Talen

iTunes: over de functies Voeg toe aan bibliotheek, Importeer en Converteer

Lees hier meer over de functies Voeg toe aan bibliotheek, Importeer en Converteer in iTunes.

Voeg toe aan bibliotheek

Opdat u snel toegang hebt tot materiaal, indexeert iTunes alle muziek-, audioboek- en videobestanden die u aan iTunes hebt toegevoegd. Deze index wordt de iTunes-bibliotheek genoemd. Wanneer u materiaal aan de bibliotheek toevoegt, voegt iTunes een item voor elk audio- of filmbestand toe aan de index. De bestanden kunnen zich bevinden in een thuismap, op een andere plaats op de harde schijf, op een externe harde schijf of op een andere computer waartoe u toegang hebt via bestandsdeling.

U kunt deze opties gebruiken om bestanden toe te voegen aan de iTunes-bibliotheek:

• Sleep bestanden van de Finder naar het juiste symbool links in het iTunes-venster.
  • Kies Archief > Voeg toe aan bibliotheek (in Windows kiest u 'Bestand aan bibliotheek toevoegen' of 'Map aan bibliotheek toevoegen') en selecteer het nummer of de map die u wilt toevoegen.

iTunes voegt vermeldingen voor de geselecteerde bestanden toe aan de iTunes-bibliotheek en kopieert de bestanden naar de map iTunes Music (als u in het paneel Geavanceerd van de iTunes-voorkeuren deze optie hebt geselecteerd).

Opmerking: als u niet-beschermde WMA-bestanden aan de iTunes-bibliotheek toevoegt (alleen Windows), converteert iTunes deze bestanden op basis van de importinstellingen naar nieuwe bestanden die u in iTunes kunt afspelen.

Importeer

Kies Archief > Bibliotheek > Importeer afspeellijsten om afspeellijsten en andere gegevensbestanden te importeren in iTunes.

Klik op 'Importeer cd' om nummers van een audio-cd te importeren in de bibliotheek:

1. Kies de cd in de iTunes-bibliotheek.
  2. Klik op 'Importeer cd'.

Wanneer u een cd importeert, maakt iTunes audiobestanden met de importinstellingen die u in het paneel Algemeen van de voorkeuren voor iTunes hebt geselecteerd en bewaart het programma de bestanden in de map Muziek.

Converteer

Met iTunes kunt u muziekbestanden van de ene bestandsstructuur naar de andere converteren. U kunt een bestand ook converteren naar dezelfde bestandsstructuur met andere opties. U kunt bijvoorbeeld MP3-bestanden met een hoge bitsnelheid converteren naar bestanden met een lage bitsnelheid zodat een MP3-cd meer bestanden heeft.

Opmerking: beveiligde muziek, die u bij de iTunes Music Store hebt aangeschaft, kunt u niet converteren.

Laatst gewijzigd op: 7-mrt-2014
Nuttig?
Ja
Nee
  • Laatst gewijzigd op: 7-mrt-2014
  • Artikel: HT1347
  • Aantal keer bekeken:

• Beoordeling:

(1 reacties)