerkolom in iTunes wordt weergegeven, kunt u de tabbladen van de verschillende soorten inhoud selecteren en de synchronisatieopties configureren.
  7. Klik op 'Pas toe' of 'Synchroniseer' om het iOS-apparaat te synchroniseren.

Als het iOS-apparaat niet verschijnt in het onderdeel Apparaten of als u niet kunt synchroniseren, volgt u deze stappen.

Wat u kunt synchroniseren

• Programma's
  • Audiomateriaal (muziek, podcasts, audioboeken en iTunes U-materiaal)
  • Bladwijzers*
  • Boeken
  • Contacten*
  • Agenda’s*
  • Films en tv-programma's
  • Foto's
  • Opmerkingen*
  • Documenten (alleen programma's met bestandsdeling)
  • Beltonen

*Voor de synchronisatie van dit materiaal op een iOS-apparaat via OS X Mavericks v10.9 of hoger, gebruikt u iCloud of een andere voorziening via de ether.

Aanvullende informatie

De eerste keer dat u het tabblad 'Info' synchroniseert met het iOS-apparaat wordt u gevraagd of u gegevens wilt samenvoegen, gegevens op het apparaat wilt vervangen of gegevens op de computer wilt vervangen in de volgende programma's:

• Mac: Adresboek, iCal, Microsoft Entourage of Microsoft Outlook 2011
  • Pc: Microsoft Outlook, Outlook Express, Windows Adresboek (XP) en Windows Contactpersonen (Vista en Windows 7)

Lees meer over de synchronisatie van een apparaat met een computer of raadpleeg de gebruikershandleiding.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 25-feb-2014
Nuttig?
Ja
Nee
Not helpful Somewhat helpful Helpful Very helpful Solved my problem
Druk deze pagina af
  • Laatst gewijzigd op: 25-feb-2014
  • Artikel: HT1386
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(190 reacties)