Språk

iTunes för Windows: Flytta mappen iTunes Media

Lär dig hur du flyttar mappen iTunes Media till en annan plats på Windows-datorn.

Obs!

• Läs iTunes för Mac: Flytta mappen iTunes Media för att flytta mappen iTunes Media på en Mac-dator.
  • Om iTunes-biblioteket skapades med iTunes 8 eller tidigare, så kan mappen iTunes Media istället heta iTunes Musik.

Om hårddisken är nästan full efter att du har flyttat all musik och andra mediefiler till iTunes, eller om du bara vill flytta all musik och alla mediefiler till en annan hårddisk på datorn, kan du använda metoden nedan utan att spellistor, betyg och uppspelningshistoriken går förlorade.

Säkerställ först att alternativet Håll mappen iTunes Media organiserad är valt i iTunes Inställningar:

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Redigera > Inställningar.
  3. Klicka på fliken Avancerat i inställningarna.
  4. Markera kryssrutan för Håll mappen iTunes Media organiserad.

Alternativet Håll iTunes Media-mappen organiserad markerad

5. Klicka på OK.

När du har gjort det följer du nästkommande steg för att ändra platsen för iTunes Media-mappen till den nya enheten. Samla därefter ihop biblioteket på den nya platsen. Detta kopierar inte bara dina musikfiler och mediefiler, utan behåller även dina betyg och spellistor.

Obs! Om du flyttar biblioteket till en extern enhet måste du strömsätta och ansluta enheten innan du startar iTunes. Om du inte gör det blir du ombedd av iTunes att antingen söka efter biblioteket eller att skapa ett nytt bibliotek (vilket resulterar i ett tomt bibliotek). Oavsett hur du gör är det alltid en god idé att ha en säkerhetskopia av dina media i iTunes.

1. Öppna iTunes.
  2. Välj Inställningar i Redigera-menyn.
  3. Klicka på fliken Avancerat i inställningarna.
  4. Klicka på knappen Ändra, vid placeringsfältet för mappen iTunes Media.
  5. I fönstret Ändra Media-mappens plats, som visas, letar du fram platsen där du vill att den nya Media-mappen ska skapas.

Navigera till den önskade nya platsen för mappen Media

Tips! I Windows Vista och Windows 7 kan du navigera genom att klicka på trianglarna bredvid mapparna och enheterna. I Windows Vista är standardplatsen: \användarnamn\Music\iTunes. I Windows 7 är standardplatsen: \användarnamn\My Music\iTunes.

I Windows XP och Windows 2000 klickar du på plustecknet bredvid mapparna och enheterna för att navigera. Standardplatsen är \Documents and Settings\användarnamn\My Documents\My Music\iTunes.

6. Klicka på knappen Skapa ny mapp i fönstret Ändra Media-mappens plats.
  7. Ange namnet för den nya iTunes Media-mappen.
  8. Klicka på OK i fönstret Ändra Media-mappens plats. Klicka på OK i inställningsfönstret Avancerat.
  9. För iTunes 9 och 10:
    Välj Fil > Bibliotek > Organisera bibliotek
    För iTunes 8:
    Välj Fil > Bibliotek > Samla ihop bibliotek
    För iTunes 7 eller tidigare:
    Välj Avancerat > Samla ihop bibliotek.
  10. Ett meddelande visas.
    För iTunes 9 och 10:
    Markera med kryssmarkering bredvid Samla ihop filer och klicka därefter på OK.
    Alternativet Samla ihop markerat

För iTunes 8 och tidigare:
    Klicka på Ok.
    Knappen Samla ihop

Viktigt! All musik och alla andra mediefiler kopieras till den nya platsen. Det måste finnas tillräckligt med ledigt hårddiskutrymme för att kopiera alla filer.

11. Efter att mappen har kopierats söker du fram din iTunes Media-originalmapp och drar den till papperskorgen. Viktigt! Ta inte bort iTunes-biblioteksfiler som kan finnas på samma plats som mappen iTunes Media. Mer information om iTunes-biblioteksfiler finns i Vad är iTunes-biblioteksfiler?
  12. Avsluta och öppna iTunes igen.
    • Om varningsmeddelandet "Den krävda mappen "iTunes Library.itl" kan inte hittas. Välj eller skapa ett nytt iTunes-bibliotek." har du förmodligen flyttat iTunes-biblioteksfilerna. Om så är fallet ska du flytta tillbaka dem från papperskorgen till deras ursprungliga plats.
    • Om varningsmeddelandet ovan inte visas när du öppnar och avslutar iTunes ska du tömma papperskorgen.

Viktigt: Information om produkter som inte tillverkas av Apple tillhandahålls endast i informationssyfte och ska inte betraktas som någon rekommendation från Apple. Kontakta leverantören om du vill veta mer.

Senast ändrad: 2013-maj-23