Talen

iTunes voor Windows: uw map iTunes Media verplaatsen

Ontdek hier hoe u uw map iTunes Media verplaatst naar een andere locatie op uw Windows-pc.

Opmerkingen:

• Als u de map iTunes Media wilt verplaatsen op een Mac, raadpleegt u iTunes voor Mac: uw map iTunes Media verplaatsen.
  • Als uw iTunes-bibliotheek oorspronkelijk werd aangemaakt met iTunes 8 of ouder, noemt de map iTunes Media mogelijk "iTunes Music".

Als uw harde schijf bijna vol is na het laden van al uw muziek en overige media in iTunes, of als u gewoon al die muziek- en mediabestanden naar een andere harde schijf op uw systeem wilt verplaatsen, vindt u hier een manier om de verplaatsing uit te voeren en afspeellijsten, beoordelingen en afspeelgeschiedenis te behouden.

Eerst moet u ervoor zorgen dat de optie "Map iTunes Media bijwerken" is aangevinkt in de iTunes-voorkeuren:

1. Open iTunes.
  2. Kies Bewerken > Voorkeuren.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd in het venster Voorkeuren.
  4. Selecteer het keuzevakje "Map iTunes Media bijwerken".

Map iTunes Media bijwerken is aangevinkt

5. Klik op OK.

Als u klaar bent, voert u de volgende stappen uit om de locatie van uw map iTunes Media te verplaatsen naar het nieuwe station en vervolgens de inhoud van uw bibliotheek op de nieuwe locatie te verzamelen. Hierdoor worden niet alleen uw audio- en mediabestanden gekopieerd, ook uw beoordelingen en afspeellijsten worden behouden.

Opmerking: als u uw bibliotheek verplaatst naar een extern station, moet u het station inschakelen en aansluiten alvorens iTunes te starten. Als u dit niet doet, wordt u in iTunes gevraagd om de bibliotheek te zoeken of een nieuwe bibliotheek te maken (wat een lege bibliotheek tot gevolg heeft). Het is in elke situatie verstandig om een reservekopie te hebben van de media die u in iTunes hebt.

1. Open iTunes.
  2. Kies Voorkeuren in het menu Bewerken.
  3. Klik op het tabblad Geavanceerd in het venster Voorkeuren.
  4. Klik op de knop Wijzigen in het paneel Locatie map iTunes Media.
  5. In het geopende venster Locatie map iTunes Media wijzigen navigeert u naar de locatie waar u de nieuwe mediamap wilt maken.

Navigeer naar de nieuwe, gewenste locatie van de mediamap

Tip: in Windows Vista en Windows 7 klikt u op de driehoekjes naast de mappen en schijven om te navigeren. In Windows Vista is de standaardlocatie: \gebruikersnaam\Music\iTunes. In Windows 7 is de standaardlocatie: \gebruikersnaam\My Music\iTunes.

In Windows XP en Windows 2000 klikt u op het plusteken naast de mappen en schijven om te navigeren. De standaardlocatie is \Documents and Settings\gebruikersnaam\My Documents\My Music\iTunes.

6. Klik op de knop Nieuwe map maken in het venster Locatie map iTunes Media wijzigen.
  7. Voer de naam van de nieuwe iTunes Media-map in.
  8. Klik op OK in het venster Locatie map iTunes Media wijzigen. Klik op OK in het venster Geavanceerd.
  9. Voor iTunes 9 en 10:
    Kies Bestand > Bibliotheek > Bibliotheek ordenen
    Voor iTunes 8:
    Kies Bestand > Bibliotheek > Inhoud bibliotheek verzamelen
    Voor iTunes 7 of ouder:
    Kies Geavanceerd > Inhoud bibliotheek verzamelen.
  10. Een bericht verschijnt.
    Voor iTunes 9 en 10:
    Vink "Bestanden verzamelen" aan en klik op OK.
    Bestanden verzamelen is aangevinkt

Voor iTunes 8 en ouder:
    Klik op Verzamelen.
    De knop Verzamelen

Belangrijk: met deze handeling worden alle muziek- en mediabestanden naar de nieuwe locatie gekopieerd. Er moet voldoende ruimte beschikbaar zijn op de harde schijf om alle bestanden te kunnen kopiëren.

11. Nadat de map is gekopieerd, zoekt u uw oorspronkelijke map iTunes Media en sleept u deze naar de prullenbak. Belangrijk: verwijder geen iTunes-bibliotheekbestanden die op dezelfde plaats staan als de map iTunes Media. Voor meer informatie over de iTunes-bibliotheekbestanden raadpleegt u Wat zijn de iTunes-bibliotheekbestanden?
  12. Stop iTunes en open het programma opnieuw.
    • Als het waarschuwingsbericht "De map 'iTunes Library.itl' kan niet worden gevonden, maar is wel vereist. Kies een andere iTunes-bibliotheek of maak een nieuwe bibliotheek aan" verschijnt, hebt u de iTunes-bibliotheekbestanden hoogstwaarschijnlijk verplaatst. Als dit het geval is, verplaatst u deze van de prullenmand naar de oorspronkelijke locatie.
    • Als het bovenstaande waarschuwingsbericht niet wordt weergegeven wanneer u iTunes opent en sluit, maakt u de prullenbak leeg.

Belangrijk: Informatie over producten die niet door Apple zijn vervaardigd, is alleen bedoeld voor informatieve doeleinden en impliceert niet dat Apple deze producten goedkeurt of aanbeveelt. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.

Laatst gewijzigd op: 23-mei-2013
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 23-mei-2013
  • Artikel: HT1364
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)