Talen

iTunes: media synchroniseren met iPod

iTunes kan muziek, films, tv-programma's, podcasts en iTunes U-materiaal synchroniseren met een iPod. Lees hier hoe u de automatische synchronisatie configureert of hoe u materiaal handmatig toevoegt aan een iPod.

Opmerking: als u een iPod shuffle (1e of 2e generatie) gebruikt, kunt u met deze stappen muziek synchroniseren.

Alles verbergen | Alles weergeven

Automatisch synchroniseren

Als u wilt dat iTunes muziek, video's of podcasts bijwerkt wanneer u een apparaat aansluit, stelt u de automatische synchronisatie in. Als iTunes is geopend en u het apparaat aansluit met de USB-dockaansluitkabel, synchroniseert iTunes met het apparaat.

Muziek synchroniseren

1. Sluit de iPod aan op de computer en open iTunes.
  2. Klik onder het Spotlight-venster op de knop met de naam van het apparaat.
  3. Selecteer 'Muziek' in het browservenster van iTunes.
  4. Selecteer 'Synchroniseer muziek'. U kunt 'Inclusief muziekvideo's' selecteren om muziekvideo's te synchroniseren met het apparaat.
    Optie Synchroniseer muziek
  5. Het apparaat heeft voldoende vrije ruimte nodig om het geselecteerde materiaal uit de bibliotheek te synchroniseren.
    Tip: met de capaciteitsbalk onder in het venster met instellingen van het apparaat kunt u zien hoeveel vrije schijfruimte er beschikbaar is. Als u materiaal selecteert, wordt het venster bijgewerkt om een schatting te geven.
    Capaciteit van de iPod
  6. Klik op 'Pas toe'. iTunes synchroniseert het geselecteerde materiaal met het apparaat. Op het LCD-scherm van iTunes wordt de voortgang van de synchronisatie weergegeven en wordt gemeld wanneer de synchronisatie is voltooid.
  7. Zoek een apparaat in iTunes en klik op de verwijderknop als u het wilt loskoppelen.

Films, tv-programma's, podcasts en iTunes U-materiaal synchroniseren

1. Sluit de iPod aan op de computer en open iTunes.
  2. Klik onder het Spotlight-venster op de knop met de naam van het apparaat.
  3. Selecteer in het hoofdvenster van iTunes de optie 'Films', 'Tv-programma's', 'Podcasts' of 'iTunes U'.
  4. U kunt ervoor kiezen om al het materiaal automatisch te synchroniseren of alleen het materiaal dat u nog niet hebt afgespeeld. Voor tv-programma's, podcasts en iTunes U kunt u ook automatisch synchroniseren op basis van tv-programma's, podcasts of verzamelingen.

5. Het apparaat heeft voldoende vrije ruimte nodig om het geselecteerde materiaal uit de bibliotheek te synchroniseren.
    Tip: met de capaciteitsbalk onder in het venster met instellingen van het apparaat kunt u zien hoeveel vrije schijfruimte er beschikbaar is. Als u materiaal selecteert, wordt het venster bijgewerkt om een schatting te geven.
  6. Capaciteit van de iPod

7. Klik op 'Pas toe' en iTunes synchroniseert het geselecteerde audiomateriaal met het apparaat. Op het LCD-scherm van iTunes wordt de voortgang van de synchronisatie weergegeven en wordt gemeld wanneer de synchronisatie is voltooid.
  8. Zoek een apparaat in iTunes en klik op de verwijderknop als u het wilt loskoppelen.

Handmatig synchroniseren

Als liever niet automatisch met een apparaat synchroniseert, kunt u de handmatige synchronisatie instellen. Lees hoe u materiaal handmatig beheert met meerdere computers en een apparaat.

Muziek synchroniseren met 'Vul automatisch'

Wanneer u de optie voor handmatig beheer inschakelt, kunt u met 'Vul automatisch' snel audiomateriaal van de muziekbibliotheek of een geselecteerde afspeellijst synchroniseren. Met de instellingen voor 'Vul automatisch' kunt u aanpassen hoe nummers worden geselecteerd voor de synchronisatie alsook ruimte toewijzen voor gebruik als schijf.

Aanvullende informatie

U wilt mogelijk een iPhone, iPad of iPod aansluiten op een computer om de batterij op te laden. Maar wat gebeurt er als iTunes automatisch probeert te synchroniseren met het aangesloten apparaat? Volg deze stappen om te voorkomen dat het apparaat automatisch wordt gesynchroniseerd.

1. Open de voorkeuren voor iTunes en selecteer het tabblad 'Apparaten'.
  2. Selecteer de onderstaande optie om te voorkomen dat een iPod, iPhone of iPad automatisch synchroniseert:
  3. 'Voorkom automatische synchronisatie van een apparaat'

4. Sluit het apparaat opnieuw aan nadat u deze optie hebt geselecteerd.
Laatst gewijzigd op: 12-feb-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 12-feb-2014
  • Artikel: HT1351
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)